Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Azt hogy gondolják egyes...

Azt hogy gondolják egyes munkahelyeken, hogy még szabadságról is behívják egy-egy napra a dolgozókat?

Figyelt kérdés

Velem ilyen szerencsére még nem volt, de sok ismerősöm mesélt ilyen sztorikat. Vagy átírták a beosztást, és a szabadság közepén beiktattak egy munkanapot?

Mi van azzal, aki ilyenkor elutazik? Vagy kórházban van (van ismerős, aki erre használta a rendes szabadságát)

Miért gondolják, hogy a dolgozó bármikor tettre kész?

Nem olyan munkahely, hogy rendőr vagy tűzoltó, irodai munkák, pincér étteremben, bolti eladó.

2022. máj. 21. 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"és a szabadság közepén beiktattak egy munkanapot?"

És? Iktassanak amennyit akarnak. nem megyek be.

mondtam én már olyat főnöknek (szabi alatt berendelt volna) hogy két választása van.

a) nem megyek be

b) bemegyek, de a felmondólevéllel és még aznap "megbetegszem"

nem kellett bemenni.

soha többet fel se merült ez.

keményen helyre kell tenni az ilyeneket a legelső próbálkozásnál.

2022. máj. 21. 17:42
 2/8 anonim ***** válasza:
4%

"Vagy kórházban van (van ismerős, aki erre használta a rendes szabadságát)"

Meg is érdemelte az istenbarma. az ilyen beszari retkeket nem kell sajnálni.

2022. máj. 21. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
54%

Én úgy tudom, hogy a szabadság egy részével a munkáltató rendelkezik.

[link]

Bár nem vagyok otthon a munkajogban, hogy berendelhetnek-e szabadságról csak úgy, ha nincs rá külön pont a munkaszerződésedben. El kellene olvasni a munkatörvénykönyvét, hogy mi vonatkozik ilyen esetekre. Bár azzal remélem tisztában vagy, hogy azt a cégek 98% nem tartja be.

Nyilván mondhatod, hogy nem fogsz bemenni és nyilván "pofátlan" kérésnek hathat, ha előre meg volt beszélve, hogy te mondjuk 5 nap szabadságot szeretnél, de simán mondhatja azt a munkáltatód, hogy akkor nem kell jönni többet, ha most nem jössz be.

Tehát más kérdés, hogy jogilag mit tehet és más kérdés, hogy miket tesznek meg a munkavállalókkal egyes cégeknél.

2022. máj. 21. 18:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
3# de szabiról nem ildomos behívni senkit. ha már ott vagy szabadságon. ilyenkor kell mondani hogy elutaztál.
2022. máj. 21. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

Aránytalan sérelmet nem okozhat. Ha utazásból rendeli vissza a dolgozót, akkor minden költségét térítenie kell. Nyilván ez nem éri meg.

Ha nem szólt időben akkor pedig túlórának számít.

2022. máj. 21. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
akkor azt kell modnani ittas vagy.
2022. máj. 21. 20:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy szarnak az emberre. Nem ők dolgoznak úgymond, szóval azt csinálják ami kell, hogy meglegyen a termelés, vagy épp ami van a cégnél.

Te meg szarsz rájuk, aztán dehogy mész be, kb. ennyi.

2022. máj. 21. 21:22
 8/8 anonim ***** válasza:
21%
Probalkoznak.. aki olyan muja h be is megy az az o baja 🤷
2022. máj. 21. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!