Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha az állásinterjún azt...

Ha az állásinterjún azt mondták, hogy a hét második felében hívnak majd, de nem hívtak. Akkor tekintsem halott ügynek az egészet?

Figyelt kérdés

Az interjú hétfőn volt és kb. egyből felvettek. Azt mondták még a főnökkel kell beszélni és ha annak a bólintása megvan akkor a hét második felében hívnak a részletek miatt.

Mostmár péntek fél kettő van, valószínűleg mindenki korábban lelép és telefont nem kaptam. Halott ügy vagy még van remény, hogy hétfőn hívnak?

2023. aug. 18. 13:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Még simán hívhatnak. Most lesz aug. 20, ilyenkor sokan csinálnak hosszú hétvégét maguknak.
2023. aug. 18. 13:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet, hogy később hívnak. Ők se tökéletesek, valószínűleg megcsúsztak kicsit.
2023. aug. 18. 13:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért én aztán rákérdeznék, hogy mennyire jellemző ez a rugalmasság az ígéretekben. Mert nagyon nem mindegy, hogy mennyire tartják magukat ahhoz, amit mondanak.
2023. aug. 18. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az mit jelent, hogy kb. egyből felvettek?
2023. aug. 18. 13:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az mi hogy kb egyből felvettek, de még rá kell bólintani a főnöknek? Az megvan, hogy ez a két kijelentés üti egymást?

Hétfőig még várhatsz, ahogy írták hosszú hétvégézhet a főnök, de sok reményt nem fűznék hozzá. HR-es kislány lehet nem merte a szemedbe mondani, hogy bocs, de nem.

2023. aug. 18. 13:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hétfőn csörögj rájuk, hogy mi a helyzet.

Simán lehet, hogy a főnök nem ért rá foglalkozni az ügyeddel.

2023. aug. 18. 13:57
 7/11 A kérdező kommentje:

4 és 5-ös:

Az állásinterjún megmondták, hogy ők felvesznek ha őket választom. Én ott meg is mondtam hogy a megpályázott állások közül ők a legkedvezőbbek számomra szóval tényleg szeretnék ott dolgozni. Többször is hangsúlyozták hogy ha meggondolom magam a pár nap alatt akkor hívjam őket fel és ne tűnjek el szó nélkül. Elmondták előre azt is, hogy kérjem le előre az erkölcsim, hogy minél gyorsabban menjen a folyamat.

Egyébként iskolai állásról van szó, szóval jelen esetben a főnök az iskolaigazgató. Az interjún két személy volt ott, az egyik az adott intézmény (mivel ez egy iskolakomplexum gyakorlatilag) vezetője volt, a másik pedig az aligazgató.

De még kommunikálták azt is, hogy milyen megoldásai lehetnek, hogy munka mellett tanuljak tovább, plusz meg is kérdezték, hogy két variáció közül melyik korosztályt választanám inkább. Szóval nem tűnt úgy, hogy nem akarnának felvenni, sőt, nagyon nyitottak voltak.

Az iskolaigazgató egyébként állítólag azért nem volt ott, mert most érkezett szabadságról és halmokban áll a munkája, ugyanakkor jóváhagynia neki kell. Emiatt is gondolnám, hogy talán hétfőig eltolódik a telefonhívás, hisz ha most ment vissza mindenki nyári szünetről akkor tényleg sok munka lehet... ugyanakkor tényleg megígérték hogy csütörtök-péntek körül hívnak és ez elbizonytalanít.

2023. aug. 18. 13:59
 8/11 A kérdező kommentje:

Elnézést egyébként a sok elírás miatt, esküszöm tudok helyesen írni és fogalmazni, csak most nagyon zaklatott vagyok.

Visszaolvasva látom, hogy már magát a kérdést sem sikerült rendesen megfogalmaznom (mert utólag valamit át akartam írni, de elfelejtettem az elejét átfogalmazni). Csupán tényleg nagyon-nagyon-nagyon szuper osztályt kapnék és félek hogy netán meggondolták magukat és felvesznek egy tapasztaltabb embert a feladatra.

2023. aug. 18. 14:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként iskolai állásról van szó, szóval jelen esetben a főnök az iskolaigazgató."

Jajjj, de naiv kislány vagy te!

Ugye pályakezdő vagy? Ugye még csak most ismerkedsz a felnőtt-világgal?

Ha állami iskoláról van szó, akkor NEM! Nem az isk.igazg. a főnök. Hanem a tankerület vezetője. Őneki minden állás betöltését jóvá kell hagynia. Az igazg. csak javasolhat. Ha pl. egy másik jelöltnek politikai kapcsolatai vannak, akkor teljesen egyértelmű, hogy az igazgatóra rá fogják kényszeríteni a másik jelöltet, téged meg elutasítanak. De mivel a tanároknak közismerten nagyon rossz mind az anyagi, mind az erkölcsi megbecsültségük, szerencsére kicsi az esély, hogy egy politikai hátszéllel rendelkező ember pont ilyen állást akarjon magának. Talál a közigazgatásban ennél nyugisabb és jobban fizetett helyet is magának.

A tankerületeket viszont senki nem tudja siettetni/ugráltatni, legkevésbé az iskolaigazgatók, hiszen ők az iskolák felügyeleti szervei, akik bármikor indoklás nélkül leválthatják az igazgatót. Szóval tessék türelmesen várni, mire a magasságos tankerületnek méltóztatik döntenie! :-)

Ha netán egyházi intézményről van szó, akkor fenntartótól függ, hogy a püspök ill. egyházi testület mennyire akar beleszólni, de ott is elképzelhető, hogy az igazgató csak javasol és mondjuk a katolikus megyéspüspök hagyja jóvá a felvételt.

2023. aug. 18. 15:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Augusztusban nagyon sokan szabiznak, munkahelyeken lassabb a folyamata sok dolognak emiatt. Én augusztus végéig biztos nem tekinteném halott ügynek.

Amúgy nekem például a tanárom ígérte, hogy hétfőn küld egy emailt, de ez nem történt meg. Nem kerestem emiatt, nem is tervezem keresni, nyilván a szabadsága után most intézi a sok munkát ami szabi után hirtelen rászakadt.

2023. aug. 19. 01:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!