Állásinterjún sokszor mièrt nem mutatják meg mit kell igazán csinálni?
Tapasztalataim alapján,sokszor megesett hogy amit leírnak a munkakörhöz tartozó feladatokhoz sokszor köze nincs amit leírtak.
Nemrèg váltottam új munkahelyet,de eddig nem azt tapasztaltam amit leírtak.
Mièrt nem lehet interjún aznap körbevezetni az embert és megmutatni valóban mit is kell csinálni?
Veletek is törtènt már ilyesmi,hogy csalódtatok a munkakörötökben?
Mit tettetek?
Válaszotokat köszi :)
Igazad van, ha ez így működik az teljesen rossz.
De amire reagáltam, a #11 hozzászólás. Annak annyira "tudálékos" a stílusa, hogy egyszerűen nem hiszem hogy ez nem egy, bocsi, én ezt nem vállalom után otthon kitalált szöveg.
És a munkaadók sem arról híresek errefelé, hogy miután kioktattad őket hogyan kell jól csinálni, még lealázzák magukat és próbálnak alkudozva és becsicskulva maradásra bírni. Max. álomországban tudom ezt elképzelni. Vagy ha fideszes cégnél rokonként mész és ki van adva az ottani vezetőségnek, hogy te vagy az igazi a posztra.
Ezzel egyetértek.
Sajna nem tanítják meg a kiállást magunkért, épp ellenkezőleg. Az iskolától ahol a tanárok csicskítanának be ha kell ha nem, a szülőkig akik szintén elvárják az engedelmességet "amíg az én kenyeremet eszed" - mindenki erre kondicionál kis korunktól.
Nekem mondjuk szerencsém volt, nem olyan nevelést kaptam, de a legtöbben igen. Ha felismernék az emberek hogy ezzel csak ártanak maguknak, sokat javulhatna a helyzet.
"Sajna nem tanítják meg a kiállást magunkért, épp ellenkezőleg."
Azt azért ne felejtsd el, hogy magadért kiállva is tökéletesen éhen lehet hallni, mert munkanélküli lettél.
A munkaerőpiacon NEM A MUNKAYVÁLLALÓ van alkupozícióban! Ha "kiállsz magadért" vagy eleve fel se vesznek vagy kirúgnak, amit simán megtehet, mert van bőven munkakereső, így elég hamar akad olyan a helyedre, akinek fontosabb, hogy legyen mit ennie, mint az elvei.
Ledhet, neked mindegy, hogy mi a munkád, mert vagy abban a helyzetben, hogy nem fügsz a munkaerőpiactól, vagy éppen szívesen takarítasz csatornát is akár a megélhetésért, de aki legalább egy nyamvadt főiskolát kipréselt magából az már nem, mint ahogy fel se vennék a sz@r, kuli melóra, mert erőteljesen túlképzett.
A un. megmondóemberekkkel ellentétben, akinek tényleg van vesztenivalója az nem problémázik ilyenen, hogy mit kell csinálni.
Ha nem törvénysértésre kér a munkáltatód, akkor teszed, amit mondanak...mert kell az a qurva munka.
Nem kell hozzá mosolyogni, meg meg is lehet mondani a f@sztarisznya főnöknek, hogy csak azért csinálod, mert muszáj, egyébként meg a qurva anyját....
Ez nem tilos.
"Az iskolától ahol a tanárok csicskítanának be ha kell ha nem, a szülőkig akik szintén elvárják az engedelmességet "amíg az én kenyeremet eszed" - mindenki erre kondicionál kis korunktól."
Ez meg nettó baromság.
A tanárok ma már nem élethivatásként tekintenek a tanításra, így - tisztelet a kivételnek - nem is nagyon érdekli őket a gyerek hossszútávú sorsa... az, hogy egy minimális fegyelmet megkövetel, az meg alap.
Mert Te nem viselkedsz a postán, amikor sorbaállsz? Vagy a boltban?
A szülőnél ez a nevelés egyik "eszköze", amit a tisztelet megkövetelésével azonosít.
25
Birka.
De szerencsére egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy az ilyen hozzáállás mint a tied, nem sok jóra vezet!
Az a baj ezzel a "Kiállok magamért és megmondom a tutit" hogy ezt,nyilván meg lehet tenni egyébként,én is interjún mikor mondják a bért,legszivesebben pofánröhögnèm őket és mindegyiknek azt mondanám,ennyiért dolgozzon nektek a lófitty.
De sajnos,mivel ez élethelyzet függő,és ahogy mondta az egyik itteni "kolléga" hogy sajnos igen is szükségem van egy melóra akkor meghallgatom.
Én is többször mondtam fel,voltak sz@r melók,megtehettem volna hogy beolvasok nekik,megmondhattam volna mit csináljonak jobban stb,egyrészt aki menni akar nem fogják marasztalni,ezt tapasztalatból mondom,másrészt mindig mondják hogy: "Jön helyetted más,pótlás az mindig lesz"
De ahogy a #25 is emliti,a tisztelet,az hogy nem bunkó módon mondasz fel,ha nem "Egyetemiesen" mert nyilván,én többször megmondhattam volna minden egyes felmondásnál mindegy pereputty cégnek hogy,hát akkor sz.pjátok ki a f.szom,de csak annyit csináltam hogy elmondtam fel akarok mondani,találtam jobbat,kész.
Megértem persze,lehetne őszintén is beszélni megmondani mindegyik gyárnak hogy vicc kategóriák,de nem tudsz mit csinálni,egyrészt kell a meló,másrészt hiába állsz ki magadért,mert minden cégnél,gyárnál lesznek olyan dolgok amik nem fognak tetszeni az embernek,de tűrni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!