Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rám szálltak a kollégák, mert...

Rám szálltak a kollégák, mert előléptetést kértem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Egy multinál dolgozom egy 4-fős csapatban, én vagyok a junior, 1.5 éve vagyok itt.

Kb. 2 hete beszéltem a csopvezzel, és körvonalaztam, hogy lassan szeretném, hogy előléptessenek.

A következő naptól fogva a 3 kollégámból 2 konkrétan rám szállt, és MINDEN munkámba belekötött(akkor is ha jó), minden email-re küldenek egy választ a csopvezt becczve.

Viszonylag bináris a területünk, a kész munka vagy jó, vagy nem jó, a junior létem ellenére tökéletesen látom, és értem, hogy amit kiküldtem, az jó, ezt többször le is írtam egy válasz email-ben részletesen, de akkor is baromi kényelmetlen, hogy állandóan magyarázkodnom kell, mintha tényleg nem csinálnék valamit jól.

Hogy kezeljem ezt a szitut?

Kb kivan a tököm hogy állandó támadás alatt állok mióta kértem, hogy léptessenek elő.

2022. szept. 15. 10:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha így van, akkor ez egy rossz hely.

Elsőre jelezd a főnöknek, és ha semmi nem változik, akkor érdemes más helyet keresni.

2022. szept. 15. 10:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A kötekedő kollégákkal egy pozícióba kerülnél az előléptetés után?
2022. szept. 15. 10:14
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Talán megkérhetted volna a csoportvezetőt, hogy köztetek maradjon a kérelmed.
2022. szept. 15. 10:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes azonnal jelezni a főnöknek. Meg kell vele értetni hogy nincs bajod a számonkéréssel, de szeretnéd tudni a jelenség okát. Másfél év után nem hiszem hogy nagyon megosztó az a gondolatod, hogy eldobnád a junior sapkát.
2022. szept. 15. 10:21
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

1)

Igen, nekem is ez most az első gondolatom.

2)

Igen, egy szinten lennénk, főleg a "főkötekedőssel".

Őt teljesen megértem, hogy frusztrálná a gondolat is, mivel sokkal képzettebb és tapasztaltabb nálam, kb csoportvezetőnek kellene lennie, nem sima kollégának.

3)

Ez eszembe sem jutott...

4)

Ez nyilván nem a csopvez reakciója, de picit meginogott benne a bizalmam, hogy egy ilyen info azonnal szétterjedt a csapaton belül, nem tudom beszéljek-e vele egyáltalán, vagy tényleg lépjek innen a fenébe.

Más területről tették ide, szerintem lövése sincs a konkrét munkánkról, csak azt látja, hogy a szenior kollégák kifogásolják a junior munkáját, nem tudom van-e egyáltalán értelme ezeket a válaszleveleket leírni, hogy igenis jó amit csináltam.

2022. szept. 15. 10:39
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mindenképpen beszéld meg vele.
2022. szept. 15. 10:42
 7/15 anonim ***** válasza:
86%
Ó, azt nem mondtad hogy a csoportvezető nem rég került hozzátok. Egy vezetőnek idő kell amíg megismeri az embereit. jellemző, hogy az új vezetők leülnek egyesével a beosztottakkal, hogy szakmailag és emberileg is megismerkedhessenek. Sokan bepróbálkoznak ilyenkor olyan igények benyújtásával, amit a korábbi vezetésnél vagy nem tudtak átvinni, vagy nem ment előre. Szerintem jogosnak tűnik a csoportvezetőnek az igényed, de nem tudja hová tenni (még) a szakmai kompetenciád, ezért megkért valakit, vagy valakiket, hogy figyeljenek téged, hogy ezzel segítsék a döntését. Ha jól végzed a munkád, akkor szerintem ne aggódj, legyél pozitív, ne hagyd hogy ezek a levelek kihozzanak a sodrodból.
2022. szept. 15. 10:51
 8/15 A kérdező kommentje:

7)

Értem, nagyon szépen köszönöm :)

2022. szept. 15. 11:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
7: Ez a csoportvezető akkor egy pancser idióta. Gondolhatta volna, hogy evvel feszültséget fog szítani a kérdező és a kollégái között. Alapjában véve azt közölte velük, hogy azon gondolkodik, hogy hozzájuk képest magasabb fizetést ad a kérdezőnek, és szeretné, ha megfigyelnék, hogy megérdemli-e. Ilyet egy vezetői postra alkalmas, logikus gondolkodású ember nem csinál.
2022. szept. 15. 11:25
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

9, a kérdező "A" junior, azaz a többi kollégája medior vagy senior. Nem fog magasabb bért kapni hozzájuk képest. Ahhoz viszont kell a tapasztaltabb kollégáktól a visszajelzés, hogy szerintük is szintet léphet. Ettől független a vezetőé a döntés.

(4-es és 7-es hozzászóló vagyok)

2022. szept. 15. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!