Rám szálltak a kollégák, mert előléptetést kértem? Mit tegyek?
Sziasztok,
Egy multinál dolgozom egy 4-fős csapatban, én vagyok a junior, 1.5 éve vagyok itt.
Kb. 2 hete beszéltem a csopvezzel, és körvonalaztam, hogy lassan szeretném, hogy előléptessenek.
A következő naptól fogva a 3 kollégámból 2 konkrétan rám szállt, és MINDEN munkámba belekötött(akkor is ha jó), minden email-re küldenek egy választ a csopvezt becczve.
Viszonylag bináris a területünk, a kész munka vagy jó, vagy nem jó, a junior létem ellenére tökéletesen látom, és értem, hogy amit kiküldtem, az jó, ezt többször le is írtam egy válasz email-ben részletesen, de akkor is baromi kényelmetlen, hogy állandóan magyarázkodnom kell, mintha tényleg nem csinálnék valamit jól.
Hogy kezeljem ezt a szitut?
Kb kivan a tököm hogy állandó támadás alatt állok mióta kértem, hogy léptessenek elő.
11)
Nálunk nem, az a bevett folyamat a cégen belül, hogy 1-1.5 év után előléptetik az embert medior szintre, a máshonnan jövő fiatalabb kollégák pedig 1 év releváns tapasztalattal mediorként kezdenek. Ez ilyen "common sense", egyáltalán nem a semmiből jövő szerintem a kérésem, 5-6 hasonló korábbi példát tudok mondani a részlegemen belül, ezt a csopvez is láthatja.
Nem az én hibán hogy az én microcsapatom ennyire elbacott strukturálisan, hogy értékes embereket mediorként tartanak, és hogy nincs tér.
Abban egyébként teljesen egyetértek, hogy ezek a pozíciónevek, mint medior, junior, etc, egyáltalán nem fedik a realitást, mondhatni kiüresedett fogalmak, 1.5 év után is "pályakezdőnek" tartom magam, nem pedig mediornak, de ha van egy kialakult céges folyamat a magasabb bérsávba helyezésre, nem értem miért lepődnek meg, ha szóvá teszem.
Sziasztok,
Úgy érzem nagyon hasznos válaszokat kaptam, ezért be szeretnék számolni a fejleményekről.
Beszéltem arról a csopveznek, hogy teljesen érdektelen dolgokba kötnek bele a kollégák. Nem tudom mennyire ment át a mondandóm, mivel elég kitérő válaszokat kaptam, de ez természetes is szerintem.
A mocskolódás viszont továbbra is folytatódik, tegnap már elvörösödött a fejem az idegtől.
Múlt kedden kaptunk az anyacégtől egy iránymutató e-mailt pár apróbb fejlesztésről a dokumentációt illetően. Ezt magamtól megcsináltam még aznap, szóltam róla mindnekinek e-mailben, és a mint heti dokumentáció már így ment ki Németországba. Hétfőn volt egy szűkkörű megbeszelesunk csapatszinten, a managerrel, ahol az egyik kötekedő kolléga rákérdezett, hogy ezzel a fejlesztéssel mizu. Bemutattam a dokumentációt, mindneki elégedett volt, megdicsértek,
erre tegnap kaptam az egyik kötekedő embertől egy e-mailt kb 12 embert becczve, köztük a managerem managereit, akik az előléptetést nálunk intézik, arról, hogy “ kindly remind me “ hogy meg kéne ezt végre csinálni, mert múlt héten kaptunk egy ilyet. Háromszor beszéltem vele erről, nem buta ember és nem vagyunk elhavazva, biztos vagyok benne, hogy értette hogy már múlt héten elkészült. Egyértelműnek érzem, hogy csak a managementnek szól, hogy elültessen egy bogarat a fülükben hogy “x.y megint nem csinalt meg valamit”. Utána meg magyarázkodhatok, mint aki hibázott…
Voltam 2 interjún a kérdés kiírása óta, meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!