Volt már olyan, hogy a főnököd érzelmi zsarolással próbált hirtelen túlórára kötelezni vagy szabadnapodon berendelni?
Tehát, hogy az utolsó pillanatban szólt, hogy bent kellene maradni tovább. Vagy a szabadnapodon felhívott, hogy be kellene menni. És te nemet mondtál, erre ő elkezdett manipulálni, próbálta telebeszélni a fejedet. Hogy cserbenhagyod a céget, ha nem maradsz bent/mész be. Óriási probléma és fennakadás lesz, anyagi kárt okozol, meg nem vagy igazi csapatjátékos. Esetleg konkrétan fenyegetett, hogy akkor nem tudja garantálni, hogy még sokáig ott dolgozhatsz.
Ha volt, hogy reagáltál?
Nem volt erre példa.
Havi szinten nyomom a túlórákat, de ezért másként értékeli ki és más módon dolgozza fel a hibáimat, ha véletlenül bekövetkezik ilyen.
Ez nem jelenti azt, hogy bármit megtehetek következmény nélkül, - minden felmerülő hibát megbeszélünk, csak nem fél órán keresztül mossa az agyamat!
Viszont arra sem volt még példa, hogy telefonon keresett túlóra miatt és én elkezdtem volna vele alkudozni. Mikor és mennyi kajával menjek? Ennyi!
Az én főnökeim egytől egyig koponyák, - egyik sem ragadt meg azon a szinten, hogy minden ok, ill. következmény nélkül csak a távkapcsoló gombját nyomkodja, - van a cselekményeik mögött komoly tudás is, amiért tisztelem őket.
A közvetlen főnökömet néha meg kell kérnem, hogy nem szükséges megmagyaráznia a túlóra okát, - elmagyarázná lelkiismeretesen szegény alkalomról- alkalomra, de az semmit nem változtat azon, hogy nem hobbiból keres.
Nem volt ilyen. Ha velem megcsinálnák, úgy felmondanék mint a huzat. Dolgozó vagyok, nem egy rabszolga csicska.
Ja, és otthon NEM kell telefont felvenni a főnöknek.
Ennél sokkal rejtettebb módon, de igen, pl. az ex-főnököm. Igazából kész tények elé állított már maga a helyzet, amikor megláttam a TúlóraTáblázat.xls-t, benne nevenként a havi 15-20-as számokkal, élén az én drága górémmal. "Áhh, csak egy rendkívüli helyzet, kevesen is vagyunk, és hát XY se teljesít elég jól, helyette kell dolgoznunk, pedig már 1 éve itt van..." kacsint. (Vagy, csak cuccozás miatt rándult egyet az arca... mindegy már.)
1 évvel később persze már én voltam ugyanez akiről ezt elmondhatták a kis spurikirályok.
Aztán el is jöttem innen.
Inkább azok az emlékezetes esetek amikor NEM túlóráztam, vagy csak nem annyit túlóráztam, amennyi az elvárt. Ott alapozódott meg a kirugásom is, persze visszatámadtam és úgy jöttem el. A drogos szálat bele se kevertem még akkor, pedig kár volt.
Ami miatt ez jelentős hogy nyílvánvalóan jobban bírja a napi 12-14 órás igénybevételeket akinek nem a porcukortól fehér az orra.
Ehhez te kávézhatsz akármennyit, nem éred utól őket. De az elvárás megvan, magukhoz mérnek. Akár csatlakozhatnál is hozzájuk. Mondják ők.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!