Depressziósként hogyan ismerkedjek úgy őszintén valakivel, ha nem akarom az őrületbe kergetni?
A haverjaim/ismerőseim nem tudnak rólam semmi olyat, ami kicsit is ciki lenne.
Elkezdtem Facebookon egy nagyon-nagyon türelmes és segítőkész lánnyal barátkozni.
Elhatároztam, hogy vele őszinte leszek, nem takargatom az érzéseimet, elmondok mindent, ami történik és nem játszom el, hogy nincs semmi bajom (szociális fóbia, agorafóbia, enyhe pánikbetegség, depresszió... stb).
Viszont most kezdek átesni a ló túloldalára. Nem akarok egész végig rinyálni a lánynak, mert én sem kedvelem az olyanokat, akik azt csinálják, viszont, ha vele is elkezdek mindenről humorosan beszélgetni, és elmenekülni, amikor egy komolyabb kérdés merül fel, akkor ugyanott vagyok, mint a többi ismerősömmel.
De így most igazából bármi szóba kerül, ha őszinte akarok lenni, akkor egyszerűen nem tudok pozitívan válaszolni neki, mert minden gondolatom/cselekedetem negatív.
Mit csináljak?
Az őszinteség valahogy nekem nem azt jelenti, hogy valaki mindig egy és úgyanarról a dologról beszél.
Próbálj meg másra is koncentrálni.
Amikor ő vet fel egy ilyen komoly kérdés, akkor nyugodtan válaszolj. Biztos lehetsz benne, hogy nem zavarja őt, ha egyszer ő kérdezte. Amikor nem ő hozza fel a témát, olyankor ne rinyálj neki kéretlenül.
Nem a pszichológusod, azért mert kedves, megértő, még nem kell mindent "rázúdítanod". Egy idő után megunhatja, és lekopik... vagy lehet hogy lehúzod őt is.
Nekem is volt ilyen ismerősöm, nem volt jó hatással rám.
1. Kideríted a depresszió okát. Ez nem a külvilágban lesz, hanem benned.
2. Megváltoztatod a felfogásodat
3. Nem vagy depressziós.
4. Nincs problèma.
Fiú vagy?
Egyébként: az igaz barát jobban szereti a "rinyálást", mint a titkolózást. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!