Állásinterjún minden rendben volt, tökéletesen megfelelne az illető minden szempontból. A próbanapot lemondta, majd e-mailben meggyőztem, de a második próbanapot is lemondta, azóta elérhetetlen. Személyesen felkeresni "nagyon beteg" ötlet, zaklatás?
Én üzleti szempontból nézem a dolgot, és sokkal jobban megfelel, mint a többi jelentkező. Viszont Ő nő, Én férfi (hasonló korúak vagyunk), elég zárkózott, és a saját önbizalomhiánya miatt mondta le a próbanapokat (évek óta nem volt munkája).
Az e-mailjeimre azóta nem válaszol, viszont kell a munkaerő (a jelenlegi nem válik be). Ha most személyesen felkeresem, az "nagyon beteg" dolognak számít? Mármint zaklatás kategória? - Én vállalkozóként nem hiszek benne, hogy az üzleti életben van zaklatás (elvégre a reklámoktól kezdve minden ajánlatot telibe kapunk, következmények nélkül), más ezt hogy gondolja?
Tegyél neki egy kicsivel magasabb bérajánlatot, e-mailben. A személyes megkeresés kicsit sok.
"nem hiszek benne, hogy az üzleti életben van zaklatás (elvégre a reklámoktól kezdve minden ajánlatot telibe kapunk, következmények nélkül)"
Ezt egy kicsit rosszul hiszed.
Esküszöm nem értem: Miért hiszi mindenki, hogy a szexről, vagy ismerkedésről szól a dolog? (Igen, direkt írtam, hogy ellenkező neműek vagyunk, mert a személyes ismerőseim is mind ezzel jöttek.)
Ez egy vállalkozás, ahol a profitról szól a dolog, nyilván nem keverem bele e a magánéletet, na meg alapvetően ismerkedni máshol azt hiszem eredményesebb, és egyszerűbb.
Az interjún megbeszéltük, hogy kifizetem a próbanapot, mikor lemondta, a többszörösét ajánlottam (nem értette, de sokan mások se, pedig ez egyszerű üzlet - jobban megéri, mint új interjúkat tartani, mert az időm, és a kiesett napok drágábbak).
"Miért ragaszkodom hozzá?" - Önbizalomhiányos, és túl szerény, ezért megbízom benne. Másrészt tökéletesen ért hozzá (hobbi szinten hasonlót csinál, látom, hogy pontos és precíz).
Most őszintén, tényleg olyan fura, hogy szerintem csak ő jöhet szóba? - Ha kicsit belegondoltok, mindenkinek van olyan problémája, amit konkrétan 1 személyre bízna rá, és senki másra (lehet az a takarítótól a fogorvosig bárki).
"Miért ragaszkodom hozzá?" - Önbizalomhiányos, és túl szerény, ezért megbízom benne. Másrészt tökéletesen ért hozzá (hobbi szinten hasonlót csinál, látom, hogy pontos és precíz)."
Ha évek óta nincs munkája, akkor valószínűleg mellette súlyos szorongással is küzd, tehát megbízhatatlan. A próbanapot is emiatt mondta le. Mit csinálnál, ha bejönne a megrendelés, elvállalnád, leadnád neki, ő pedig közölné, hogy "én ezt nem tudom megcsinálni, nem fog menni", beadná a felmondását, és be se menne többet dolgozni? Mert nagy esély van rá, ezek alapján. Rosszabbik eset, ha ezt olyankor közli, mikor már szorít a határidő, és nagyon kínos azt mondani a megrendelőnek, hogy "uhhh nagyon bocsi, de mégse". Konkrétan a céged jó híre is rámehet, mert ahol 1 ilyen visszajelzést látok, márpedig a megrendelő valszeg hangot adna a nemtetszésének, onnan nem rendelek. Most komolyan kell ő neked? Minden szakon vannak legalább 10-en évente, nem akarom elhinni, hogy egyedül ő ért ahhoz a dologhoz az egész országban.
"Ha évek óta nincs munkája, akkor valószínűleg mellette súlyos szorongással is küzd, tehát megbízhatatlan. A próbanapot is emiatt mondta le." - Abszolút egyet értek, annak ellenére, hogy keres munkát, érzi, hogy úgyse jönne össze (mert évek alatt soha sem jött össze), ezért inkább lemondja, mert ez számára jobban elfogadható, mintha a munkáltató közölné...
Ez viszont nem jelenti azt, hogy megbízhatatlan, sőt! - Ha túljutunk a próbanapon, na meg az első heteken, egy olyan szintű bizalom alakul ki, amit sose játszana el, és nekem ez kell! Ez az egyetlen dolog, amit a többi jelentkezőnél nem éreztem.
Nem hiszem, hogy a jövőben bármi probléma lenne vele, ha érzi, hogy itt értékelik a munkáját, az javítja az önbizalmát, a kedvét, amellett türelmes és meggyőző vagyok, nem hinném, hogy gond lenne.
Őszintén lemondott 2 alkalmat is, pedig épp a munkaadó fut utána ami eszméletlen ritka alapból is. Mit akarsz még?
Már egy elutasítás is bőven jelzi, hogy hagyd, de kettő már 100% ban.
"nem hinném, hogy gond lenne"
Szerintem azt se hitted, hogy 2 szer is elutasítja az ajánlatot, szóval hagyd a francba.
Ez az egész könyörgés szintű ragaszkodás hozzá kicsit beteg ötlet, nem csak az, hogy még személyesen is felkeresnéd ezek után. Ne told ennyire túl én szerintem a dolgot, mert ez sem jó egyáltalán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!