Megéri az a munkahely ahol 12h elteltével érsz haza reggeli keléstől számítva?
Ingázás miatt. Szinte csak aludni járok haza, hétvégén meg pihenek, sehová nem járok.
Fiatal 20on éves vagyok, úgy érzem semmi életem.
Én meg azt nem értem, miért hoztuk magunkkal ezt a generaciós torzítást, hogy ez a normális és ez a felnőtt élet.
Kinek mi a nézőpontja.
Keléstől? Hát ez egy nagyon is jó szitu!!!
A legtöbb cég manapság 1 óra ebédidőt hozzárak a munkaidőhöz,vagyis az a 8 óra eleve 9. Marad még 3 óra... Az csúcs lenne, mert az vagy azt jelentené, hogy csúcskategóriás lett a tömegközlekedés, vagy azt, hogy egy köpésre lakom...
Ha előző este összekészítettem a ruhám, cuccum, akkor reggelizést kihagyva képes vagyok 5 perc alatt elkészülni. Biciklivel 15 perc a vonatig. Ha a vonat nem késik, 1 óra a vonatozás (mondom HA nem késik). Kelenföldtől a munkahelyem 30 perc, ha minden időben jön, legtöbbször inkább 40-45 perc. Haza minden ugyanennyi, és akkor még boltba se mentem be, hogy vegyék valami harapnivalót, szóval az is a szabadidőm terhére megy. Lássuk, ez összesen minimum 3:35 perc, legjobb helyzetben is 35 perccel többet vagyok naponta "munkában, mint te.
Rosszabb/életszerűbb esetben:
Kelés után kell 30 perc elkészülni, és hogy reggelizzem is pár falatot.
A bringát féltem az állomáson hagyni, ezért gyalog 30 perc. Vonat ha nem késik, 1 óra, BKK ha lassú 45 perc. Munka előtt vagy után beugrok egy útba eső boltba kaját venni, az is átlag 30 perc.
Add össze! 5:30 ,plusz a 8 de ebédidővel inkább 9 óra melóban, az keléstől 13,5-14,5 óra.
Szóval az álomvilágbéli 12 órát köszönöm aláírnám!
Pontosan ugyanilyen helyzetben vagyok. Mintha én írtam volna ki a kérdést.
Az első válaszoló kérdéseire válaszolva, valószínűleg meg fogom tudni oldani a feladatokat, ha lesz elég gyakorlatom, nem szeretném ezt a feladatot csinálni, nem tudom megéri-e anyagilag. Ezek alapján már nem kéne ott dolgoznom, csak nem tudom, hogy van-e másik lehetőség. Ha ezt most itt hagyom lehet soha nem tudok munkát találni.
Dühítő az, hogy amit 8 óra munkának mondanak, az valójábn 12 óra és a teljes munkába járási költséget sem fizetik ki. Még ha nincs is mást tennem, a korán kelés miatt így is fárasztó. Nagyon sokat hallom, hogy hát ilyen az élet meg hogy a fiatalabb generáció el volt kényeztetve, ezért nem bírja a munkát. De vajon tényleg így van ez? Tényleg nem kéne jobb lehetőségre szamítani és azok után kutatni vagy pedig ez csak az elő generáció berögződése, amit nem tud levetni magáról? Az a baj, hogy ezt a kérdést sem merem feltenni, mert belémnevelték azt a felelmet, hogy semmi más út sincs, ha most kilépnék, csak a munkanelküliség, a hajléktalanság és a tarsadalomból való kitaszitottság marad magam után. Tenyleg nem tudom így van-e. Vagy pedig a cégek csak kihasznalják ezt a dolgozóik kifacsarására, ami ellen közdenünk kéne?
Attól függ mennyi a fizetés és van-e jobb.
Pár év alatt meguntam a napi 3-4 óra utazást és közelebb költöztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!