Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ebben a sz.aros országban...

Ebben a sz.aros országban egyszerűen lehetetlen normális munkát találni. És akkor Magyarország előre megy? Már kevés fizetésért sem vesznek fel magyart.

Figyelt kérdés

2023. okt. 31. 23:34
1 2 3 4
 31/38 Help24 ***** válasza:
92%

#24 - Igen persze, mert aki szakmunkás az nem tanult semmit, hanem rabszolga mi?

Hagyjuk már ezt a gondolkodás nélküli írást. Úgy látom az emberek fejében is bajok vannak igaz már 1990 óta. Ez a trend, hogy legyen programozó, mérnők vagy mi a franc még szerintem csak társadalom új kábítószere.

Kiváncsi lennék, ha nem lennének akik nap mint nap be mennek dolgozni a Pékségbe, Gyárba, Áruházakba vagy McD-Burger King ki fogja kiszolgálni az igényedet és itt most teljesen mindegy, hogy szakma vagy sem.

Itt a kérdező egy egyszerű szimpla kérdést tett fel. És nem arra kiváncsi, hogy most Ő miért nem tanult, vagy hogy mit kellett volna tennie anno.

Sokaknak halvány fogalma nincsen arról, hogy először is milyen családi helyzete van a másiknak vagy hogy honnan jött.

VÁLASZOLVA a kérdezőnek, pedig azt tudom veled megosztani, hogy EGYSZERŰ MUNKÁRA és KEVÉS FIZETÉSÉRT azért nem valószínű, hogy felvesznek, mert sok cég mostanában a Nyugdíjasokra mennek vagy pedig a Csökkentett képességű azaz (megváltozott munkaképességű) emberekre, akiket kihasználva spórolni tud a cég.

Sajnos az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy társadalmi és etikai átrendeződések vannak folyamatban és ezt, aki járja az országot kicsit is nyitott szemmel az látja. Magyarán mondva letörésben vannak a fizetések, mindenki eltapossa a másikat, néha elgondolkodok a saját népemen, hogy a francba lehetünk ilyen BALTA arcú nép.

2023. nov. 1. 20:55
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

31. Big respect!

Köszönjük, mindenki nevében.

Nekem is lett volna eszem diplomához, de mivel anyukám egyedül nevelt fel, ez nem jöhetett szóba.

2023. nov. 1. 21:06
 33/38 Help24 ***** válasza:
81%

#32 - Nekem a szakmám mellé az érettségi nem talán belefért volna, de akkor 19 évesen megkérdeztem magamtól “Kell ez most nekem?” Ha igen MINEK? És ha minek, akkor mivel leszek több, hiszen egyetemen úgy sem tudtam volna folytatni, mert ott olyan irányok nem érdekeltek.

Inkább elmentem dolgozni pénzt keresni és jól döntöttem semmit nem bántam meg. Én szakmunkásként az építőiparban nem akartam tovább dolgozni az egyik leggusztustalanabb élet, ami ott van.

Állandóan az a mindennapi alkoholizálás. Reggel mikor vártuk a főnököt, minden reggel pia.

És mivel én nem ittam velük, mert úgy voltam vele munkahely. Megfogalmazódott bennem, hogy mi a f.szt tudnak ezek minden reggel piálni.

Fel kell reggel és éh gyomorra már pia. Ha kitett minket a főnök délután 16:00-kor mondjuk akkor is egyből pia és még én lettem ki közösítve, hogy nem iszok velük.

Azt onnan kiléptem elmentem másik vállalkozóhoz. Ott reggel nem ittak, de mikor a főnök elment az építkezésről úgy mond kiadta a munkát azt csá. Egyből elő került a sör meg ha volt néha napjukon pálinka.

Be akartak venni minden áron engem is. Elsőre már mondták is “de bízunk benne nem fogod mondani a górénak”

Nem köptem be senkit mióta az eszemet tudom főleg ilyen miatt, csak ott jöttem rá, hogy a f.szba tudnak így dolgozni főleg valamikor magasban.

Na mindegy tudtam hiába van szakmám ott akkor is segédmunkásnak voltam bejelentve és mindenes voltam. Amivel nincs baj mindig érdekeltek az új dolgok, csak ott is volt egy brigád vezető úgymond akivel jóba kellett lenni és nyalni a seggét úgymond neki a Sör meg a Tüske stb nem került semmibe.

Na akkor mondtam magamba anyósotokat azt. És még kérdezi a főnök miért nem akarok jönni többet? Természetesen nem köptem be őket amúgy is csak magam alá tettem volna akkor, tehát inkább kiléptem onnan is.

Gusztustalan egy hely egésznap be vannak szinte b.szva. Nagyon ritka cég ahol nem isznak. És összeségében nem azzal van a baj, hogy isznak, hanem ezt pont munka közben kell miért nem mikor végeztünk, mert abba még bele mentem volna DE azt is csak mértékkel például péntekenként vagy ilyenek.

De ezek az emberek ezt nem ismerik. Mindegy is, aztán jött az, hogy elmentem Vagyonőrnek és ott legalább kulturált megjelenésem van, nem vesznek körbe piás emberek és legalább nem züllöttem de ha az építőiparban maradok olyan körülmények között simán a 10 év alatt alkoholista lettem volna, mert azt az elfogadási normát rá kényszerítik az emberre.

Nem vagyok ellene egy jó sörözgetésnek vagy finom borozgatásnak, de úgy gondolom ezt lehet normális körülmények és kulturált módon is csinálni nem pedig munkahelyen.

2023. nov. 1. 22:14
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenki ugyanazokat tanulja akkor az mar nem piackepes.. es kb ez megy. 1 melora nyilvan 1 ember kell a tobbi off
2023. nov. 2. 00:32
 35/38 anonim ***** válasza:
0%
32-es. Mindenféle háttérismeret nélkül, mi akadályozott meg abban, hogy letegyél egy diplomát? 12 félév ingyenes (ha jól tanultál). Nem csak Pesten vannak egyetemek, albérlet, meg stb. Szerintem minden megoldható, csak kellő akarat kell. Elcsépelt, tudom, de akkor is így van.
2023. nov. 2. 20:07
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
35. Miből fizettem volna az albérletet? Amikor kisgyermek köröm óta nélkülözöm.. mindegy, úgy sem érted.
2023. nov. 3. 04:14
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Meg felsooktatas se kell az elheto fizuhoz. Szaki ismeroseim (festo, asztalos, villanyszerelo, klimas) 500-600 korul (fusival egyutt) osszeszednek siman.
2023. nov. 3. 23:49
 38/38 anonim ***** válasza:
76%
A bunkó előítéletes kommentelőkkel az a legérdekesebb, hogy még tudatlanok is. Legalább lenne okuk erre, de nincs! 2010-hez hasonlóan leépítések zajlanak és nincsenek felvételek! Akitől következmény nélkül meg lehet szabadulni, attól megszabadulnak.
jan. 10. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!