Miért ilyen leszaromok az emberek ?
Van 3 kolléga akiktől agyvérzést kapok. Egyszerűen olyan lassúak hogy valami hihetetlen. Az egyik konkrétan le se szarja ha úszunk mert ő elmondta nekem: ő nem fog kapkodni csak úgy csinálja mintha dolgozna.
A 2. egy nő, ő szintén mint egy lajhár. 3. pedig kavarja a kakát, mert én jobban végzem ugyan azt a munkát amit ő ezért irigy.
#19: És mit tettél érte, hogy magasabb szinten űzd azt a valamit, hogy jobban megfizessenek érte?
le lehet pontozni ezt is.
Az egész napos rohangálás, képzés, utazáson kívül a social medián át való szakértősködésen kívül mást nem nagyon. Mert ha Selena Gomez, vagy faxom tudja ki most a nagy sztár, megmutatja a legújabb alapozót a szép bőrével, az isten sem tudja meggyőzni a pattanásos, foltokban száraz kamaszt, se a ráncosodó agyonszolizott plázacicát, hogy neki az nem lesz jó.
Ahol a szakértőt is megszakértik, mert látták a tiktokon, instán, ott nem igazán tudom, hogy mi többet tudnék még tenni.
#16 Jól hangzanak ezek a "tanulni kell" meg "kapcsolatot kell építeni" beöfögések. Csak sajnos ez sok sok esetben lehetetlen pont a szar munkakörnyezet miatt.
Persze vannak jó helyek, ahova ha bekerül valaki és jól csinálja a dolgát, akkor előre léphet. De sajnos a magyar valóság az, hogy sok esetben csak látszat az, hogy te fejlődhetsz cégen belül. Beetetnek, hülyítenek, aztán ha időben észreveszed lépsz, ha nem akkor meg rájössz, hogy kiégtél a felesleges hajtásban és ugyanott tartasz ahol kezdted.
Hozzátenném nálunk sajnos a továbbképzések is olyanok, hogy nem arról szól, hogy te szerzel egy képesítést, ezzel több pénzért dolgozol. Hanem arról, hogy elvárják hogy a megszerzett képességed ingyen nyújtsd a cégnek. Nyilván így szarik is bele mindenki.
Nálunk volt nem egy olyan, hogy az egyik "csókos" inkább kifizetett külső cégnek 2 milliót azért a cég pénzéből, hogy neki ne kelljen dolgoznia. Olyan munkáért amit én is összehánytam volna fél nap alatt.
Csak hogy ha én odamegyek, hogy ezt megcsinálom csak adjanak +100 ezret arra a hónapra, akkor jót mosolyognak és nem kapok semmit.
Vagy simán odavágják, hogy ugorjak ki fotózni a projekteket. Hát pont magasról leszarom. Mert szart se kapok érte. Ellenben fotósnak kifizetnek alkalmanként 100+ ezer Forintokat néhány képért. Körülbelül milliós összeget fizettek ki fotósnak, hogy legyenek referencia képek. Aztán megkaptam a parancsot, hogy töltsem fel. "elfelejtettem" azóta is csak az én gépemen vannak meg azok a képek, soha senki meg nem kérdezte, hol vannak.
Vagy szakmán belül is, volt hogy a projekt vezető helyett vittük el a projektet. Annyit nem kaptunk hogy köszönöm, nem hogy pénzt. Más cégektől azt hallom vissza, hogy minden projekt után osztanak vissza a résztvevőknek. Nekem is ezzel indult a dolog, hogy azt mondta a főnök, hogy nagy projektek végén azért csurran cseppen mindenkinek. Dolgoztam is mint a hülye, teljesítettem, túlóráztam. Mit kaptam? Hát a nagy büdös lóf_szt azt. Kollégák szintén. Bezzeg a projekt vezetője aki ott sem volt, vett egy új 20+ milliós autót (ami ma 40+ kategória lenne).
Én úgy vagyok vele, ha ők átb_sznak engem, akkor pont leszarom én is az egészet. Maszekolgatok, elvagyok, fizetgetnek, dolgozgatom. Megcsinálom a kötelező minimumot, de egy arasznyival sem többet.
Nyilván ez hosszú távon nem kifizetődő, szóval amint találok jobb helyet, lelépek innen a f_szba.
