Várható, hogy a jövőben kevesebbet kell majd dolgozni?
8 órát dolgozom, rugalmas munkaidőben, irodában. Az utazásom oda-vissza egy nap kb 1 óra. Biztos sokaknak rosszabb, mint nekem (pl műszakozás, kötött munkaidő, túlóra) mégis úgy érzem, hogy sok a heti 40 óra. Hétköznap a napi kötelezőt és egy kis sportot leszámítva nincs időm arra, amire akarok.
Várható, hogy később majd kevesebbet kell dolgozni?
A 80-as években is dolgoztak a szülők, tanultak a gyerekek, de nem voltak kiégett, elhízott, lekopasztott zombik mégsem. Tudom, abban nőttem fel. Ismertem irodistákat és fizikai dolgozókat is minden rétegből voltak barátaink és munka meg sui után, este 6-kor,8-kor még simán átjárkáltunk barmelyik falubeli családhoz beszélgetni kicsit, én meg játszani a gyerekekkel. Nem voltak fáradtak, nyűgösek. Volt, hogy este jött át valaki ismerős és random úgy döntöttünk, hogy akkor átsétálunk a szomszédos településre (10 km kb, erdőn keresztül 😁) vendéglőbe vacsizni. Nem voltunk fáradtak, nem voltunk fásultak, nem volt az, hogy jajj drága az éttermi vacsora. Este, munkanapokon még összejarogattunk vígan, szalonnát sütni, játszani, stb. Az volt az élet. Aztán az én felnőtt koromra úgy 95-től kezdődhetett kb ez a zombi élet. Egyértelműen kiégetik, tönkreteszik a munkahelyen, iskolában az emereket.És azért vannak bele bu zulva a telefonjukba, mert arra marad erejük meg idegrendszerük és így próbálják kirekeszteni kicsit az undorító valóságot, ami minden egyes másodpercünket szeretné kisajátítani, elvenni.
A gyerekek meg azért bújnak a mobiltelefonba, mert a fáradt, agyon terhelt szülő nem képes megfelelően foglalkozni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!