Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek azokról,...

Mi a véleményetek azokról, akik háborognak, és esetleg fel is akarnak mondani, mert a munkahelyük a home office-ból vissza akar váltani teljes bejárásra?

Figyelt kérdés

Tehát ki vannak kelve magukból, hogy a főnökük meg a vezetőség mégis hogy képzeli, hogy majd ő megint be fog járni heti öt napban napi nyolc órát.

A covid előtt is rendesen működött a dolog, és akkor sem pusztultak bele. És nem szabadna elfelejteni, hogy ez elsősorban átmeneti kényszermegoldásként került alkalmazásra a pandémia kezdetekor. Most már abszolúte érthető, ha a munkahely nem látja szükségét.

És ha magát a dolgozói értetlenkedést nézzük a témában: Egy alkalmazottnak sosem lesz ugyanannyi rálátása a dolgokra és azok miértjére és mikéntjére, mint a feletteseinek és magának a vezetőségnek. Símán elképzelhető, hogy a statisztikai kimutatások szerint a home office kezdete óta rosszabbul teljesített a cég, mint azelőtt. És akkor 100%-ban érthető a teljes visszaváltás.

Nem egyszerűbb elfogadni a tényt, hogy a világhelyzet alapjában véve már nem indokolja a HO-t? Legalábbis, hogy valaki ezért fel akar mondani, az kissé abszurd.

2022. máj. 10. 10:22
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
81%
#12 nem ő vagyok akit kérdezel. de azt nyilván nehéz megmondani, hogy mi lett volna a cég teljesítménye, ha bent van mindenki. De az biztos, hogy nálunk pl nagyon jó éve volt a cégnek, nagyon elégedett volt a vezetés az éves értékelésen. És innen lehet van olyan cég, akiben ott a gyanú, hogy nem lett volna e még jobb, ha mindenki bent van. De szerintem egy jól működő dolognál azért elég nagy kockázat lenne elrendelni, hogy mindenki járjon be és nézzük meg mi történik. Én külföldön dolgozok, eleve az a kollégáim 2/3-a nem is abban a városban lakik ahol a cég van. Szóval tuti egy csomóan elkezdenének más állás után nélkül és lépnének ha találtak. És ezt kockáztatni úgy, hogy jó eséllyel nem lenne hatékonyabb a dolog ha bemennének az emberek...
2022. máj. 10. 11:43
 22/46 anonim ***** válasza:
75%

A helyzet az hogy a szakmámban kb. kizárólag állami fenntartású munkahelyek vannak. (Nem panaszkodásból mondom, ezzel tisztában voltam a tanulmányaim megkezdésekor is.)

Váltani max a jelenleginél rosszabb helyre tudnék, vagy teljesen más területre, amit (még egyelőre) nem szeretnék.

2022. máj. 10. 11:47
 23/46 anonim ***** válasza:
81%

Több helyről hallottam, ahol az otthoni munka kimutathatóan sokkal hatékonyabb volt, jól zárt a cég - MAJD visszarendeltek mindenkit.

Olyanról is tudok, ahol azt is visszarendelték, aki még a vírus előtt kapott engedélyt. Kérje meg újra.

Úgy tudom, azóta még nem kapta meg.

2022. máj. 10. 12:41
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Az ok annyi hogy az életesemmi szarf***ú főnököcskék nem tudnak ostort csattogtatni ha nincs ott az ember. ennyi az ok.

HOgy legyen főnök a főnök, ha nincs közönség akinek naponta előadja a szar kis előadását?

erről szól az egész semmi többről.

2022. máj. 10. 12:43
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk tavaly nyaron be kellett menni heti 2 napot. Már akkor érezheto volt az egyik kisfonokon, h neki nem tetszik ez a nagy homeoffice. Olyanokat mondott, h ot farasztja az, h teamsezni kell es csak egy keperenyohoz beszel😂😂😂😂 meg sokalta, a cigiszuneteket meg a wc-zéssel töltött időt😂😂

Hala eg, el tudtam jonni onnan es most szerzodesben rogzitett kotetlen, full home melom van, 1,5-szeres fizuert 🙂

2022. máj. 10. 13:51
 26/46 anonim ***** válasza:
82%
Biztos, h nem megyek vissza az irodába. Nálam havi max 2 alkalom a limit, ha ezen felül kéne biztos, h felmondanék. Nem vagyunk már kisgyerekek, h a társaság meg a bratyizás miatt be kelljen járkálgatni.
2022. máj. 10. 14:40
 27/46 A kérdező kommentje:
Uramatyám! A reakciókat olvasva csakugyan az a helyzet, hogy jónéhányan abszurd módon elkényelmesedtek. Remélem, jön majd valami gatyába rázás a Kormány részéről. Különben még az lesz a vége, hogy az orvosok sem akarnak személyesen rendelni.
2022. máj. 10. 14:50
 28/46 anonim ***** válasza:
95%

Nem elkenyelmesedésről van szó, de én peldául 1,5 orara lakom a melohelytol, az 1 nap már 3 óra. Egy héten 15 óra, 1 hónapban 60 ora, 1 evben 720 óra=30 nap. Tehát 1 évből 1 hónapot spórolok meg.

Kérdező, ha te szereted bejárást válasz olyan munkahelyet.

2022. máj. 10. 14:56
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

Miért "abszurd" elkényelmesedés, hogy nem akarok heti bő 10 órát utazgatni? Mindezt csak azért, hogy ugyanúgy számítógépen dolgozzak, csak mondjuk zajos környezetben, bénább internettel, stb?

Komolyan kérdezem.

2022. máj. 10. 14:59
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

Az én munkám olyan, hogy lehetetlen home officeban végezni, ezt el is fogadom. Utálom én is a bejárást, a tömeget, a kényelmetlenséget, vagy autóval a dugót, de ez van.

Viszont eszembe nem jutna elkényelmesedettnek nevezni azokat, akik a munkájukat otthonról is végezhetik, és ha váltana a vezetőség, akkor ők is váltanának. Minek szopassa az ember saját magát, ha vannak jobb lehetőségek is?

2022. máj. 10. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!