Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi miatt mondtál/mondanál fel...

Mi miatt mondtál/mondanál fel azonnal a munkahelyeden?

Figyelt kérdés

Elsősorban nem a régóta érlelődő, "magasabb fizu kellene" okokra vagyok kíváncsi, hanem olyan alapvető "no way" esetekre, amiket nem tudtatok már tovább tolerálni, és ha nem is azonnal, de rövid időn belül felmondtatok.

Akivel nem történt még ilyen, kíváncsi vagyok, hogy nálatok mi lenne az abszolút ok a váltásra.

2023. jan. 3. 17:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

Alapvetően sok ilyen dolog van és van, amit szemrebbenés nélkül munkaügyi perre is vinnék. Például ha nem fizetnek ki bármire hivatkozva vagy ha szexuálisan zaklatnak.

Nem büntetőjogi kategória, de azonnal beadnám a felmondásom, ha egy általam jelzett problémára az a válasz érkezik, hogy ha nem tetszik, el lehet menni; ha munkahelyi zaklatás (nem szexuális) áldozata vagyok, magyarul beszólogatnak a kollégáim vagy gúnyolódnak (de akkor lehet rá számítani, hogy benne lesznek a felmondólevelemben is név szerint megnevezve és részletezve, hogy minek köszönhető, hogy felmondok - ilyen módon már mondtam is fel, a megnevezettek is jöttek velem, csak ők nem akartak); ha fenyegetnek, hogy kirúgnak, ha például nem megyek csapatépítőre; ha nem egyenlő bánásmódban részesítenek egy kisgyerekes kollégával például és nekem kell túlórázni, neki meg nem, akkor abban a pillanatban, hogy nekem nemet mondanak ugyanarra, amire neki igent, adom is be a felmondólevelem; ha olyan variálás történik, amibe eredetileg nem egyeztem bele, például teljes home office munkavégzés lett ígérve, de valaki kitalálja, hogy hetente 3 napot bentről dolgozzunk vagy ha utazási kötelezettséget írnak elő, miközben irodai munkavégzésre mondtam igent az adott cég telephelyén, stb... Ilyenekhez nem fogok alkalmazkodni, majd keresnek új embert az új szerződéshez.

Nem tudok azonnal reagálni erre, de elkezdenék új állás után nézni, ha évente nem emelnének a fizetésemen és nem részesítenének teljesítményértékelésben; ha a szakmai vezetőm szakmailag egy ostoba fasz lenne (emiatt is mondtam már fel, nem viselem jól, mikor egy semmirekellő hulladék, aki felszopta magát az adott pozícióba, osztja az észt olyan dolgokban nekem, amikhez látványosan nem ért); ha rendszeresek lennének a túlórák; ha bármilyen formában mikromenedzselni akarnának anélkül, hogy erre a munka teljesítményem okot adna (és garantálom, hogy nem ad).

2023. jan. 3. 21:36
 12/18 anonim ***** válasza:
38%

11# Segithetnél, hogy ismerjük fel?

Ha hozzánk jössz felvételizni, a porta szolgálat fog elkuldeni, így nem kell félnap után kirugni.

2023. jan. 3. 21:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
5: melyik országban?
2023. jan. 3. 22:19
 14/18 anonim ***** válasza:
33%
5-ös erről nem hallottam, vagy már ennyire birkák lettünk hogy lázadás nélkül le lehet nyomni a torkunkon ezt is (?)
2023. jan. 3. 22:59
 15/18 anonim ***** válasza:
46%
14: azért nem hallottál róla mert nincs ilyen
2023. jan. 3. 23:02
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha köpök már az egészre.
2023. jan. 4. 01:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Bérfizetés elmulasztása miatt mondtam fel azonnali hatállyal.

Valójában nem ez volt az ok, de kapóra jött, hogy el volt maradva bérrel. A valódi okot nem tudtam volna bizonyítani.

2023. jan. 7. 08:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha szakmailag a főnök beszámíthatatlan. Sajnos emiatt már kellett felmondanom.

Ha a kollégák kétszínűek, esetleg óvodás módjára csesztetik a másikat.

Ha nincs fizetésemelés ilyen-olyan okokra hivatkozva.

Ha munkaidőn kívül szerveznek csapatépítőket kötelező részvétellel és a csapatépítők száma meghaladja az évi 1-2 alkalmat.

Ha a vezetőség következetlen, nincs értékelés, nem tiszták az elvárások, esetleg úgy beszélnek az emberrel mint egy ronggyal.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2023. jan. 23. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!