Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Várható, hogy a jövőben...

Várható, hogy a jövőben kevesebbet kell majd dolgozni?

Figyelt kérdés

8 órát dolgozom, rugalmas munkaidőben, irodában. Az utazásom oda-vissza egy nap kb 1 óra. Biztos sokaknak rosszabb, mint nekem (pl műszakozás, kötött munkaidő, túlóra) mégis úgy érzem, hogy sok a heti 40 óra. Hétköznap a napi kötelezőt és egy kis sportot leszámítva nincs időm arra, amire akarok.

Várható, hogy később majd kevesebbet kell dolgozni?

2023. nov. 21. 20:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
81%

Persze. Mihelyt elveszíted a munkahelyed, megszűnik ez a nagyon komoly problémád, és mindenre jut bőven szabad időd.

Opcionálisan kereshetsz valakit, aki hajlandó eltartani, és reménykedsz, hogy nem cserél le másra.

Gondolom, persze családot nem szeretnél, mert akkor aztán még kevesebb szabad időd lesz.

2023. nov. 21. 20:40
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem valószínű.
2023. nov. 21. 20:43
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Alkalmazottként? Biztos, hogy nem. MO meg fényévekre van a 4 napos munkahéttől.. az meg vicc, hogy 4 nap alatt dolgoztatják le a 40 órát.
2023. nov. 21. 20:58
 4/22 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon szeretnék ebben hinni, de nem tudok. Semmi erre utaló jel nincs.

Jött a covid, bevezetve pár helyen az otthoni munkavégzés, vagy teljesen vagy részben. Mire van használva? Hogy milyen jó, hiszen még hétvégén is tudsz dolgozni, meg szabadidődben...

Aki befolyásos és akinek a kezében a döntés van, annak ez (a munkaidőcsökkenés) nem érdeke. Annak az az érdeke, hogy legyen neki elég rabszolga, aki a keze alá dolgozik. Ugyanúgy vagyunk mint anno Egyiptomban. Vagy mint egy koncentrációs táborban/gulágban. Annyi hogy most mindez legalizáltan munkáltatás néven fut. Így aztán társadalmilag elfogadott.

Mert a rabszolgaságról tudja mindenki hogy "rossz". A láger meg a gulág "rossz". De ahogy mondják "a munka nemesít". Így fel se tűnik senkinek, csak az által, hogy romokban a fizikai meg a mentális egészsége (esetleg mindkettő), rohadt kevés ideje van a családjára, vagy hirtelen egy többnapos ünnep alatt véletlenül (!) adódik 1 óra szabadidő, és rádöbben, hogy igazából nincs élete, azt se tudja kicsoda, amúgy milyen hobbija lenne stb. Vagy már rádöbbenni se tud, csak azt érzi hogy valami hiányzik, és rögtön elmegy vásárolni valamit, hátha majd a zombishoppingolás feltölti az űrt. Aztán kínjában már inkább azt kívanja hogy akkor már álljunk vissza a munkába, mert nem tud mit kezdeni a szabadidejével. Már bedarálta a gépezet. Na és ki járt jól?

A fejlődés illúzió. Ugyanott tartunk ezredévek óta, csak a díszlet más meg a technikai fejlettség, de egyébként UGYANAZ MINDEN. "Milliók egy miatt" (lehet nem egy hanem a népesség egy bizonyos curv@kevés százaléka miatt, de a lényeg ugyanaz)

Bocs ha letörtelek...😅

2023. nov. 21. 21:23
 5/22 anonim ***** válasza:
40%

Mivan, büdös a munka?! 🤦

Vállalj alkalmi munkát, vagy olyat, ahol csak napi 4-6 órát kell dolgozni. De be sírj, ha kevesebb fizetést kapsz érte.

2023. nov. 21. 21:24
 6/22 anonim ***** válasza:
51%

5 Már vártam ezt a hozzászólást. Menj és állj be a robotsorba, ha ennyire élvezed. Senki nem fog visszatartani, sőt tart karokkal fogadnak.

De te meg akkor ne sírj majd, ha 70 évesen lement az életed, és az egész azzal telt hogy melóztál, és még mindig azt csinálod, mert nem élsz meg a nyugdíjból (ha még van). De ha neked ez elég...

2023. nov. 21. 21:44
 7/22 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem az 5-ös rabszolgatartó.

2023. nov. 21. 23:11
 8/22 anonim ***** válasza:
80%
Nem várható. A bevett munkáltatói gyakorlat egyre inkább abba az irányba tolódik el, hogy egyetlen fizetésért próbálják minél jobban kizsigerelni a munkavállalókat és amikor tönkremegy a munkavállaló, akkor első körben a még ott dolgozni képesekre terhelik tovább a kieső feladatokat, második körben egy ismerőst próbálnak meg elhelyezni, akinek az ottlétében semmi köszönet, - mert csak létszámban létezik a cégnél, ezért dolgozhatnak rá is a cégnél maradtak, - harmadik körben pedig inkább az utcáról vesznek fel valakit, - akire szintén dolgozhatnak minimum a betanulás ideje alatt a még ott dolgozók. Utóbbi különösen sok feszültséget, konfliktust generál, de ez nem üti át az ingerküszöböt a legtöbb munkáltatónál, - nekik kényelmes megoldás, ha a munkavállalók egymást őrlik fel a munkahelyeken. Az megint egy más kérdés, hogy ebben nekik mi a jó...
2023. nov. 22. 04:05
 9/22 anonim ***** válasza:
52%

#6-7

Nem, nem vagyok rabszolgatartó és nem fogok biorobotot csinálni magamból, mivel nekem olyan munkám van, amit szeretek, amit tanultam. Igaz, csak nettó 270 ezret keresek, viszont én nem nyavajgok, hogy hű..heti 40 órát kell dolgoznom.

Megis kell ám azért dolgozni, hogy olyan munkád legyen, amit szeretsz. 😉

Gondolom te gyári munkás vagy, több műszakban dolgozol, innen jött a példád is. Ha nem tetszik, válts másikra munkára, tanulj, fejleszd magad, hogy ne légy biorobot. Minden csak tőled függ. De tudom, sírni a legkönnyebb.

2023. nov. 22. 06:07
 10/22 anonim ***** válasza:
24%
Már így is alig napi 1 órát dolgozom, hova kevesebbet már ennél...?
2023. nov. 22. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!