Mivel fogjátok kijátszani a 18 fokos szabályt?
3: megnézem azt a munkahelyet, ahol - főleg hosszabb távon - nem büntetik esetleg első esetben egy fegyelmivel, (legkésőbb) második esetben elbocsátással, azonnali felmondással azt, aki iszik.
Ezt max. - hangsúlyozottan - magánszemélyek házánál dolgozó kőművesek, bádogosok, tetőfedők és hasonló alacsony iskolai végzettségű nehézfizikai munkásoknál tudom elképzelni, de még ott sem nagyon, mert ma már pár ezerért be lehet szerezni (bárki bármikor be tud szerezni EÜ boltban) szondát, és az pikk-pakk kimutatja, hogy ittál (a vicceskedők kedvéért nem vizet/üdítőt/teát/kávét, hanem alkoholt), ami azonnali jogalap az elbocsátásra (nem munkavégzésre alkalmas állapotban való megjelenés...)
6.-ra.
A melósokat szúrópróba szerűen szondázzák az őrök. De az irodában nem szólnak a konyak, whiskey miatt, sőt, ott van a bárpultban, a folyosón, meg a tárgyalóban.
Nem tudjuk kijátszani sajnos.
Úgyhogy behozok egy egész sporttáska meleg cuccot: tollkabátot, pulóvert, meleg harisnyát. A Decathlonban lehet kapni kézmelegító tasakot, azt is be fogom vetni. De már előre utálom a gondolatát is annak, hogy így kell átvészelni a telet, mert nagyon fázós vagyok.
8: Ott van persze a bárszekrényben, ez tény,de - elsősorban, legfőképpen - reprezentációs alkalmakra, VENDÉGEKNEK (azoknak persze feleslegesen, mert a legtöbb ilyen rendezvényre mindenki autóval jön, ami - munkától függetlenül, lsd. rendőrségi szondáztatás során észlelt pozitív eredmény után azonnal vérvétel és automatice ugrik a jogsi a legkisebb mennyiség után is).
Tapasztalatból tudom, mert épp most volt a munkahelyen egy ilyen alkalom szeptember elején, volt MINDEN IS a majonézes krumplisalátától a legkülönbözőbb hideg sültekig, hozzá mindenféle ital, de mivel mindenki kocsival jött, sőt sokan egy cégtől külön autókkal, így nyilván senki nem ivott.
De attól még ilyenkor fel KELL, fel ILLIK kínálni a LEHETŐSÉGET.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!