#22: Kozmetikumokkal házalsz, egészségügyi termékeket árulsz orvosoknak? Pontosan mit csinálsz? De elsőre azt mondanám, marketing, fel kell építeni a brandet, ennek is megvan a tudománya. Ki kell lépni a megszokott mederből. Húzz be valami tiktok fiszf/sz infuencert és máris van arca a termékednek. Igaz nem Selena Gomez, de ő sem telt ház előtt kezdte egy stadionban.
#23: Nem azt mondtam, hogy a munkahelytől kell várni, hogy megoldja helyetted. Pont ez a lényeg, pont ezért nincs általános jó módszer. A körülményekhez, képességekhez, célokhoz, stb stb mérten kell megtalálni az előrelépésre a lehetőséget. Egyénileg, neked, önállóan. Nem mástól várva.
#25 "A körülményekhez, képességekhez, célokhoz, stb stb mérten kell megtalálni az előrelépésre a lehetőséget."
Elböfögheted másodjára ugyanazt a szöveget. Ha a munkahelyi körülmények olyanok, hogy nem adnak lehetőséget az előre lépésre, akkor ha fejen állsz sem fogják azt megadni.
Böfögheted, hogy nem mástól kell várni, de sajnos a való világban ki vagyunk szolgáltatva az adott körülményeknek.
Ez olyan mint a Forma 1. Hiába lenne Norris egy világbajnok szintű pilóta, az utolsó helyeken körözgetnek, mert a csapata a munkahelye nem képes számára megteremteni a megfelelő lehetőségeket. Vagy hiába vannak jó 2. számú pilóták, ha a csapat úgy dönt, hogy át kell adnia minden esetben az 1. helyet az 1. számú pilótának, mert csak.
Pedig a munkahely hibája is! Érdekes módon pl angliába kiment haveromat igen hamar előléptették csoportvezető pozícióba, szépen haladva felfele a ranglétrán! Pedig ismerem és nem az a fajta aki felfelé nyal és lefelé tapos. Egyszerűen csak látták hogy normálisan és komolyan ellátja a munkáját, és hogy kellően értelmes.
Magyarországon ez szinte elképzelhetetlen, itt a haver és a seggnyaló fogja legtöbbször megkapni a pozíciót, főleg mivel a tehetségtől félnek is sokszor a dilettáns vezetők, nehogy kitúrja őket! Mellesleg ez meg is látszik sok cég vezetésén, dilettánsabbnál dilettánsabb döntésektől szendvednek az alkalmazottak, legyen az nemtervezett túlóra, vagy elviselhetetlen és ocsmány stílusú főnök.
Abban viszont igazad van hogy el lehet menni, szóval igen, ha rossz helyen ragad le az ember az részben az ő hibája is. Bár ha továbbgondoljuk ezt az elvet, akkor megint csak az jön ki hogy külföldre kell kimenni dolgozni, mivel ott megbecsülik az embert, kaphat előléptetést vagy fizetésemelést is. Míg a magyaroknál ugyanezért a hajtásért max utálatot és megvetést a munkatársaktól, vagy gúnyos cinikus kihasználást és hazugságokat a vezetőktől.
Ismételten, ott lehetetlen, ahol te dolgozol...
Egy kezemen meg tudom számolni, hány ember érkezett kívülről hozzánk vezető pozícióba az elmúlt 8 évben (azok fele ráadásul top management), szinte az összes csoport/műszak/területi vezető belső kinevelés.
Szóval te sz/r helyen dolgozol, a haverod meg azt mond amit akar és ebből máris szépet általánosítottál. Én meg az ellenkezőjét tapasztalom, szóval akkor melyik állítás igaz mindenre, ha szöges ellentéte egymásnak a kettő?
"Think outside of the box"
Ott nincs lehetőséged, akkor fogod magad és megkeresed a lehetőséget. Ennyi. Egyéb kifogás?"
Ez továbbra sem kifogás. Persze, átmehetsz másik helyre, de az egész IDŐ.
Nem úgy megy, hogy odamész és előléptetnek cégvezetővé. Még egy karrierközpontú embernek is évek munkája felépíteni magát cégen belül. Nyilván ha a cég megvezeti akkor éveket pazarol el a semmire.
Egyszerűen nincs olyan, hogy ranglétra, mert biztos, hogy egy csókos fog odakerülni az adott pozícióba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!