Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjún minden rendben...

Állásinterjún minden rendben volt, tökéletesen megfelelne az illető minden szempontból. A próbanapot lemondta, majd e-mailben meggyőztem, de a második próbanapot is lemondta, azóta elérhetetlen. Személyesen felkeresni "nagyon beteg" ötlet, zaklatás?

Figyelt kérdés

Én üzleti szempontból nézem a dolgot, és sokkal jobban megfelel, mint a többi jelentkező. Viszont Ő nő, Én férfi (hasonló korúak vagyunk), elég zárkózott, és a saját önbizalomhiánya miatt mondta le a próbanapokat (évek óta nem volt munkája).

Az e-mailjeimre azóta nem válaszol, viszont kell a munkaerő (a jelenlegi nem válik be). Ha most személyesen felkeresem, az "nagyon beteg" dolognak számít? Mármint zaklatás kategória? - Én vállalkozóként nem hiszek benne, hogy az üzleti életben van zaklatás (elvégre a reklámoktól kezdve minden ajánlatot telibe kapunk, következmények nélkül), más ezt hogy gondolja?

2022. dec. 23. 13:53
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
"Szerintem azt se hitted, hogy 2 szer is elutasítja az ajánlatot" - Elsőre tudtam, látszott rajta. Másodszorra 50 ezret ajánlottam próbanapra, hát, meglepődtem, mikor lemondta...
2022. dec. 25. 13:48
 22/27 anonim ***** válasza:
89%

Látod, a lényeg, hogy offos neki a dolog.

Ennél többet nem tehetsz, csak hogy elfogadod, hogy nincs esélyed erre.

2022. dec. 25. 17:57
 23/27 anonim ***** válasza:
59%

Mennyi munkaadókat védő patkány van ezen az oldalon.

Megbízhatatlan, önbizalomhiányos, ne alkalmazd, blablabla.

Nem kérem, itt arról van szó, hogy a munkaerő lapátra tette a munkaadót, mert van jobb ajánlata vagy másfajta bevételi lehetősége is. Egyszerűen szarik az e-mailekre, annyit se pocsékol el az idejéből, hogy egy "bocs, nem"-et írjon.

Eleve ez a próbanapozás egy vicc 2022-ben, ez már egy ezeréves lerágott csont, hogy nem létezik próbanap, ez minden esetben átverést jelent. Szerintem ezért mondta le a francba az egészet.

2022. dec. 25. 21:24
 24/27 anonim ***** válasza:
24%

Ne foglalkozz ezekkel az "úgyse fog sikerülni" lúzerekkel, ezek nem vállalkozók, nem értik, keresd meg!

Ha 50 ezerért nem vállalta el a próbanapot (ennyiért más le is szo...a), akkor mégis hol fog munkát találni? Majd más 100-at kínál? :D

Egyértelmű, hogy valamiért keres munkát, de fél belevágni, gondolom szociális fóbia, szorongás, ilyesmi, de attól még tökéletesen elláthatja a feladatát, én abszolút megértem az álláspontod, nagyon nem mindegy kit alkalmazol. Senki se gondolná, hogy pl. a titkárnő, személyi asszisztens iránt vannak a legmagasabb követelmények - a programozó hiába van odáig magától, csak programoz, de az asszisztens mindenbe belelát...

2022. dec. 27. 14:56
 25/27 anonim ***** válasza:
89%
Tök mindegy, mennyit ad a próbanapra, mert eleve a próbanap egy baromság
2022. dec. 27. 16:54
 26/27 A kérdező kommentje:

"a próbanap egy baromság" - Miért írtátok ezt? Ott derül ki, java részt az első 1 órában, hogy be fog-e válni az alkalmazott. Az önéletrajzba a legtöbb ember belehazudik mindent, hogy beszél angolul, vagy tud gépírni, stb. aztán amikor elkezdődik a munka, kiderül, hogy mégse, és egyből lapát!

Mégis mit kellene tenni próbanap helyett? - Vegyem fel? Interjú után szaladjunk plusz 1 kört, kérjem be a bizonyítványait, személyes iratait, menjek el a könyvelőhöz, adóhivatalba, esetleg küldjem el orvosi alkalmasságira, aztán kiderül 20 perc alatt, hogy tök alkalmatlan, és jelenthetem ki? Szerintetek ez lenne a "jó módszer"?

2022. dec. 27. 23:38
 27/27 anonim ***** válasza:
83%

Jó hát nekem mindegy. Akkor hívogasd meg írogass e-mailt neki feleslegesen.

Meg keress valaki mást, aki megfelel a különleges igényeidnek, és még a próbanapot is vállalja.

2022. dec. 28. 00:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!