Most felvételizek egy munkahelyre és kérik az előző munkahelyeimen a feletteseim email címét meg telefonszámát, ezzel csak az a baj, hogy én a legutolsót leszámítva senkiét nem tudom. Mégis mi értelme van ennek?
Ez megint miféle tapló paraszt cég? Ilyen helyre ne is jelentkezz. Ha már most gec -iznek, felvétel után csak rosszabb lesz. Még a seggedben is lesz kamera.
Másrészt minek adnád ki a volt főnököd elérhetőségét bárkiek? Amúgy mondhatod, hogy nem tudod/ már nincs meg. Persze az ilyen tapintatlan, kutakodó tür hő akkor felkutatja máshogy.
A válaszokból leszűrhető, hogy itt nincs sem HR-es, sem cégvezető/cégtulajdonos.
Nekem mindegy, hogy mit írsz egy önéletrajzba. Felhívom a sulikat a papírjaid miatt, és a volt munkahelyeidet is.
Ráadásul ez kicsi ország, sok HR-es ismeri egymást, és sok területen ismerik egymást a szereplők. Pl.: A hazai állatorvosok 99%-a szegről - végről, de ismeri a másikat. Hogy csak a saját példámat említsem.
ŐSZINTÉN!
Ti felvennétek egy idegent bébiszitternek a gyereketek mellé? És véletlenül sem hívnátok fel az előző melóhelyeit?
És egy ápolónőt a beteg anyukátok mellé?
Mellesleg jobb cégek, adnak ajánlólevelet a kilépő dolgozónak, kapcsolattartó elérhetőségével, ha az új hely érdeklődne.
24.
De ha nincs takargatnivalóm...vagy ha van, akkor inkább megadom a Pista főnök számát, aki dícsér...vagy legalább nem mondja el a dolgaimat, mintsem a HR-t hívják, akinél ott a sok xar az aktámban, vagy azt sem tudja, hogy ki a fene vagyok.
"MINDEN normális munkahely leellenőrzi a felvételizőket. Ebbe beletartozik, hogy az előző helyekről kérnek infót."
Nem tartozik bele, és jogilag nem is adhatna ki semmiféle információt a volt munkáltató bárkinek.
Én, mint munkáltató senkinek a kérésére nem szolgáltatok adatot egyik mostani és volt dolgozóról sem. Telefonon főleg nem! Ha valamivel, akkor ezzel sértenék személyiségi jogokat.
Ha érdekes a dolgozó munkához való hozzáállása, és az, hogy én, mint volt munkáltatója miként vélekedek róla (nem magánjellegűen, hanem a munkájával kapcsolatban), akkor kérjen a dolgozó munkáltatói értékelést tőlem. A munkaviszonya megszűnését követő 1 éven belül ezt bármikor kérheti, és én köteles vagyok írásban kiállítani neki. Neki, nem másnak.
Az értékelés valótlan ténymegállapításainak megsemmisítését vagy módosítását a munkavállaló a bíróságtól kérheti.
Írásban próbálja meg lejáratni a volt dolgozóját bárki!
Ez jogilag így működik.
... a kérdező helyében az ilyen jellegű cégeket hagynám a fenébe...
Inkorrekt, láthatóan nem ismeri a munkajoggal kapcsolatos szabályokat. Ha nem ismeri, akkor vajon miként tartja be azokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!