Állásinterjún sokszor mièrt nem mutatják meg mit kell igazán csinálni?
Tapasztalataim alapján,sokszor megesett hogy amit leírnak a munkakörhöz tartozó feladatokhoz sokszor köze nincs amit leírtak.
Nemrèg váltottam új munkahelyet,de eddig nem azt tapasztaltam amit leírtak.
Mièrt nem lehet interjún aznap körbevezetni az embert és megmutatni valóban mit is kell csinálni?
Veletek is törtènt már ilyesmi,hogy csalódtatok a munkakörötökben?
Mit tettetek?
Válaszotokat köszi :)
Rendszeresen jönnek a meglepődések, hogy "na de miért mondasz fel?", mert az 1., 2. napokon felmondok. Ilyenkor elmondom az okokat, amire jön a hebegés habogás, amit már félbe is szoktam szakítani és megmondom, hogy fejezze be, ez nagyon ciki így, és szépen kifejezem, hogy ne égesse magát tovább, mint ahol most van, így is felismerhetetlenül szét égett már az a bizonyos rongy, majd adok tanácsot, ami kb mindig hasonló és így hangozhat különböző formákban "Én legközelebb a valódi tevékenységeket mondanám el az alkalmazottjaimnak". Ezt általában meg szokták előzni kérések, hogy beszéljünk, ahol elmondom a problémámat, amire akkor még magabiztosan mondanak valamit, ami miatt még fél-1 napig ott vagyok.
Majd egyszer megtanulják.., ha ti is felálltok!....
Részben azért, mert nem egy vérbeli HR-es a "főnök", hanem akit épp talál, azt választja be. Kb. így:
Versenyképes fizetés 😡🤣
Magyarán minimálbér, csak így jobban hangzik..
Naigen,nyilván èrthető hogy a munkáltatónak "elkell adnia a munkát" ez szèp és jó,de mint mi "munkavállalóknak" elèg szar hogy utánna meg nem azt kapjuk amire számítottunk...Persze nyilván,ott van a próbaidő 3 hónap alatt fel lehet mondani indoklás nèlkül,csak ott a baj hogy elèg szar helyzetbe hozzák az embert mert lehet lett volna mondjuk más lehetősège is...
Az is nyilván való hogy nem erőszak a disznótor,bármikor ott lehet hagyni a p*csába őket,de van aki megteheti és van aki sajnos nem....Én olyan vagyok,hogy akkor tudok felmondani ha van másik biztos munkahelyem...Most jelenleg újra munkát kell keresnem mert elèggè becsapottnak èrzem magam😅
Annyira korrekt lehetne minden cég hogy legalább megmutatnák mi folyik a munkaterületen😅
A korrektség és a munkáltató két külön fogalom, kérdező!
Még nem találkoztam normális, korrekt munkáltatóval, pedig jogász vagyok...
Az egy dolog, hogy mire kérnek a főnökeim....mit kell másokkal csinálnom, mert nekik éppen az a jó "üzleti érdekből".....
De velem se bánnak jobban...
A dolog kétesélyes....
Ha őszintén elmondaná az interjún a feladatokat, akkor mindenki már akkor otthagyná.... csak az marad, akinek tényleg nincs más választása.
Akinem meg KELL A MUNKA, az úgyis vállaja.... mindegy mibe kerül.
Ne haragudj, de nem hiszem el.
Ilyen ember nincs, soha nem létezett és soha nem is fog.
Maximum akkor tudnám elképzelni ha a Finn oktatási rendszerben tanultál volna.
Ha kijártad itt az iskolákat, akkor átprogramoztak már olyanra, aki az álmaiban, a belső monológjában és itt a gyakorin már megtette.
De az életben a rettenetesen rossz oktatási rendszer torzító hatása miatt Magyar ember képtelen így kiállni magáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!