Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Magyarországon miért kell...

Magyarországon miért kell könyörögni a munkáltatónak hogy dolgozhassak?

Figyelt kérdés

27 vagyok. Dolgoztam már igaz keveset.

Mert kirúgtak önhibámon kívül.

Férfi vagyok, így a kutyának sem kellek. A főnök nem tud megdugni sem. Ahogy azt a fiatal lányok nők teszik karrierjük építése miatt.

Erős vagyok, simán tudnék pakolni raktárban, itt-ott. de nem vesznek fel.

Beszélek angolul van egy szakmám is, amit nem tudok gyakorolni mert kihalásos alapon megy így sose jutok oda. Meg belterjes az egész mint rájöttem, mindenki ismer mindenkit, és ismerősök kerülnek poziba.

Elegem van ebből az országból egy nyamvadt árú-feltöltő állásért is tülekedés megy, meg vissza se hívják az embert. Inkább diákokat meg külföldi vendégmunkásokat alkalmaznak.

2022. nov. 25. 12:04
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
Legyé influenza
2022. nov. 27. 22:53
 42/52 anonim ***** válasza:
39, nyilvan nem is ugy gondoltam hogy mivel lehet a sultgalambot a szamba kerni. Csak annyira nagy szajjal vannak itt nehanyan hogy piackepes szakma kell de egy jo ajanlast meg nem lattam. Talan ok se tudjak csak valamiv vissza kellett vagni
2022. nov. 28. 12:02
 43/52 anonim ***** válasza:
Akinek túl nagy a szája maximum repülő lófszt szokott kapni.
2022. nov. 28. 12:07
 44/52 anonim ***** válasza:

42:

Ok, de ezeket a kérdéseket eleve úgy teszi fel a legtöbb kérdező, hogy tényleg a sültgalambot várja. Pl. szakácsra mindig van kereslet, aztán volt olyan ismerősöm, aki elment munkanélküliként támogatott szakácstanfolyamra. Nem kamu tanfolyam volt, egy ismert szállodaláncnál szakácsok tanították nekik a gyakorlatot. De 10-ből 9 emberből így sem lett szakács, mert 9 úgy ment el a tanfolyamra, hogy oda küldték, vagy csak hallotta, hogy a szakács hiányszakma a környéken, 1-et meg érdekelte, és oda is tette magát, hogy tanuljon. Most valaki megkérdezi, hogy mivel lehet könnyen elhelyezkedni, mondjam azt, hogy szakács, villamosmérnök, programozó, burkoló, stb., stb? Valójában az a helyzet, hogy szinte bármivel el lehet helyezkedni, ha érdekel és tanulsz, inkább egy kevés szakma van, amiről lebeszélnék embereket, illetve ne nevezzünk minden okj-s vagy ex-okj-s képzést szakmának, főleg azokat nem, amikből csak elméleti képzés, meg ne mondja már senki, hogy 5 szakmája van, mert elvégzett 5 tanfolyamot. Akinek 5 szakmája van, az valójában ezermester, mert az 5 szakma azt kellene jelentse, hogy 5 szakmához ért, ezek az emberek viszont, akik hangoztatják az 5 szakmát, valójában egyhez sem értenek.

2022. nov. 28. 12:22
 45/52 anonim ***** válasza:

Átérzem... Egy betanított munkára engem nem vettek fel, mert nem voltam szimpatikus, nem illek bele az ő mit tudom én, elképzelésükbe. Pedig egy monoton munkáról van szó! Azt csináltam majdnem 7 évig... De nem jó válaszokat adtam, nem voltam neki eléggé izgalmas sportos életű szerintem az volt a baj, a cégről sem áradoztam a cuccaikról.

Másik bolti munkáról is azt mondta: mindenképp szólnak ha igen ha nem mert így korrekt! Na mondhatom azóta is szólnak jó 2 hete már! Volt ahol be sem hívtak, aztán kiderült hogy belsős embert vettek fel arra a pozícióra.

Olyanokra felvettek volna rögtön ami 3 műszakos, mert valószínűleg nem nagyon tolonganak. A többihez meg hát nem nagyon van tapasztalatom vagy nem vagyok szimpatikus. Én nagyon rossz lelkiállapotban voltam meg vagyok még most is és nagyon nehéz így találni. Nem tudom, süt rólam valami negatívság, le vagyok fagyva interjún... Utálom amikor mesélj magadról, meg a van kérdés? Ha nem kérdezel az is baj, hogy nem érdeklődsz... Egy hr-es megmondhatná mi az elvárás, hogy kéne magam előadni, mert fogalmam sincs. Én azon voltam kiakadva, amikor egy betanított álláshoz is már akkora ujongást várnak, akkor kicsit idegbe jöttem. Telefonon át bemondták nekem az unalmast. A szart is ki akarják az emberből kevés pénzért hajtani. Ezért tapsikoljunk meg hú de ott akarok dolgozni amikor 8 óra helyett 10? Hirdetésben 8 mire odaérsz lesz belőle 9 meg 10 meg hajnali túlóra.

2022. nov. 28. 12:52
 46/52 anonim ***** válasza:
100%

Igen amúgy szerintem is fura kicsit amikor mondjuk egy arufeltolto/eladó/raktaros pozíciónál megkérdezik hogy és miért szeretnél dolgozni, hát vajon miért azért hogy kapjak fizetest.

Sajnos a HR néha elfelejti a különbséget egy legalsó és egy esetleges vezetői pozíció között. Na de valahol ez a munkájuk, ha odamész unott képpel és annyit nem mondasz hogy bikmak, akkor nyilván nem fognak felvenni. Teszem fel egy raktáros pozíciónál nem a szakmai tudásod fogja érdekelni őket, többnyire szimpátia alapján választanak, és az alapján hogy ki illik a csapatba. Ilyenkor egy kicsit túl kell játszani, szereted a pörgést, szeretsz segíteni az embereknek, az előző munkahelyeden bevétel utáni Bónusz volt ezért fontos számodra a bevételi tervek teljesítése, te is szívesebben vásárolsz egy rendezett boltban, ezért fontosnak tartod a rendet és oda is figyelsz rá. Mit tudom én valami benyalást.

2022. nov. 28. 14:04
 47/52 anonim ***** válasza:
42, igen igazad van. Köszi hogy kifejtetted.
2022. nov. 28. 14:04
 48/52 anonim ***** válasza:
Azért az ilyen "miért szeretnél itt dolgozni" kérdéseket visszadobnám, hogy ugyanazért szerintem, amiért te. Olyan jó lenne oda kilyukadni, hogy a hr majom elkezdi énekelni a majomhimnuszt...
2022. nov. 30. 16:21
 49/52 anonim ***** válasza:
Tényleg szánalmas
2022. nov. 30. 18:42
 50/52 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon taplók vagytok ti is, akik egy nagyon nehéz élethelyzetben lévő egyénnek, ahelyett , hogy segítenétek, vagy ha ez nem megy akkor hallgatnátok, nekiálltok a magas lóról nyilatkozni, kritizálni. Van baj veletek is, de persze ezt nem látjátok.

Ti sem vagytok jófejek...pláne aki itt undorítónak nevez egy másik embert, akit nem is ismer, .na az ilyen tényleg undorító.

Kérdező, nagyon sajnálom és ne vedd magadra, most egy ilyen gazdasági helyzet van, te továbbra is értékes vagy. Próbálj közvetítőhöz fordulni, vagy képezd át magad, pl. sofőrnek, futárt stb mindig keresnek.

27 évesen én is külföldön próbálkoznék.

Kitartás!

2022. nov. 30. 19:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!