Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 6 hónap pihenés elegendő...

6 hónap pihenés elegendő lehet "újratöltődésre", amit 2 munka között tölt el az ember?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem, hogy néhány hónap múlva felmondok, és ahelyett, hogy rögtön új állást keresnék, tartok egy önismereti, utazgatós, fizikai és mentális egészségemre fordított pihenőt, amit nagyjából 5-6 hónapig szeretnék. A pénztől elesés része ennek nem probléma, több évi megtakarításom van, melyből az egészségem érdekében hajlandó vagyok áldozni.

A kérdésem főleg arra vonatkozik, hogy azok, akik hasonló céllal tartottak szünetet, mennyi időre volt nekik szükségük, illetve azoktól kérdés, akik terveznének hasonlót, hogy mennyi ideig akarnának?

ma 12:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre nem lehet fix időintervallumot írni.

Ha ki vagy égve, úgy érzed az idegösszeroppanás kerüleget, az ja, lehet fél év. Ha ennyire nem gáz, akkor lehet két hónap.

Nem tudjuk megítélni a te mentális, fizikai egészségedet.

Ha megteheted, hajrá.

ma 12:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb ember nem is engedhet meg magának ekkora luxust, szóval ne elégedetlenkedj.
ma 12:53
 3/13 anonim ***** válasza:
10 éve ezt csinálom:) nem unom:)
ma 12:55
 4/13 anonim ***** válasza:

Nekem két melóm volt, az egyiknél Agusztusban mondtam fel. A klasszikus probléma volt, a két kötetlen óraszámos félállásból lett másfél állás, semmi életem nem volt már, túlgajtottak mindkét helyen.

Azóta keresek melót, de csak szép lassan, és magas elvárásokkal.

Bármilyen melóm lett volna pár héten belül, de az Ünnepek meg minden eléggé bekavart. Kb most kezdem úgy érezni, hogy na, új év, új meló.

ma 13:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatjuk, majd idővel kiderül. Engem anno a kereskedelem égetett ki totálisan pedig imádtam benne dolgozni. Egyik napról a másikra mondtam fel, azóta sem bánom. Megcsináltam egy 3 hónapos tanfolyamot amire évek óta vágytam de munka mellett nem tudtam elvégezni.

Utána poénból beadtam egy generálkivitelező céghez az önéletrajzomat irodai munkára, úgy voltam vele úgysem vesznek fel de azért gyerek mellett a lelkem mélyén mindig vágytam egy 8-16-ig munkára.

Kimerült hogy a hirdetés már csak véletlen maradt kint de mivel személyesen vittem be a papíromat így meghallgattak. Egy hét múlva hívtak hogy fel vagyok véve 😄 szóval nincsenek véletlenek 🫣 nekem pedig az a 4-5 hónap pihenés elég volt

ma 14:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon sok mindentől függ. Pl.: fizikailag vagy kimerültebb vagy mentálisan, szellemileg, lelkileg? A fizikai regenerációhoz kevesebb idő is elég lehet. Vagy: milyen mértékben vagy kiégve? Ha csak azt érzed, hogy jó lenne egy laza félévet csinálni, bejárni a világot, élni, élvezni az életet, az nem ugyanaz, mint amikor totál le vagy pukkanva és már a holnaphoz sincs semmi erőd, energiád és már mindentől és mindenkitől megundorodsz.

Valami olyasmit hallottam egyszer régen, hogy bizonyos nyugati vagy skandináv országokban pl. a tanárok minden ledolgozott ötödik (vagy tizedik?) tanév után kapnak 1 év fizetett "tanszabadságot", épp a kiégés elkerülése ellen, rekreációs céllal. Szóval nekik 1 évvel számolnak.

Szerintem egy "általános méretű, közepes szintű" testi-lelki-mentális fáradtság esetén elég a fél év. Ha nagyon rottyon van az ember, amikor totál dől össze minden és már semmire sincs erő meg semmihez nincs kedv sem, akkor teljes kiégés esetén kellhet akár az 1 év is. Ha meg alapjában véve erősnek érzed magad, pozitívnak, optimistának, csak jól jönne egy kis szünet, akkor elég 1-2 hónap is.

ma 14:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

5,

De jó volt ezt a kommentet olvasni. :) Tök jó, amikor vannak ilyen pozitív példák is, nem mindig csak negatívak meg panaszkodás.

(#6)

ma 14:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Alkat kérdése. Van akinek sok, van akinek kevés. Biztosan jó hatással lesz rád, csak át ne ess a túloldalra, hogy totál elkényelmesedsz és már nem is akarsz visszamenni.
ma 15:49
 9/13 anonim ***** válasza:
Érezni fogod, hogy kell a szellemi kihívás, hogy unatkozol.
ma 16:20
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

7

Igen igen és még ennél is csak jobb lett a vége

Mikor a 2 éve ptt dolgoztam megismerkedtem a ma már férjemmel, második gyermekem apjával. Kimerült ő is épitőipari irányban dolgozik. A közös lányunk megszuletese után nem mentem vissza a céghez hanem alakítottunk egy kft-t amiben az előző helyen szerzett tapasztalatokat bőven tudom hasznosítani pedig a végzettségemnek köze sincs hozzá 🫣😄 5 éve dübörög a kis vállalkozásunk és szerencsére évről évre jobban.

Utólag jön rá az ember hogy mindennek meg van az oka 😃

ma 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!