Miért mondott nemet a főnököm?
Párom gyakoriját használom, lány vagyok.
Ma megkérdeztem a főnökömet, hogy idejöhet e a férjem dolgozni, határozott nemmel válaszolt. Pedig kell az ember ez tuti biztos, hisz már nagyon sokat dolgozunk és 4 helyett is. Olyan jóba vagyok a főnökömmel jól kijövünk szoktunk viccelődni is rendes is, és nagyot koppantam amikor határozott nemet mondott nem is mondta hogy később próbáljam meg.
Még múltkor is mondtam a páromat más pozicióba és arra is azt mondta hogy át gondolja. Érdekes hogy kolléganőm párját meg a rokonjait felvette most januárba , iagzábol ez esik rosszul.
Nagyon sok oka lehet
- nem kell ember: a főnöknek megadnak egy létszámot ahány embert alkalmazhat. Te azt írod hogy sok a munka, de azt nem tudni mi a maximum létszám amennyi embert alkalmazhat a főnök.
- a párodról tudja már így munkán kívül, hogy nem alkalmas. Vagy lelkileg instabil vagy a szakmai tudása nincs meg, esetleg hiányos.
- egyszerűen csak nem akarja, hogy házastársak/szerelmes párok együtt dolgozzanak, fél hogy a munka rovására megy.
- a cég tiltja.
- már rég utánakérdezett, de elutasították.
Azt se javaslom, hogy rákérdezz, mert nem biztos, hogy az igazat fogja mondani. Annakidején tőlem egy barátnőm kérdezte meg, hogy adnék-e idegennyelvű magánórákat és azonnal nemet mondtam, időhiányra hivatkozva. Közben annyi volt a gondom, hogy pont ismertem őt és tudtam, hogy mindent pár heten belül megun és félbehagy, nekem meg nem volt kedvem a semmire felkészülni, mert tzdtam, hogy 1. órán lelkes lenne, a 2. órára semmit sem tanulna, a 3.-ra el se jönne, de ezt nem akartam neki mondani.
Könnyen lehet, hogy pont az előzőek miatt, (hogy felvette a másik rokonait) tanult a hibájából, és emiatt döntött úgy, hogy nem kell több klikkesedés, stb.
Tény, hogy több hátránya van, mint előnye annak, ha párokat alkalmaz valaki!
Vagy... pl. hallott ezt azt a férjedről, ami nem tetszik neki, és döntött, hogy olyan embernek nincs helye a cégnél.
Kérdező, a privátodra valaszolva, egyrészt ne essen rosszul, mert az nem professzionális. Értem, hogy frusztráló, de valami szakmai oka volt a főnöknek, hogy ne alkalmazza, ezt tudomásul kell venned, vennetek.
Másrészt, írod, hogy fél év után megpróbálod.
Én nem is a főnökhöz mentem volna oda. A HR-re küldtem volna be a párom önéletrajzát, ezért azt javaslom, várj és nekik küld majd el.
XD)))
#)-es, a Magyarországi kis-és középvállalkozások 1%-ánál sincs olyan, hogy HR.
Ha valami csoda folytán mégis olyan cég, ahol van külön HR, szerinted azok után, hogy olyan a viszony a főnök és a kérdező közt, mint amit leírt, nem pont úgy jött volna le az egész, hogy a háta mögött, őt megkerülve, vagy előtte titokban tartva akart volna bekerülni a céghez?
Ha a kérdezővel napi szintű, kötetlen beszélgetései vannak, mit szólt volna egy ilyen lépéshez?
Csak mert ha magamból indulok ki, nem hogy a férjének a felvételét vétóztam volna meg, de lehet, hogy a hölgyet is azonnal lapátra teszem egy ilyen húzás miatt!
Amúgy hasznos dolog, ha néha használod az agyad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!