Most felvételizek egy munkahelyre és kérik az előző munkahelyeimen a feletteseim email címét meg telefonszámát, ezzel csak az a baj, hogy én a legutolsót leszámítva senkiét nem tudom. Mégis mi értelme van ennek?
Milyen meló ez?
Amúgy meg, ha nem adod meg, simán felhívom a céget, és kérem a HR-t.
Ja, maximum a Kádár érában, ne röhögtess már.
A nagyonhülye 12-esnek és 14-esnek írom (bár szerintem ugyanaz a kettő):
1. Ezért van a próbaidő, hogy ott kiderüljön, milyen munkaerő.
2. Ha olyan munkakör, akkor ezért van az erkölcsi bizonyítvány.
Még annyit, hogy egy proli helyem sem volt, voltam számviteli területvezető, voltam adószakértő, voltam pénzügyi osztályvezető, sehol nem kérdeztek utánam.
9, Ha már ezzel példálózól: állami szférában dolgozom, olyan helyen, ahol alá kellett írnom még azt is belépésnél, hogy teljeskörűen átvilágíthatnak bármikor azidő alatt, amíg itt dolgozom.
A korábbi munkahelyeimről a kilépési papírjaimat a teljes korábbi életutamra visszamenőleg le kellett adnom, tehát bárhol le tudnának ellenőrizni, ott is, ahol két hónapot dolgoztam egyetem alatt.
DE! Az égvilágon senkiben fel sem merült egy ilyen helyen se, hogy ugyan adjam már meg az összes korábbi Gipsz Jakab elérhetőségét, ugyanis ez teljességgel jogtalan lett volna. Ilyet nem kérhetnek. SEHOL.
Olyat kérhetnek, bizonyos munkaköröknél ez bevett, hogy a korábbi munkáltató írjon ajánlást. Abban nyilván az adatai is szerepelni fognak, ha ír - de akkor azt a munkáltató adta meg, és nem én a háta mögött a Gipsz Jakabét (aki esetleg, bár az én közvetlen főnököm volt, de nem is adhat ki semmit rólam felsővezetői és/vagy HR engedély nélkül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!