Karácsony előtt felmondani?
Megkaptam a hírt, hogy felvettek egy másik helyre. 1 hónapos felmondási időm van, úgyhogy minél hamarabb fel kell mondanom. Csak az a vicces, hogy ma kaptunk egy csomó karácsonyi ajándékot, egyik felettesünk kézzel készített mindenkinek valamit. Kaptam lapot is hogy mindig lehet rám számítani és nagyon jól dolgozom. Holnap fel kéne mondanom de ezek után mégis hogy? Megmelengették a szívemet. Bár ha jobban belegondolok, ez csak egy kis csont, amit idedobtak, bónuszt nem kaptunk :D
Volt már aki ünnepek előtt mondott fel? Hogy fogadták? Mennyire fogok tűnni hálátlannak?
"Volt már aki ünnepek előtt mondott fel?"
-Igen
"Hogy fogadták?"
-Legkevésbé sem érdekel hogy a munka és a gazdaság világában ki mit hogyan fogad, én a saját érdekeimet nézem és mindig racionálisan döntök valamint magasabb bérért váltok. A munka világában engem nem lehet mosollyal és 2 jó szóval meggyőzni, ha annyira meg akar valaki tartani akkor szavak helyett tettekkel tegye (piaci átlag feletti béremelés, bónusz stb...).
"Mennyire fogok tűnni hálátlannak?"
Azért mert elfogadsz egy jobb lehetőséget? Semennyire. Ha nem fogadnád el vagy egy képeslap és holmi értéktelen ajándék miatt visszamondanád akkor tűnnél igazán birkának.
Mindig rossz néven vették amikor felmondtam, ünnep nem igazán változtatott rajta.
Ha szívesen maradnál próbálj meg egy olyan összegű fizetésemelést kérni amivel pénz szempontjából megérné maradni.
Mindig rossz néven vették az én esetemben is, és az a vicc, hogy előtte még tervei voltak pl. velem a főnöknek (pl. rám bíz egy területet, aminek én leszek a szakértője, ilyenek). Ahogy felmondtam, egy megbízhatatlan, felkészületlen, szakmailag nulla ember lettem hirtelen.
Egy szó, mint száz, bármikor mondasz fel, soha nem lesz jó, akkor meg már minél előbb. Annál is inkább, mert karácsony között van egy kis leállás, az alatt is "ketyeg" a felmondási időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!