Bevállalnál így egy munkát?
Vidéken lakom, a munkahely 2,5 óra távolságra van tőlem tömegközlekedéssel, de ezen kívül szinte minden kívánságomnak megfelel. Hetente kétszer kéne bejárnom, kedden és csütörtökön, de ez azt jelenti, hogy ezeken a napokon hajnali ötkor indulok és este hét óra után érek haza. A többi napon home office van 8-16.30-ig és csak hétköznap. Fizetésről még nem egyeztettünk, de nagyjából van elképzelésem arról, hogy mit szeretnék a munkámért cserébe. Érdekelne azonban, hogy más vállalná-e így a munkát, illetve ha igen, akkor milyen összegért érné meg számára? (irodai munka, árajánlatokat kell készíteni, illetve megrendeléseket koordinálni)
Köszönöm, ha leírod a véleményed!
Nem.
Nyilván azért az sem mindegy, hogy milyen munka, meg az sem, hogy milyen fizetéssel, de a heti 10 óra utazás egyébként is már túlmutat a tűréshatáromon (most napi kétszer 40 percet utazok, de már gondolkodok a váltáson), két napra koncentrálva pedig még rosszabb, mint ha naponta kellene 1-1 órát utazni. Ez így sokkal kimerítőbb. Ráadásul nem is 8, hanem 8 és fél óra a munkaidő. Nekem ez nem lenne ideális.
Persze, ha mondjuk fizetnének érte havi 800 ezret nettóban, olyan munkáért, amit szeretek, elvállalnám. Biztos, hogy nem onnan mennék nyugdíjba, de mondjuk egy évet lehúznék így, ezáltal lenne némi megtakarításom is.
Szia! Köszönöm kérdésed, igen, elvállaltam és nem bántam meg. Egész jó fizetést tudtam kialkudni magamnak és nagyon szeretem a munkát, illetve jó a csapat is. Az utazáshoz is hozzászoktam már, többnyire Netflixezek a vonaton, így hamar elmegy az idő. Viszont abszolút kárpótolnak azok a napok, amikor home officeban vagyok. Nagyon sokat jelent, hogy napközben bármikor ki tudok menni a kertbe egy kicsit, ha úgy tartja kedvem.
Pesten nőttem fel, ott is dolgoztam több, mint 20 évig, így bőven van összehasonlítási alapom. Igaz, hogy vonatoznom ott nem kellett, ellenben BKV-val is napi 2-3 órát zötyögtem, mire átutaztam a várost, mert mindig úgy alakult, hogy messze volt a munkahelyem a lakásomtól.
Egyébként érdekes ez, itt sokan azt írták, sosem vállalnának ennyi utazást heti kétszer, lehet, hogy régebben én is ezt mondtam volna, de eltelt egy év és ezalatt rengetegszer hallottam a vonaton, hogy mások napi szinten ingáznak ennyit. Na, az a durva, nem ez!
Nagyon szuper! Örülök, hogy jól alakult.
Én eredetileg nem válaszoltam a kérdésedre, csak most találtam. De én is azt írtam volna, hogy vállald el a melót (max ha nem tetszik otthagyod alapon), mert a két nap hetente az még belefér. Örülök, hogy te is így tapasztaltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!