Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik munkaidőt támogatnátok...

Melyik munkaidőt támogatnátok jobban a kettő közül?

Figyelt kérdés

2023. máj. 30. 09:10
A kérdező szavazást indított:
Heti 5 munkanap, napi 8 órás munkaidő (ami a legtöbb helyen jellemző).
Heti 4 munkanap, napi 10 órás munkaidő.
40 szavazat
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
55%

A választás lehetőségét támogatnám.

Ha nekem személyesen kellene választanom, akkor inkább 5 nap, mert egy teljes munka nélkül töltött nap túl radikális, üzleti szempontból is nehezen megoldható. Jobb lenne egy 4x9+4 órás megoldás.

2023. máj. 30. 09:15
 2/24 anonim ***** válasza:
96%

Én a heti 3 munkanap, napi 6 órás munkaidőt támogatnám. :)

A fentiek közül nem tudnék dönteni, mert a bejárás miatt az első a rossz, a 10 órázás miatt a második xar, de ha mindenképpen választani kellene, talán az első kevésbé egészségromboló.

2023. máj. 30. 09:25
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne radikális? Én látom az embereket, a legtöbben csak b@sszák a rezet a nap felében, érdemi munka nem történik.

A kutyának nem tűnne fel, ha inkább a családdal lennének ahelyett, hogy a lapátot támasztja, meg aktákat tologat.

Ha az emberek kipihentebbek, akkor jobb munkaerők is

2023. máj. 30. 09:30
 4/24 anonim ***** válasza:
57%

1 éve váltottam 5x8ról 4x10 re és SOKKAL jobb. MInden héten egy hosszú hétvége.

Kell ennél több?

2023. máj. 30. 09:32
 5/24 anonim ***** válasza:
97%
A részmunkaidőt. Vállalom, hogy kevesebbet fizessenek, de a lehetőség adott legyen.
2023. máj. 30. 09:33
 6/24 anonim ***** válasza:
27%

"Miért lenne radikális? Én látom az embereket, a legtöbben csak b@sszák a rezet a nap felében, érdemi munka nem történik."

. Vannak más munkahelyek is, mint a tied.

2023. máj. 30. 09:46
 7/24 anonim ***** válasza:
#3: személyes kérdés volt, személyes példából indultam ki, és arra vonatkoztattam a válaszomat. Nem általánosságban, általános megoldásról beszéltem, hanem hogy nálam, az én szakmámban mi működne.
2023. máj. 30. 09:47
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a négyszer 10 nem normális.

A 8 óra (plusz ebédszünet plusz utazások) mellett is 5-6 órát alszik csak a többség, nincs semmilyen szabadidős elfoglaltsága, 5-10% sportol csak és akinek van gyereke, a minőségi nevelésre nincs ideje.

Plusz napi 10 óra munka olyan szinten kimerítő, hogy kontraproduktív lenne, a lazsálás időaránya nőne.

Én szoftverfejlesztő vagyok, ki merem jelenteni, hogy nem bírnám elvégezni az 5 napnyi munkamennyiséget 4 napban. Egyszerűen nem bírná az agyam, vagy max 1 hétig.

Plusz nem akarom feladni a sportcéljaimat (a 4 napos baromság esetén fel kellene, mert nem lehet az edzésmennyiséget 3 napba sűríteni) és a kialvatlanság is megbetegítene, mert a 6-7 óra is kevés nekem, koffeintól el vagyok tiltva és amúgy se segít.

Tömegesen lesz több beteg (mind a legyengült immunrendszer miatt fertőzések, mind a még durvább kialvatlanság és még kevesebb mozgás miatt krónikus, esetleg pszichiátriai), ha ezt a baromságot bevezetik.

Akinek ez tetszene, komolyan gondolja, hogy napi még 2 órával kevesebb idő a munkán kívüli rohanásra, alvásra nem lenne brutális?

2023. máj. 30. 09:47
 9/24 anonim ***** válasza:

8-as voltam.

Részmunkaidővel én is vállalnám.

De ha heti 40 órával erőltetik ránk, szakmát váltok, úgyis van 2 ötletem is. (Az egyik full rugalmas, a másik meg nem működne heti 4 napban.)

2023. máj. 30. 09:52
 10/24 anonim ***** válasza:
0%

""Kemény fizikai munka, ugyanakkor képzettséget nem igénylő segédmunka, amiért máshol is csak minimálbér körüli összeget adnának"

az lehet de máshol be vagyok jelentve van TB-m fizetett szabim betegállományom, telnek az évek a nyugdíjhoz vehetek fel hitelt stb.

fekete munkaesetén ezek egyike se játszik. Azért ezt is bele kell venni!! Hogy én az alkalmazónak adó stb szemponjából egy fillérbe se kerülök."

Én ezt csináom évek óta. 4x10. És kipihnetebb vagyok mint valaha.

de csináljunk már úgy mintha az ember a szaros 8 óráját kidolgozná ütközésig. Legalább a fele a semmire a szarra megy el. Akkor már menjen el 10 a 8 helyett és 1 nap szabad.

Persze tudom te a 8 órából 8.00-át kidolgozol 1 perc üresjárat nincs. Világos. Azért vagy most is itt hát világos.

Én bevallom hogy a 10 órámból JÓ Ha 4et melózok.

2023. máj. 30. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!