Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Most felvételizek egy munkahel...

Most felvételizek egy munkahelyre és kérik az előző munkahelyeimen a feletteseim email címét meg telefonszámát, ezzel csak az a baj, hogy én a legutolsót leszámítva senkiét nem tudom. Mégis mi értelme van ennek?

Figyelt kérdés
2022. okt. 7. 12:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
80%

Ez megint miféle tapló paraszt cég? Ilyen helyre ne is jelentkezz. Ha már most gec -iznek, felvétel után csak rosszabb lesz. Még a seggedben is lesz kamera.

Másrészt minek adnád ki a volt főnököd elérhetőségét bárkiek? Amúgy mondhatod, hogy nem tudod/ már nincs meg. Persze az ilyen tapintatlan, kutakodó tür hő akkor felkutatja máshogy.

2022. okt. 7. 22:41
 22/38 anonim ***** válasza:
20%

A válaszokból leszűrhető, hogy itt nincs sem HR-es, sem cégvezető/cégtulajdonos.

Nekem mindegy, hogy mit írsz egy önéletrajzba. Felhívom a sulikat a papírjaid miatt, és a volt munkahelyeidet is.

Ráadásul ez kicsi ország, sok HR-es ismeri egymást, és sok területen ismerik egymást a szereplők. Pl.: A hazai állatorvosok 99%-a szegről - végről, de ismeri a másikat. Hogy csak a saját példámat említsem.

2022. okt. 7. 23:51
 23/38 anonim ***** válasza:
55%

ŐSZINTÉN!

Ti felvennétek egy idegent bébiszitternek a gyereketek mellé? És véletlenül sem hívnátok fel az előző melóhelyeit?

És egy ápolónőt a beteg anyukátok mellé?

Mellesleg jobb cégek, adnak ajánlólevelet a kilépő dolgozónak, kapcsolattartó elérhetőségével, ha az új hely érdeklődne.

2022. okt. 7. 23:55
 24/38 anonim ***** válasza:
55%
22 Nem azzal van a gond, hogy felhívod, az természetes. Azzal van gond, és az szerepelt itt a kérdésben is, hogy nem a volt munkahelyet, vagy az esetleg ismert HR-est hívod, hanem a leendő dolgozótól kéred, hogy jajj adjadmánmeg a Pista főnököd saját számát meg az emailjét, ne kelljen a háerrel telefonálgatni!
2022. okt. 8. 00:42
 25/38 anonim ***** válasza:
55%

24.

De ha nincs takargatnivalóm...vagy ha van, akkor inkább megadom a Pista főnök számát, aki dícsér...vagy legalább nem mondja el a dolgaimat, mintsem a HR-t hívják, akinél ott a sok xar az aktámban, vagy azt sem tudja, hogy ki a fene vagyok.

2022. okt. 8. 00:52
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

"MINDEN normális munkahely leellenőrzi a felvételizőket. Ebbe beletartozik, hogy az előző helyekről kérnek infót."

Nem tartozik bele, és jogilag nem is adhatna ki semmiféle információt a volt munkáltató bárkinek.

Én, mint munkáltató senkinek a kérésére nem szolgáltatok adatot egyik mostani és volt dolgozóról sem. Telefonon főleg nem! Ha valamivel, akkor ezzel sértenék személyiségi jogokat.

Ha érdekes a dolgozó munkához való hozzáállása, és az, hogy én, mint volt munkáltatója miként vélekedek róla (nem magánjellegűen, hanem a munkájával kapcsolatban), akkor kérjen a dolgozó munkáltatói értékelést tőlem. A munkaviszonya megszűnését követő 1 éven belül ezt bármikor kérheti, és én köteles vagyok írásban kiállítani neki. Neki, nem másnak.

Az értékelés valótlan ténymegállapításainak megsemmisítését vagy módosítását a munkavállaló a bíróságtól kérheti.

Írásban próbálja meg lejáratni a volt dolgozóját bárki!

Ez jogilag így működik.

2022. okt. 8. 07:28
 27/38 anonim ***** válasza:
78%

... a kérdező helyében az ilyen jellegű cégeket hagynám a fenébe...

Inkorrekt, láthatóan nem ismeri a munkajoggal kapcsolatos szabályokat. Ha nem ismeri, akkor vajon miként tartja be azokat?

2022. okt. 8. 07:33
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Itt azért sokan el vannak tájolva. Nem lehet adatokat kiadni egy volt dolgozóról az előző munkahelyről csak úgy. Nem az NBSZ-hez, rendőrséghez jelentkezik, hogy átvilágítsák. Az pedig, hogy néhány helyi vállalkozó Jóska játssza a helyi seriffet a helyi gyárban, az nem változtat a tényen.
2022. okt. 8. 09:12
 29/38 anonim ***** válasza:
50%
De aranyos. :)) Ha fel merned hívni az engedelyem nélkül az éppen aktuális munkaadom megnezhetned magad. :)) Mit kepzelsz te magadról? Az a min. hogy szólsz a leendő munkávallalonak..
2022. okt. 8. 10:00
 30/38 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó vok ez az állatorvosnak szólt. Nevetséges. 26-os top hsz.
2022. okt. 8. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!