Miért ilyen leszaromok az emberek ?
Van 3 kolléga akiktől agyvérzést kapok. Egyszerűen olyan lassúak hogy valami hihetetlen. Az egyik konkrétan le se szarja ha úszunk mert ő elmondta nekem: ő nem fog kapkodni csak úgy csinálja mintha dolgozna.
A 2. egy nő, ő szintén mint egy lajhár. 3. pedig kavarja a kakát, mert én jobban végzem ugyan azt a munkát amit ő ezért irigy.
Keress más munkát. Ilyen közegben nincs lehetőséged szakmai fejlődésre.
Aztán ha az utódod is egy lajhár, a főnök majd foghatja a fejét, mit kezdjen a 4 lajhárával.
Ismered azt, hogy háromféle munkát végzünk: jót, olcsót, gyorsat. Kettőt lehet választani.
A jó és gyors munka nem olcsó.
Az olcsó és jó munka nem gyors.
A gyors és olcsó munka nem jó.
Mindezekmellett nagyon fura ez. Én is inkább a lajhárok táborát erősítem. Nekem is vannak olyan kollégáim, akik mikor meglátják a lassabb emberek munkatempóját, már látszik rajtuk, hogy elszabadult a fejükben a fővárosi nagycirkusz, jön a hattyú halála, hogy ők mennyi mindent megcsinálnak, mert gyorsak, más helyett is dolgoznak. Érdekes, ahhoz képest arra mindig van idejük, hogy a másikat figyeljék, hogy mit csinál éppen. Persze rosszul. Magadba kellene nézni. Nem fognak jobban szeretni, te sem fogod jobban magadat, többet sem fogsz érni, hiába 200%-ot akarsz nyújtani. Nem ezen múlik. Engem 12 emberből 10 szeret. Az a kettő, aki munkamániás, azok nem szeretnek. És őket hányan nem szeretik szerinted? 10-en. 😕
Nálunk is minidig probléma volt ez külföldön a magyarok között, de csak náluk.
Annak ellenére, hogy én gyorsak közé tartoztam valahogy sosem érdekelt a másik, hogy tolja, ha a főnöknek megfelel akkor legyen.
Az már tényleg idegesítő volt mikor túlórázni kellett, mert nem végeztünk, és egyesek akkor is leszarták.
Amikor meg 1-2 magyarnak habzott emiatt a szája, csak annyit mondtam, hogy figyelj ők is ugyanannyi pénzt kapnak, mint te, cserébe te majdnem 2 szer annyit dolgozol, nem biztos, hogy ők a hülyék...
Szerintem amúgy szomorú dolog, hogy ezt kell természetes állapotnak venni Magyarországon.
Sajnos nálunk is hasonló a helyzet, igazából elsődleges probléma a fizetés. Ha nincs az ember jól megfizetve, akkor vesztenivalója sincsen. Cserébe fejlődni sem fog, de azt meg amúgy sem fog, hiába hajt.
ÉN úgy voltam vele, ha cserébe több pénzt kapnék, dolgoznék én 2 ember helyett is. De így, hogy ugyanazt a szar fizetést kapom mint az, aki semmit nem csinál, hát szarok én magasról az egészbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!