Munkahelyen felszerelt kamerákat, használhatják a dolgozó munka megfigyelésére?
Egy autóipari gyárban dolgozom operátorként pár hónapja 1-1 csarnok oszlopra kamerákat szereltek fel ( ezek a kamerák megfigyelésem alapján, mind olyan helyekre vannak felszerelve, amik valamilyen objektumot figyelnek például elkerített anyagraktár, tároló ketrecek stb) de ez csak az én mefigyelésem.
Mostanában viszont a csoportvezetőm folyamatosan azzal jön, hogy ne álljunk meg a kamera látószögében beszélni, vagy ilyesmik mert veszi a kamera, és figyelnek mindent.
Néhány értelmesebb kolléga azt mondja, hogy ezek a kamerák, valóban az előbb említett objektumokat figyelik, és egy esetleges lopás esetén, visszanézik.
Viszont hivatalosan a dolgozók munka megfigyelésére nem használhatják, mert ahoz nagyon komoly engedélyek kellenek, hogy bárki (biztonsági őr vagy akármilyen főnök) a kamera általi felvételeket ilyen célra használják.
Nem tudom egyébként logikusnak is tűnik vagy tűnhet, ha a személyiségi jogokat nézzük. Kérdés, hogy bent az üzem területén, a gyártásban van e személyiségi jogunk ilyenkor?
De úgy általánosságban kérdezem, reális, hogy ilyen céllal használják ezeket a kamerákat? Vannak egyébként ilyenről törvényi rendelkezések?
A csopvez, valóban nem egy észlény, és nem a legélesebb kés a fiókban. Nem a tudása és a tapasztala miatt van a pozíciójában. Szóval elhiszem róla, hogy csak azért mondja hogy ijesztegessen vele, ezzel is korlátozva a minél kevesebb érintkezést, kommunikációt az emberek között bent a termelés közben.
Minden érdemi választ szívesen fogadok.
11
Nem az a kommentelő vagyok...Én nem tanultam tovább.Mert lusta voltam.így magam is alkalmazottként dolgozom.Csupán csak elismerem és belátom azt,hogy aki alkalmazott az lényegében szolga.Magamat is beleértve.Ha önként vállalta ezt a létet,akkor is az.Ez van.Nincs mit szépíteni rajta.Nincs értelme tagadni ezt a tényt.
Amit írtam a kamerakukkolással kapcsolatban azt meg közvetlenül tapasztaltam.
13
Persze.Kijárna.De ha egyszer tapasztaltam,hogy ezt csinálják,akkor nem törölhetem ki az elmémből az emléket.Nem tetszik nekem sem ez. Meglepett,elborzasztott engem is mikor először szembesültem ezzel a gyakorlattal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!