Várható, hogy a jövőben kevesebbet kell majd dolgozni?
8 órát dolgozom, rugalmas munkaidőben, irodában. Az utazásom oda-vissza egy nap kb 1 óra. Biztos sokaknak rosszabb, mint nekem (pl műszakozás, kötött munkaidő, túlóra) mégis úgy érzem, hogy sok a heti 40 óra. Hétköznap a napi kötelezőt és egy kis sportot leszámítva nincs időm arra, amire akarok.
Várható, hogy később majd kevesebbet kell dolgozni?
#9 Nem, nem gyári munkás vagyok, nem találtad el.
"Meg is kell ám azért dolgozni, hogy olyan munkád legyen, amit szeretsz."
Akkor is ezt mondanád, ha megdolgoztál érte, aztán nem úgy alakul...? Mert az se biztosíték semmire.
De jó is, hogy mondod, hogy meg is kell ám érte dolgozni...
Tényleg? 😂 Ha nem mondod, magamtól nem jövök rá...
Imádom az ilyen szöveget az irigyektől :D "Akkor is ezt mondanád, ha megdolgoztál érte, aztán nem úgy alakul...?"
>Megint egymásra talált két felnőtt bőrben ragadt dedós<
-Hurrá!
13
Ez nem irígység, ez a valóság. Rengetegen vannak, akik tanultak, jó végzettséget szereztek, vagy igen keményen dolgoznak, mégsincsenek megfizetve vagy megbecsülve. De biztos hogy csak trollkodsz, mert akkora barlanglakó remete senki sem lehet, hogy ezt ne lássa.
13
Mert ilyen irigylésre méltónak tartod magad?
Nem irigyellek, nyugi.
Én szeretem a munkámat, örömmel csinálom, jól is keresek. Csak úgy érzem, hogy a 8 óra munka, egy óra utazás mellett nehéz egyszerre élni a hobbidnak, gyereket nevelni, családdal lenni, ápolni a kapcsolatodat a pároddal, mellette mondjuk sportolni is, miközben aludni is eleget kellene. Valamelyik a többségnél szerintem hiányzik. Kiüresedett párkapcsolatokat, elhízott középkorúakat, 6 órát alvó zombikat látok. Persze ezek többnyire nincsenek mind egyszerre, és nem is csak az időhiány az oka, de közé van hozzá.
A #4-el egyet tudok érteni. Én kiskoromban sokat tanultam, mert "tanulni kell". Nem volt hobbim, nem volt életem, keveset aludtam. Mikor lett is egy kis szabadidőm, inkább tanultam tovább, mert nem is ismertem magam. Mikor elkezdődött a munka, hasonlóan éreztem. Aztán kiléptem ebből az élettelen zombilétből, és érzem, hogy lehet/lehetne szebben, tartalmasabban is élni.
A kérdés még onnan vetült fel, hogy régen a földeken simán 12 óráztak az emberek, most meg már kevesebbet dolgozunk. Meg persze hallom, hogy itt-ott nyugaton itt ott már minden második péntek szabad, vagy valami hasonló, persze nem tudom, hogy ebből mi igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!