Thomasblr kérdése:
Felmondták a munkaszerződésem 1 hónap után a fizetésem napján a próbaidő alatt. Érdemes e munkaügyi bírósághoz fordulnom?
Figyelt kérdés
jan. 21. 21:44
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
23 szavazat
1/8 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de szerintem próbaidő alatt bármikor bármilyen indok nélkül elküldhetnek.
2/8 anonim válasza:
Mivel próbaidőn voltál, értelmetlen bárhova is fordulnod. A fizetés utalásának időpontja meg teljesen irreleváns ebből a szempontból.
3/8 anonim válasza:
Próbaidő alatt oda-vissza fel lehet mondani indoklás nélkül.
4/8 anonim válasza:
Kiváncsiságból kérdezz rá hogy mi volt az oka, hátha megmondják.
5/8 anonim válasza:
Nem fordulhatsz. Minek? Probaidő alatt bármikor elkükdhetnek indoklás nélkül. Akkor fordulhatnál, ha a fizetésed napja már a próbaidőn kívülre esne.
6/8 A kérdező kommentje:
#5 csak azért gondolnám mert van a megszüntető papíron egy olyan szöveg hogy "Amennyiben intézkedésemet sérelmesnek tartja, a kézhezvételtől számított 30 napon belül, keresettel fordulhat a területileg illetékes Munkaügyi bírósághoz, a Munka tv. 287. § rendelkezési alapján. Tájékoztatom, hogy a jogvita kezdeményezésének az intézkedés végrehajtására halasztó hatálya nincs."
jan. 22. 16:10
7/8 anonim válasza:
Nekem volt egy főnököm, aki felvett egy lányt, akiről a munka közben derült ki, hogy valami betegsége volt. Nem tudom mi, de tényleg visszataszító volt szegényke. (a hülye is látta, állítólag az interjún nem látszott, takarta magát) Majd két nap múlva kirúgta és még el is mondta neki. Diszkrimináció miatt felnyomott a kiscsaj mindenkit. Tárgyalások hónapokig. Végül nem nyert.
Ha nem ehhez hasonló történt, felesleges.
8/8 anonim válasza:
Ez szerintem egy olyan kötelező sablon dolog, amit fel kell tüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!