Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyon nagy baj, ha 30-hoz...

Nagyon nagy baj, ha 30-hoz közel is még keresem az utamat?

Figyelt kérdés

Szakma ügyileg. Elvégeztem már több képzést, van, amiben dolgoztam egy ideig, van, amiben soha. Van, amihez nem kell érettségin kívül más, olyanokból is dolgoztam már több területen.

Apám szerint aggasztó és gáz, hogy én ezt csinálom, szerinte gimi után egyetemet kellett volna végeznem és abban elhelyezkednem, nem váltva más irányba, csak feljebb lépni, vagy ha mégis más irány, ne legyen olyan nagy a váltás, hogy pl teljesen más ipar.

Ha ő nem mondja, én nem gondolom, hogy ezzel baj lenne, ha van lehetőségem váltani, miért ne? Ha nem érzem jól magam egy adott helyen, akár az első nap felmondok, oké ennél hosszabb ideig szoktam lenni egy helyen, de nem maradok, ha nem akarok. Ha x dolog épp érdekel, megtanulom, ha más érdekel, akkor megyek abba az irányba.

Szerintetek is szánalmas?

2023. máj. 30. 13:14
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
0%

29!

Dehogy pikkel🤣 pontosan a regnáló hatalom emelte meg így a fizujukat. Szerinted bármelyik kórházban kiderül az, h a beteg az orvos zsebébe csúsztat egy borítékot? Dehogy derül.

2023. máj. 31. 06:07
 32/51 anonim ***** válasza:
Minek? 😀 Látom, végérvényesen elfogytak az érvek, kedves hülyeségeket terjesztő emberke egy anonim fórumon. Ésszel kell élni, önismeretet gyakorolni, tudni, mik az erősségeink, ha meg nem tetszik valami, akkor váltani! Az írásaid alapján te tuti, hogy nem vagy 14 évesnél több, vagy ha igen, akkor k.rvára nagy gondok vannak nálad. Köszi, előttem van jó példa, nem estem akkor sem kétségbe, mikor kiderült, hogy sz.r diplomát végeztem, egy napig nem voltam rákényszerítve, hogy benne dolgozzak.
2023. máj. 31. 06:10
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
31.: De, kiderül. Anyámnak három éve volt transzplantációja, akkoriban kezdtek nekimenni a paraszolvenciának zéró toleranciával, és úgy leb.szták a sárga földig a borítékja miatt, hogy csak égett, mint a rongy. Hozzá sem nyúltak. Az pedig, hogy lósz.rt nem tudsz az e.ü., az orvosok és a hatalom kapcsolatáról, csak méginkább mutatja, hogy minden kommentednek mennyi a valóságtartalma és mennyire vehető komolyan.
2023. máj. 31. 06:13
 34/51 anonim ***** válasza:
0%

Na meg is érkeztünk ahhoz, hogy vagy 14 éves vagyok vagy nagyon gondok vannak nálam🤣

Csináldd a szakmáidat, szerezz olyan ügyfelet, aki kifizeti neked a 4 millió forintot a kapura. Az egyetem közelébe pedig véletlenül se menj. Egyszer talán rájössz a dolgokra.

2023. máj. 31. 06:15
 35/51 anonim ***** válasza:
100%

34.: Mire? 🤡 Hogy orvosnak lenni hivatás kérdése elsősorban, hogy 1000 emberből 1, ha alkalmas rá, hogy nem buzdítok bűncselekményre embereket képzelt borítékok után nyálcsorgatva (igen, a paraszolvencia az)? Igen, tényleg vagy 14 éves vagy, vagy k.rva nagy gondok vannak nálad.

Az egyetemfétis meg már nevetséges, amit produkálsz. Magam is diplomás vagyok, tudom, hogy mit sem ér a diplomák zöme. A kérdező pedig 30 lassan, gondolom nem akar éveket feláldozni az életéből olyan szakra, ami nem is érdekli, közben 0 keresettel. Persze, ha közben talál olyat, ami tetszik neki, akkor nyilván go for it.

Szövegértés? Nem azt mondtam, hogy én építem a kaput, de nem egy magánvállalkozó van a környezetemben, akik elég magas szinten és hatalmas tudással csinálják a munkájukat. Ha idegen nyelvet is beszélsz, és még a külföldet is be mered vállalni akkor meg főleg nincs semmilyen határ előtted.

2023. máj. 31. 06:23
 36/51 A kérdező kommentje:
Egyébként ha van bármi ötleted, hogy milyen szakot végezzek, ahol nincs matek, el lehet vele helyezkedni, megéri diplomát szerezni belőle, amivel aztán tényleg lehet is keresni, akkor írd meg kérlek, mert én ilyet eddig nem találtam
2023. máj. 31. 06:24
 37/51 anonim ***** válasza:
76%
Jaj kérdező... Mit vársz attól, aki szerint az egyik legnehezebb hivatást vállald be azért, mert borítékok repkednek majd feléd csak úgy maguktól, aki ezt az egészet képes a prostitúcióhoz hasonlítani, és aki, miután nem tud egy vitában rendesen érvelni csak azzal tud visszavágni, hogy majd akkor mész sz.rt lapátolni? 🤦
2023. máj. 31. 06:30
 38/51 anonim ***** válasza:
0%

35!

Rakosgathatod a bohóc emojikat, nagyon megy látom, kár hogy azért nem fizetnek. A szociális diploma tényleg nem jó semmire, de már a jelentkezésed pillanatában is pontosan jól tudtad. Nem értem, h miért végzés után kell rácsodálkozni. Ugyanilyen a tanári diploma is.

Amúgy látod a kérdező menne egyetemre, pont utánad írja😏

Kérdező!

Humánosan én anglisztikára mennék, azzal lehet menni ssc-be dolgozni, ott már beugró fizu is komoly, ott lehet feljebblépedelni, team leader, középvezetőség felé. Meglesz az erős nyelvtudásod. Aztán esetleg valamilyen fordítói, tolmács msc utána.

2023. máj. 31. 06:37
 39/51 A kérdező kommentje:

Haha jó igaz :D

Egyébként ezt főleg idősebb emberek ilyen 60 körüliek gondolják, hogy diploma = pénz, érettségi = gyári meló, meg azok a fiatalok, akikbe ezt beleverték a szülei.

Én Bp-n lakom, rengeteg irodai munka van, de tényleg, legutóbb amikor kerestem, akkor valami 170 körüli hirdetés volt, amire én megfeleltem volna tapasztalat és végzettség alapján. Ja persze a fizum nem közelíti meg az egymillió forintot enyhén szólva :D De azért gyárban sem kell dolgoznom soha.

Mondom nekem annyi a bajom, hogy egyrészt nem tudom, mit csinálnék szívesen évtizedekig, másrészt nincs jelenleg olyan szak, amire azt mondom, hogy ezt el akarom végezni és el is tudnám, hogy aztán jól keressek és meg tudjak maradni az adott helyen 10-20 évig.

2023. máj. 31. 06:38
 40/51 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, egyébként anglisztikára gondoltam is, csak lebeszéltek anno, mert nem vagyok azért annyira jó angolos, hogy mondjam, nem készségből megy hanem tényleg meg kell dolgoznom a tudásért. De van egy anglisztikát végzett ismerősöm, ő bár jól keres, de folyamatos munkarendben 12 órázik, igaz irodai munkát, de azért az átlag és jó munkaidő még mindig a H-P napi 8 óra :D
2023. máj. 31. 06:40
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!