Melyik lenne jobb döntés?
Kettő munkahelyre vagyok esélyes:
Az egyiken könyveléssel kellene foglalkoznom. Van közgazdasági érettségim, pénzügyi-számviteli ügyintézői okj-m. Betanítás lenne a 0-ról. Ez a gyakorlatban mit jelentene?
A másik lehetőség egy ruházati bolti eladói állás lenne. Lenne betanítás. Mindkettő munkakör teljesen új lenne nekem, így tapasztalatokat kérnék, hogy milyen ilyen munkakörökben dolgozni.
10!
Azok a szutyok eladók azért dolgoznak hogy az ilyen segg*fej embereket kiszolgálás mint te!
Mérlegképes végzettség nélkül pedig nem sok esélyt látok hosszútávon. Még akiknek meg is van sokan kibuknak a gyakrolatban
11-es, a se*gfej az maximum te vagy nem én :D
Nem az eladók személyére értettem, hanem a munkára való milyenség kategóriájára... Azért egy eladói munkát egy "elitebb" irodai könyvelő munkával had ne kelljen már igenis egy szinten kezelni, ez nettó álszentség!
Én nem értem a dilemmádat…
Tudják hogy nincs tapasztalatod, le is írtad “Betanítás lenne a 0-ról”.. akkor?
Saját megjegyzés: Sosem fogsz tapasztalatot szerezni, ha így állsz hozzá.. inkább a. Segged kene verni a földhöz, hogy betanítanak és van lehetőség tapasztalatot szerezni. Azt elárulom, hogy tapasztalat nélkül nagyon nehéz lesz kitörnöd egy bolti eladói körből egy irodai állás felé, tapasztalat híjàn…
Ezt a saját és az összes ismerősöm tapasztalata alapján mondom. (Én is boltiként kezdtem pályakezdőként)
Mondjuk itt nem rólam van szó: ha neked megfelel a bolti, akkor válaszd azt. Ha nem akarsz könyvelő lent dolgozni, akkor ne válaszd azt.
Azt meg hogy mit jelent a betanítás náluk: kérdezz rá pontosan hogy zajlik a betanulás alatta, ha bármi kétséged van.
Ha pedig fogalmad sincs mit akarsz; inkább a könyvelőt választanám, mert ha xar, bármikor otthagyhatod, és mehetsz bolti eladónak, de fordítva neccesebb lesz… számomra ez nem lenne kérdés.
U.i: a mérlegképeset meg ha tetszik és bejön, el tudod végezni később is, még az is lehet, támogatnának is benne. ;)
Én mindig hosszú távon próbálok gondolkozni…
13!
Akkor pedig tanulj meg fogalmazni!
16-os világosan fogalmaztam :)
Te viszont (ha te vagy a le se*gfejező hozzászóló, ha külön hozzászóló vagy, akkor nem neked szól, hanem neki, és szíves elnézést kérek) nagyon örülök, hogy látatlanba le s*ggfejezed az embert, hogy nem is ismered, emellett hangoztatod annyira, hogy a pénzügyi számviteli ügyintézőivel hogy lehet könyvelni és nem is érted :) Merem remélni, hogy nem vagy munkaügyi, munkahelyi döntések közelébe, és nem te döntesz ilyen pökhendiséggel emberi sorsok felett ilyen felfuvalkodással :D
Én veled ellentétbe tudom hogy a pénzügyi-számviteli képzések során mi a dörgés, magam is végeztem ezt a szakképzést, és nyomon követem az ilyeneket.
Hozzád hasonlóan - ezt csak megjegyezem - nagyon sokan le degradálják úgy a pénzügyi számviteli okj-t (tudom, megszűnt az OKJ, az egyszerűség kedvzéért hívjuk így a középfokú pénzügyi-számviteli szakképzési rendszert jelenleg is), úgy, hogy szerintem a pökhendi munkáltatók zömének gőze sincs róla mit képeznek rajta és hogyan, csak egyszerűen a sznobságtól annyit látnak hogy nem diploma és az már semmit se ér... Más könyvelők véleménye alapján is mondom, hogy a pénzügyi számviteli okj az alap könyvelési ,gazdasági feladatok ellátásához bőven tökéletes, a mérlegképes meg akkor ér valamit a PM-regisztrációval, ha valaki beszámolókat ír alá önállóan. Aki beszámolókat nem hagy jóvá és nem ír alá, bőven megfelelő képesítés a pénzügy-számvitel középfokú képesítés is.
A mérlegképest pedig már el lehet kezdeni a) érettségivel, amivel dupla annyi idő, és a teljes tanfolyami díj értelemszerűen, teljesen az alapoktól, gyakorolatilag ugyanazzal mindennel végig menve, mint a pénzügy számvitel okj-val kezdene az ember, b) előképzettségként pénzügyi számviteli okj-val, előképzettség beszámításával, kb fele annyi képzési idővel, és tanfolyami díjat spórolva, ahonnan a tanítást már nem az alapoktól kezdik (hiszen a számviteli alapok, gépi könyvelés, adóbevallások megvannak, ezeket már nem kell teljesen nulláról kezdeni tanítani)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!