Állásinterjún minden rendben volt, tökéletesen megfelelne az illető minden szempontból. A próbanapot lemondta, majd e-mailben meggyőztem, de a második próbanapot is lemondta, azóta elérhetetlen. Személyesen felkeresni "nagyon beteg" ötlet, zaklatás?
Én üzleti szempontból nézem a dolgot, és sokkal jobban megfelel, mint a többi jelentkező. Viszont Ő nő, Én férfi (hasonló korúak vagyunk), elég zárkózott, és a saját önbizalomhiánya miatt mondta le a próbanapokat (évek óta nem volt munkája).
Az e-mailjeimre azóta nem válaszol, viszont kell a munkaerő (a jelenlegi nem válik be). Ha most személyesen felkeresem, az "nagyon beteg" dolognak számít? Mármint zaklatás kategória? - Én vállalkozóként nem hiszek benne, hogy az üzleti életben van zaklatás (elvégre a reklámoktól kezdve minden ajánlatot telibe kapunk, következmények nélkül), más ezt hogy gondolja?
Látod, a lényeg, hogy offos neki a dolog.
Ennél többet nem tehetsz, csak hogy elfogadod, hogy nincs esélyed erre.
Mennyi munkaadókat védő patkány van ezen az oldalon.
Megbízhatatlan, önbizalomhiányos, ne alkalmazd, blablabla.
Nem kérem, itt arról van szó, hogy a munkaerő lapátra tette a munkaadót, mert van jobb ajánlata vagy másfajta bevételi lehetősége is. Egyszerűen szarik az e-mailekre, annyit se pocsékol el az idejéből, hogy egy "bocs, nem"-et írjon.
Eleve ez a próbanapozás egy vicc 2022-ben, ez már egy ezeréves lerágott csont, hogy nem létezik próbanap, ez minden esetben átverést jelent. Szerintem ezért mondta le a francba az egészet.
Ne foglalkozz ezekkel az "úgyse fog sikerülni" lúzerekkel, ezek nem vállalkozók, nem értik, keresd meg!
Ha 50 ezerért nem vállalta el a próbanapot (ennyiért más le is szo...a), akkor mégis hol fog munkát találni? Majd más 100-at kínál? :D
Egyértelmű, hogy valamiért keres munkát, de fél belevágni, gondolom szociális fóbia, szorongás, ilyesmi, de attól még tökéletesen elláthatja a feladatát, én abszolút megértem az álláspontod, nagyon nem mindegy kit alkalmazol. Senki se gondolná, hogy pl. a titkárnő, személyi asszisztens iránt vannak a legmagasabb követelmények - a programozó hiába van odáig magától, csak programoz, de az asszisztens mindenbe belelát...
"a próbanap egy baromság" - Miért írtátok ezt? Ott derül ki, java részt az első 1 órában, hogy be fog-e válni az alkalmazott. Az önéletrajzba a legtöbb ember belehazudik mindent, hogy beszél angolul, vagy tud gépírni, stb. aztán amikor elkezdődik a munka, kiderül, hogy mégse, és egyből lapát!
Mégis mit kellene tenni próbanap helyett? - Vegyem fel? Interjú után szaladjunk plusz 1 kört, kérjem be a bizonyítványait, személyes iratait, menjek el a könyvelőhöz, adóhivatalba, esetleg küldjem el orvosi alkalmasságira, aztán kiderül 20 perc alatt, hogy tök alkalmatlan, és jelenthetem ki? Szerintetek ez lenne a "jó módszer"?
Jó hát nekem mindegy. Akkor hívogasd meg írogass e-mailt neki feleslegesen.
Meg keress valaki mást, aki megfelel a különleges igényeidnek, és még a próbanapot is vállalja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!