Felmondani úgy, hogy nagy szarban hagyom a többieket?
Fel szeretnék mondani, viszont kolléganőm beelőzött. Így a kőkemény 3 fős csapatból ketten maradunk, ha letelik a felmondási ideje. Ha én is felmondok, egyedül marad a kolléga, és akkor már két új embert kell felvenniük, akik nem tudnak az elején semmit, több hónap a betanításuk (olyan 3 hónap alatt azért bele lehet jönni mindenbe).
Ennek ellenére is mondjak fel? Új állás még nincs, de lehet hogy hamarosan visszajeleznek, hogy felvettek.
Persze, hogy mondj fel. Semmi más dolgod nincs az életben, csak jól bánni magaddal.
Nincs dolgod a harmadik kollégával, ő majd kiáll magáért, ha minden rámaradna, tükröt tart a főnökségnek. Vagy eljön.
Ugyanezt csináltam. Nekem ugyan a pofámba vágták, hogy szarban hagytam őket, de mivel nem mellettem álltak, hiába ugyanúgy kínlódtak azon a fős helyen, ott kiderült, hogy csak én hittem barátinak is a viszonyt, és valójában csak érzelmi manipulátorok. Ahelyett, hogy összefogtunk volna, és kőzösennmegoldást találni. Ehelyett csak én borítottam asztalt, ezek még bújtak a sarokba. Ezért nem kár.
Elkanyarodtam, de nem hagyod őt cserben. Ha ő mégis úgy gondolja, neked azzal, hogy valaki hogy reagál valamire, az égvilágon semmi dolgod.
Gyere el nyugodtan. Max annyit tehetsz hogy ha jó barátod lett a kolléga és még a másik meló sem fix akkor ott maradsz egy hónapot. Igy munka nélkül sem maradsz és a lelkiismereted is nyugszik ha a kollégáról leveszel egy kis terhet, de kérdés hogy a kollégád ezt mennyire értékeli és becsüli meg.
De elsődleges meglátásom az h ha a másik munka iránt van nagy esély hogy felvesznek akkor hagyd ott a mostanit, pihenj egy két hetet és kezdj az uj helyen
Tudod, ki szokta mindig legjobban megszívni? Az, aki a legtöbbet lelkizik mások, meg a munkáltató problémáin. Ez egy munkahely, nem a családod, nem a szeretteid, hogy morálisan aggódnod kellene. És megnyugodhatsz: a munkáltatód nem aggódna érted egy percig sem, hogy adott esetben ha mondjuk leépítés van, vagy mondjuk ha tartós betegség, baleset, vagy akármi más miatt elveszítenéd a munkádat, hogy akkor hogy boldogulnál. Neki te addig vagy "fontos", ameddig hasznot húzhat belőled. Nem szabad az ilyesmiből érzelmi-lelki problémát csinálni.
A felmondási idő pedig pont arra van kitalálva, hogy ez alatt találjon új munkaerőt. Nyilván az sem véletlen, hogy ketten is távoztok. Egész biztos vagyok benne, hogy ha ez egy csúcsszuper munkahely lenne, elfogadható fizetéssel, ÉS normális munkakörülményekkel, akkor egyikőtök sem távozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!