Melyik munkaidőt támogatnátok jobban a kettő közül?
10
Jó, de sportolsz napi 1 órát, alszol napi 7-9 órát, neveled a gyerekedet és találkozol barátokkal?
Kétlem.
Nem arról van szó, hogy mennyi az érdemi munka (de, arról is szó van, mert napi 10 órában az időaránya csökkenne), hanem arról, hogy este semmire se maradna idő, semmire! Plusz az emberek így se alszanak eleget.
Egyetértek a 12-essel!
A 10 órás munkaidő fiatal szingliknek meg vénlegényeknek még elmegy, akiknek se kutyája, se macskája, se családja.
"Jó, de sportolsz napi 1 órát,"
nem. miért ez le van írva kőtáblára hogy napi 1 órát kell sportolni? Vagy mi?
Ha munkanélkül lennék SE sportolnék napi 1 órát.
Persze tudom TE, te igen. Eltaláltam?
13
Szingli vagyok és így is munka után sport, evés, pici videónézés (de már álmosan), pici nyelvtanulás, alvás és ennyi fér bele. 10 órával a sport kimaradna, maradna az evés, videónézés, pici nyelvtanulás.
Szóval szerintem még szinglinek is horror.
Családdal kb a 6 óra munkát tudom elképzelni, hogy legalább a kötelezők felére maradjon idő és ne legyen brutál kialvatlanság.
12-es voltam.
14
Nem minden nap, de igyekszem, kell az egészségi állapotom miatt.
Plusz nekem pl van olyan sportcélom, amihez heti 9-10 is fog kelleni.
De ha valakinek ilyen sportcélja nincs, akkor is a 4 tízórás napból 1-2-n kellene az 1 órányi sport, mert heti 3-4 óra kellene. Nem fog beleférni. Senkinek.
"De ha valakinek ilyen sportcélja nincs, akkor is a 4 tízórás napból 1-2-n kellene az 1 órányi sport,"
Hol találtható az a gránitömb, ahol ezek az örök érvényű megfellebbezhetetlen bölcsességek kőbe vannak vésve? Hogy MI KELL és mi NEM KELL?
Hol ez a kőtömb elárulod? Hadd nézzem már meg én is!
4 x 8 órát támogatnám, azokért a nevetséges fizetésekért, amikkel ki akarják szúrni pár helyen az ember szemét. Ilyen bruttó 350 ezrekért és társai sehová nem mennék el havi 168-176 órában, mindegy, hogyan oszlanak el ezek az órák.
Normálisan fizető munkahely esetében inkább maradnék az 5 x 8-nál, régen dolgoztam 10 órában heti 3-4 nap, de nem csinálnám újra, nekem nem éri meg a plusz egy szabadnap azért cserébe, hogy a munkával töltött napok viszont semmi másról nem szólnak. Plusz ahol lehet, ott mindenhol legyen opció a home office. Semmi értelme bent rohadni valahol, ahol csak számítógépen és telefonon történik a munkavégzés.
A négy napos hét mindenképp jobb lenne, de simán meg lehetne tartani mellé a 8 órát.
Mint mondták itt többen is, hosszabb idő nem egyenlő jobb produktivitással. A statiszikák szerint az ember agya kb 3-4 óráig van toppon, aztán lanyhul a koncentráció.
Ezért nonszensz, hogy pl az egészségügyisek napi 15 órákathúznak le. Szerintem nekik kb 5 órát szabadna egyben dolgozni, aztán haza. Kevesebb lenne a műhiba, és minőségibb lenne az ápolás.
Viszonylag kevés olyan munkakör van, ahol tényleg fontos, hogy ugyanaz az ember legyen ott heti X órában, és ezek extrém esetek. Pl valami állatkerti gondozó, akinek különleges kapcsa van valamelyik állathoz, vagy pl extrém munkavégzési pontok (Nasa, sarkkutatók, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!