Nagyon nagy baj, ha 30-hoz közel is még keresem az utamat?
Szakma ügyileg. Elvégeztem már több képzést, van, amiben dolgoztam egy ideig, van, amiben soha. Van, amihez nem kell érettségin kívül más, olyanokból is dolgoztam már több területen.
Apám szerint aggasztó és gáz, hogy én ezt csinálom, szerinte gimi után egyetemet kellett volna végeznem és abban elhelyezkednem, nem váltva más irányba, csak feljebb lépni, vagy ha mégis más irány, ne legyen olyan nagy a váltás, hogy pl teljesen más ipar.
Ha ő nem mondja, én nem gondolom, hogy ezzel baj lenne, ha van lehetőségem váltani, miért ne? Ha nem érzem jól magam egy adott helyen, akár az első nap felmondok, oké ennél hosszabb ideig szoktam lenni egy helyen, de nem maradok, ha nem akarok. Ha x dolog épp érdekel, megtanulom, ha más érdekel, akkor megyek abba az irányba.
Szerintetek is szánalmas?
37!
Nem kell a sz@r lapátoláson ennyire megsértődni. Vannak ilyen munkakörök is, igaz nem fizetnek érte sokat, de azért szükség van ilyenekre is.
A paraszolvencia meg a prostitúció igenis hasonlít abban, h illegális mindkettő. Egyiket sem ellenőrzik. Mit nem értesz ezen?
Kiforgatod, amit írtam. Az orvos egy példa volt és véletlenül se a borítékok miatt kell bevállalni. Összehasonlítottam az ápoló szakmával, az orvos diplomát. Az ápoló szakma nincs megfizetve, az orvos igen. Mintahogy a pénzügyi ugyintezo szakmát, a kozgaz diplomával. És ahogyan a diplomás IT-t, az okj-s IT-sal. Nem értetted meg?
Igen, ezt tapasztalom én is, kérdező. Néha sajnálom, hogy az anonimitás teret ad a tévhitek totál magabiztos terjedésének következmények nélkül. 😕 Sok hülyeséget olvasni, de konkrétan elküldeni valakit orvosnak már régóta betiltott gyakorlat miatt... Hát na, vannak gondok.
Amúgy igen, irodai munka rengeteg van, ideig-óráig megfelel az is, bár én azokra mindig ráuntam igen hamar.
41!
Én meg azt látom, h a diplomás ismerőseim alkalmazottak igaz, de évi 2 külföld 2-2 hétre megvan. Külföld alatt pedig Maldív-szigeteket, Thaiföldet, Amerikát érték. Mindenkinek külön kocsi a háztartásban, a gyerekeknek már csecsemőkorukban meg volt a saját lakás.
De mondom, csinálj csak a szakmákat, jó lesz az neked.
42.: Nem besértődés, de tény, hogy csak a vitát vesztett ember kezd el vaktában személyeskedni, ha valaki nem ért vele egyet. Azért az orvosból lett ekkora probléma, mert az egy hivatás, életek függnek az embertől, és ha jártál volna mostanság kórházban tudnád, hogy ténylegesen utaznak a paraszolvenciára. Saját anyámat is lebaszták érte már három évvel ezelőtt is a sárga földig. Amúgy beszélgettél te manapság ténylegesen egy átlagos, államiban dolgozó orvossal? Ordít az írásodból, hogy abszolút nem, rohadtul idegőrlő, belüket kihajtó munka, egyre kevesebben vannak egyre több helyre, egyre több beteghez, a végletekig le vannak terhelve. Csak beszélgess el egy átlagos körzetissel, ha itt nekem nem hiszed!
Amikről én beszéltem az nem okj-s it, meg okj-s pénzügyis... Látom, benned tényleg él a sztereotípia, miszerint minden diploma kb. = brutálisan jó, biztos kereset. Ősrégi, ezeréve megdőlt sztereotípiák ezek.
46!
Szerinted a minimálbért kereső, vidéki takarítónőnek nincs kihajtva a bele? Dehogynem, csak az a különbség, h alig adnak érte neki pénzt. Tudják, h más választása nagyon nincsen. Nem nagyon tud ugrálni, csak eltűrni a kispénzért. Ha az sincs, akkor tényleg éhenhal. A piacképes, jó fizetést adó diplomaddal mehetsz egyik munkahelyről a másikra és jó pénzt is kapsz érte.
Egyébként nem akarlak kiabranditani, de külföldön is a diplomásokat fizetik meg. Többet fogsz kapni, mint itt Magyarországon az biztos, de ne a magyar viszonyokhoz mérd a fizetést. Hanem a kinti színvonalhon. Számold ki például mennyi idő alatt tudnál kint lakást venni.
47.: Valahogy az orvosok se idehaza ugrálnak egyik munkahelyről a másikra, hanem egyenesen külföldre. 🤷 Azért elég beszédes... És hiába a viszonylag jó fizu, ha az idegrendszered tropa, nyugdíjba se mehetsz, és dróton rángatnak, mert nincs orvos. A rajtad dühét kitöltő betegekről már nem is beszélve. Látszik, hogy nincs ténylegesen orvos ismerősöd az államiból, totál álomvilágban élsz a témát illetően.
Nem, nem csak a diplomát fizetik meg, és látom elfelejted, de én magam sem vagyok diploma nélkül, kint meg a szoc. munka sem egy filléres szar, amiben kiégsz hónapok alatt semmi fizetés mellett. Normális országokban áldoznak az oktatásra, az e.ü.-re, a szociális szférára. Magyar módi ezek tudatos lerohasztása, szerencsére nem minden nép ilyen idióta mentalitású. Akinek fizetőképes, jó szakmája van, amire társadalmi igény is van, az bőven tud jó, vagy még akár jobb szinten is élni, mint nagyon sok diplomás. Tényleg az az érzésem, hogy egy csomó dologba nem látsz bele, csak vaktában és sztereotípiák mentén fújod a magad igazát, meg valami megmagyarázhatatlan lenézésből a szakmák iránt. Lehet, hogy neked nem jött össze, nem merted megugrani, bármi is lehet az ok, de emellé meg ott a tonnányi ember, akiknek meg sikerült, akár a saját, közvetlen környezetemből. Nincs annál szerencsésebb helyzet, mint az a szabadság a munka világában, amiben pl. sógorom van, nem függ senkitől, nem dirigál neki senki, viszont állandóan fejleszti magát, a munkájára meg kifejezetten nagy nevű emberek és cégek tartanak igényt, a legtöbb diplomás ismerősöm csak álmodhat róla. Nem mindenki vágyálma egy cégnél napi 8 órában aszalódni egyszerűen, nem vagyunk egyformák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!