Mély depressziósként hogy megy/ment nektek a munkakeresés?
A mély depresszió alatt azt értem, amikor nem látod, hogy mi értelme van az életnek, az életednek(!), olyan dolgok se okoznak örömet, kapcsolnak ki vagy tudsz ellazulni tőlük, amik korábban igen.
A depresszió lehet bármitől meg mindentől is, de most abszolút nem arra a fajta depresszióra gondolok, ami a sikertelen munkakeresés miatt alakulhat ki, tehát nem (feltétlen) ahhoz kötődik.
Ilyen állapotban baromi nehéz keresni ill. ha odáig fajulna az ügy, hogy akkor el kell menni egy felvételi beszélgetésre és előadni, hogy hű de fasza minden, te vagy a legjobb jelölt és másra se vágysz, minthogy ott dolgozz. Még akkor is, ha így van. Ha meg nincs így, de valamiből ugye meg kell élni, akkor meg még nehezebb feltenni egy maszkot és mosolyogni, miközben meg belül úgy érzed magad, mintha tűvel szúrkálnának.
Szóval kinek milyen a tapasztalata ilyen szituációban?
Kíváncsi vagyok:
- tanácsokra
- tapasztalatokra
- olyanoktól, akik ilyen cipőben járnak
- olyanoktól, akik ilyen cipőben jártak és esetleg fel is vették (Milyen volt utána? Továbbra is szorongtál?)
- és olyanok véleményére is kíváncsi volnék, aki esetleg munkaadó vagy egy cég személyzeti/felvételi osztályán dolgozik és találkozik/találkozott ilyen jelentkezőkkel (Hogy álltok hozzá, ha ez szembetűnő? Vagy ha épp nem az, de esetleg a jelentkező elmondja?)
Szóval mindenképpen olyanok hozzászólásait várom, akik ilyesmivel küzdenek, küzdöttek vagy épp a munkaadói oldalt képviselik.
Köszönöm.
Ja, a konkrét tanácsot elfelejtettem. Az őszinteség mindig nyerő. Ha problémád van valamivel bármilyen területen, gyengeségeid vannak, mondd el, rosszabb, ha később derül ki. Az önéletrajz csak egy papír, sablon, mindenki beleírja, hogy "jó kommunikációs képesség", közben meg a magyar társadalomnál rosszabbul, agresszívebbül nem kommunikál más nemzet. 90%- a a magyaroknak nem tud kommunikálni.
Úgyhogy őszinteség.
A felvétel, az eleje mindig könnyen megy, arra az időre valahogy összeszedem magam.
Nem sok dolog tud kikapcsolni, munka közben (főleg ha monoton) állandóan kattog valamin az agyam, ez néha a munka rovására megy. Ritkán fordul elő, de emiatt elba.zok egyszerű feladatokat.
Vagy beszélgetek valakivel, elkezdek gondolkodni, és annyira beleélem magam, hogy nem figyelek, azt sem tudom mit mondott, vagy miről beszéltünk egyáltalán.
Nem tudom mi az ami ebből ki tudna rángatni.
Nem olvastam végig de azt tudom mondani, hogy valami hasonló van/volt nálam. Csak nem depresszió miatt nem ment, hanem szociális fóbia miatt. Remegő kézzel adtam le a jelentkezéseket, hasmenésig szorongtam magam minden interjú előtt. Annak is örültem, ha nem vettek fel és esélyt se kaptam, csak az volt a lényeg, hogy végre vége legyen a szorongásgeneráló szitunak.
Van állásom, szerencsére volt aki megkönnyítse az életem
Nem. De élek, viszonylag normális keretek között.
Dolgozom, eszem, alszom, telefonozok.
Emellett van ocd-m, borderline zavarom, ptsd-m is.
Mindenre van egy rendszerem, rendezési algoritmusom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!