Elofordult mar veletek hogy azert nem vettek fel titeket egy munkahelyre mert a munkaltato azt feltetelezte hogy biztos 1ev mulva csaladot alapitasz,vagy bulizni fogsz?
Allasinterjura mentem,22 eves ferfi vagyok
Kerdezgettek a maganeletemrol,mondtam hogy 5 eves kapcsolatban vagyok a jegyesemmel,mondtak hogy akkor biztos gyereket tervezunk a jovoben stb… mondtam hogy a jegyesem egyetemista,egyeltalan nem a kozeljovoben szeretnek csaladot alapitani
Erre az volt a valaszuk hogy akkor biztos sokat bulizok stb
Mondtam en ezt mar kieltem 16-17 eves koromban
Es flegman azt mondtak hogy huszoneves korban kezdodik a bulizas
Egesz allasinterjun lenezoek voltak a korommal
Most akkor szerintuk a bulizas vagy a csaladallapitas kezdodik huszonevesen? Ezzel mi lenne a problemajuk? Nem en mennek terhesszabadsagra,egyszer az a baj ha valaki fiatal egyszer az ha valaki tul idos…
Ilyen helyen ne is akarj dolgozni.
Vannak olyan munkáltatók akiknek semmi sem jó. Ha fiatal vagy az a baj, biztos mindjárt szülni fogsz, ha már van akkor az még nagyobb gond. Ha idős vagy az a baj, ha nincs tapasztalatod az a baj.
Pont ez a kérdés nem volt de párszor már próbáltak belém kötni, hogy lássák milyen arcot vágok ha lestresszelnek.
Ilyenkor ott szoktam őket hagyni.
Azért kérdezik mert alapból stresszes a munkakör.
Férfitól fölösleges családalapítás felől kérdezősködni. Általában nem a férfiak mennek szülőszabira.
A bulizásról faggatózni még fölöslegessebb. Az látszik, ha valakinek szétivott feje van. Vagy ha nem, hát próbaidőn kiderül.
Elvileg ezeket a dologokat - nyíltan - me se lehetne kérdezni, mert olyan mértékben avatkozik bele a privát szférába, ami már nem érinti közvetlenül a munkavégzést.
Sem a féktelen bulizás (hacsak nem megy a munkád rovására) sem a gyermekvállalás nem jelenthet igazi munkavégzési akadályt, egyik fél számára sem.
Az más kérdés, hogy ez - sajnos - messze összetettebb a valóságban.
Nagyon sok munkáltató - ez a jobbik eset - azért teszi fel az egyébként f@sz kérdéseit, hogy lássa a reakciódat, arra kíváncsi, hogy hogyan reagálod le a hülye ügyfél, idióta, dilettáns kérdéseit. Ezek jellemzően "ügyfeles" munkakörök, ahol pl. ügyfélszolgálaton emberekkel kell beszélni.
A "jó hír", hogy ezesetben valójában ez egy vizsga és rohadtul nem éredkli őt a Te bulizási szokásod vagy családalapítási terveid.
Rosszabb esetben viszont érdekli.
A bulizási hajlandóság ("szabidő eltöltése" címszó alatt) vagy a családalapítási terv a megbízhatóságot vizsgálja. Azt hogy mennyire lehet rád számítani.
Akinek családja van (tervezi), annak a számára már a prioritások is másak. Innentől nem lehet tőle ugyanazt és ugyanúgy várni dolgokat, mint aki egyedülálló... következésképp már nem lehet a - piaci diktálta trörvényszerűségek miatt - a végtelenségig kihasználni a munkavállalói státuszát.
A bulizással (szórakozással) hasonló a helyzet. Az ilyennek sem a munka fontos elsősorban...
Mivel kis hazánk törvényei szerint a munkáltatónak nem kell megindokolnia egy esetleges elutasítást az állásinterjú eredményeként, így azt vesz figyelembe a döntésnél, amit csak akar.
így simán belefér - sajnos - jogilag is, hogy ilyenek miatt nem vesznek fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!