Miért nem léptetnek elő évek óta, ha tényleg annyira nagyon elégedettek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 7 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, a főnökeim elégedettek velem. Objektív mérőszámok alapján is jól teljesítek. Év végén nálunk csak kevesek kapnak jutalmat, én mindig közöttük voltam. Elő viszont nem léptetnek, pedig lett volna megfelelő pozíció. A kollégáimmal és a feletteseimmel sincsenek konfliktusaim, a csendben dolgozós típus vagyok, nem folyok bele személyes ügyekbe, de nálunk nem is nagyon vannak. Arra gondoltam, hogy "túl jól" dolgozom a mostani, nagy koncentrációt és pontosságot igénylő, viszont nem annyira kreatív, mások által nem szívesen végzett területemen és azért nem léptetnek elő, mert azt hiszik, hogy így veszik a legnagyobb hasznomat. Ez lehetséges forgatókönyv? Mit tennétek ilyen helyzetben? Előre is köszönöm a segítséget! 36, nő2021. aug. 9. 18:47
1/7 anonim válasza:
Anélkül, hogy vezetői képességeidet és ambícióidat ismernénk, nem tudunk adekvát választ adni. A te vezetőid tudnak e két dologról? Szerintük alkalmas vagy?
---
Én tuti bekopognék egy másik munkáltatóhoz, és magammal vinném a refernciáim ill. a cévém.
2/7 Andizsuzsi válasza:
"Elő viszont nem léptetnek, pedig lett volna megfelelő pozíció"
Megpályáztad, vagy bármilyen módon jelezted, hogy szívesen csinálnád?
" Mit tennétek ilyen helyzetben?"
Megkérdezném.
3/7 A kérdező kommentje:
A vezetői képességeimet még nem próbálhattam ki, így nem tudom milyen képük lehet erről, az ambícióimról tudnak a feletteseim. Egyiküket meg is kérdeztem, hogy miben kellene javulnom, de kedvesen lerázott annyival, hogy nézzek rá a számaimra, semmiben. Nem kell semmi egetverőre gondolni, de én 7 éve ugyanabban a pozícióban dolgozom, ahová felvettek és úgy érzem, nem fejlődök és kezd elkopni a motivációm. Az utóbbi egy évben két álláslehetőséget utasítottam vissza, maga a cég ahol dolgozom, országosan is elismert, nincsenek belső feszültségek és azt hiszem van bennem egy kis bizonyítási vágy a főnökeim felé, hogy több van bennem.
2021. aug. 9. 18:55
4/7 A kérdező kommentje:
2: nálunk nincs ilyen, hogy megpályázhatsz egy pozíciót. Egyszer csak szól az egyik főnök, hogy Lacika holnaptól nem x, hanem x+1. Természetesen korábban jeleztem, jó-józás volt a vége, pedig melléraktam, hogy szívesen fejlődnék, akár iskolai keretek között is, ha kell. Leszerelt annyival, hogy minden ok most is.
2021. aug. 9. 18:58
5/7 anonim válasza:
Vélhetően az a probléma, hogy szemmel láthatóan elégedett vagy a jelenlegi állapotokkal, - nem találják, nem látják benned a fejlődésre, előrelépésre való igényt, - és/vagy nincs olyan pozíció megüresedve, amelyikbe előrébb léphetnél, ill. össze is fésülhető a képességeiddel.
6/7 A kérdező kommentje:
Jeleztem korábban, hogy szívesen vállalnék más feladatokat is és nem titok, hogy vannak ambícióim. „nem találják, nem látják benned a fejlődésre, előrelépésre való igényt" hát ha szóltam és úgy sem látják, akkor lehet, hogy nem fogalmaztam elég egyértelműen? Nem tudom jelent-e ez valamit, de saját költségen elvégeztem egy plusz OKJ-s képzést, hogy alaposabb tudásom legyen. Tudom, az OKJ nem egy nagy dolog, de a napi munkámat sokkal magabiztosabbá tettem, jobba átlátom a területemet. Ez nem azt üzeni egy felettesnek, hogy a beosztottja akar és tud is fejlődni? Köszönöm a válaszokat, tegnap este elkezdtem hirdetéseket nézegetni és ráírtam pár ismerősre. Lehet, hogy tényleg a munkahelyváltás lehet a megoldás, de lesz bennem kudarcérzés, ha nem jövök rá, hogy a mostani helyemen mit rontottam el, mit nem vettem észre.
2021. aug. 10. 11:20
7/7 anonim válasza:
Régi igazság: ne tedd magad nélkülözhetetlenné, mert nem léptetnek elő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!