Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ebben a sz.aros országban...

Ebben a sz.aros országban egyszerűen lehetetlen normális munkát találni. És akkor Magyarország előre megy? Már kevés fizetésért sem vesznek fel magyart.

Figyelt kérdés

2023. okt. 31. 23:34
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
23%
Ha nagyon akarsz munkát találni, akkor fogsz is. Ismerek olyan embereket, akik buták, tahók és büdösek is, mégis dolgoznak és pénzt keresnek. Ha nekik sikerül, akkor neked is.
2023. nov. 1. 10:45
 22/38 anonim ***** válasza:
21%
A Te álláskeresési sikertelenséged még nem jelenti azt hogy lehetetlen jó állást találni. Nagy valószínűséggel vagy veled van a probléma. Ezen csak Te tudsz változtatni, hiszen a végzettséged meg van.
2023. nov. 1. 10:52
 23/38 anonim ***** válasza:
89%
22. Olvastad amit én írtam? Nekem sem megy és sokan mások sem találnak.. 20-as voltam.
2023. nov. 1. 11:41
 24/38 anonim ***** válasza:
15%
Szakmunkásból van elég egymás szájából húzzák ki a kenyeret, sorba állnak hogy rabszolga munkát végezhessenek itthon. Tanulni kellett volna nem szakmunkásnak menni, most lenne munkád.
2023. nov. 1. 11:56
 25/38 anonim ***** válasza:
16%

23

Nekem sosem okozott gondot az álláskeresés. Nincs C1-es angolom, de valahogy mégiscsak jól keresek programozóként.

Ha megvan a piacképes tudásod akkor igenis a te hibád hogy nem találsz jó állást. Vagy az önéletrajzod rossz, vagy rossz helyen keresgélsz, vagy valami egyéb probléma van.

2023. nov. 1. 11:56
 26/38 anonim ***** válasza:
30%

A bruttó átlagbér közel dupláját keresem nettóban,alkalmazottként,magyar cégnél, középfokú végzettséggel.

Szóval a hiba nem biztos, hogy az országban van, hanem a tudásod nem piacképes.

2023. nov. 1. 12:06
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

25. De nem lehet mindenki programozó... Remélem ezt te is tudod. Úgy nem csodálom hogy van munkád.

24. Nekem 2 szakmám van, piacképes tudással és szeretek nyelveket tanulni, folyamatosan képzem magam. Mégsem találok munkát..

2023. nov. 1. 12:08
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

2 diplomával (piacképes mindkettő), 4 felsőfokú nyelvvizsgával (abból 3 extrém nyelv, 1 pedig az angol, és folyékonyan beszélem is mindet, tolmácsolok, fordítok egyikből a másikba, nem csak magyar és valamelyik nyelv). Az egyetemből 2 évet Távol-Keleten végeztem.

A diploma pedig közgazdász. Multinál voltam gyakorlaton.

Kb. 50 helyre beadtam, be sem hívtak. Általában minden kritériumnak megfeleltem, amit kértek, de még csak kíváncsiak sem voltak rám.

Akkor miről beszélünk? Valami csókosság kellene? (A kérdés persze költői, azóta már sokezer kilométerre élek és dolgozok az óceán másik felén, hát evvan.)

De: Nagyon megértem a Kérdezőt.

2023. nov. 1. 15:01
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt tudom mondani, hogy volt pár munkahelyem, de igazán jó munkám mindig akkor volt, amikor ismerőstől volt egy kis hátszél. Ez nem azt jelentette egyébként, hogy úgymond érdemtelenül kerültem be valahova, csupáncsak azt, hogy nem 150 másik jelentkező közül kellett elnyerni az állást.

Szerintem a legtöbb helyen ez megy. 28-as ha lenne hátszeled, lehet, a külügyminisztériumban fordítanál és tolmácsolnál ezekkel a pedigrékkel.

2023. nov. 1. 15:08
 30/38 anonim ***** válasza:
78%

28. Nekem nincs diplomám, de most kezdem majd a jogosítványt (későn, de anyagi okok miatt nem tudtam előbb) és az extrém nyelvek engem is érdekelnek. Japán, Koreai, Orosz, stb. Ebből a japán lenne igazából a lehetetlen, a másik kettő annyira nem.

De nem csodálom hogy nem maradtál itt. Akik meg leszólják a kérdezőt és a többieket, szerintem vagy gyártósor mellett vannak, vagy árufeltöltők. Diákként kb minden munkát próbáltam már.

De hogy 155 munkalehetőség közül egyik sem jött össze tavaly..

Hát nem tudom.. nem vagyok egy buta ember, de ez engem is elkeseritett.

A másik, hogy ennyire túljelentkezés van azokra a munkákra, amire jelentkezem. Ráadásul nőként még a fizikai dolgokban is hátrányom van, egészségügyi okok miatt nehezeket sem emelhetek. Így nálam a fizikai munka kilöve. Szakács az első szakmám. Pont emiatt kellett otthagyjam. Most logisztikát végeztem, amiben eléggé jó vagyok. Neves projektekben vettem részt mint projektmenedzser asszisztens gyakornok és beszerző gyakornok (M3, Nyugati pályaudvar, Mol Campus) és még így sem tudok elhelyezkedni.

Teljesen kiégtem, hogy nem találok munkát..

2023. nov. 1. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!