Miért nárcisztikus szinte minden cégnél az összes felettes?
Legyen az tulajdonos, helyettes, osztályvezető, műszakvezető, csoportvezető.
(Ráadásul többségük még 10-es skálán 9 vagy 10-es)
Már nekem is kivan mindenem attól, hogy mindenki nárcisztikus, ezzel együtt értem, mire gondolsz. Vezetőnek lenni egy érdekes biznisz. Megnő rajtad a nyomás, a figyelem, és ha bizonytalan vagy magadban, akkor veszélyt látsz mindenhol, mert félted a tekintélyedet, a pozíciódat.
Egy beosztottad bedob egy ötletet meetingen, ami neked eszedbe sem jutott. Most neki van igaza, vagy neked? Mi van, ha a többiek most alkalmatlannak tartanak? Mi van, ha tényleg ő alkalmasabb?
Egy beosztottad megkérdőjelezi az utasításodat. Most ezzel karcolás esett a tekintélyeden? Most kellene erőt demonstrálni? De mi van, ha túllövök a célon? És ha nem jön be, akkor vége a tekintélyemnek?
Egy beosztottad elegánsabban öltözik és lehengerlően magabiztos. Mi van, ha a többiek jobban elfogadjők őt, mint téged? Egy év múlva már ő lesz a helyeden?
Lehetne még sorolni, de szerintem érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!