Tudnátok Japánról mondani nekem véleményeket?
A kultúrája miatt érdekes nekem, szertartásosak, hagyománytisztelők-ápolók, családcentrikusak, màsok a szokások, az ünnepek, a vallás, a gasztronómia, a fürdőkultúra, az építkezés, közlekedés, lakberendezés, divat, szeretik, védik a természetet, szeretnek a szabadban lenni, mozogni, sportolni.
Nekem tetszik, hogy változatos szép tájai vannak, hegyek, tengerpart, rengeteg zöld terület, erdők, parkok, időjárásuk mint a miénk, 4 évszakos, mindegyik évszakban másképp mutatkozik meg a táj, ezért is változatos.
Tetszik:
-természet, tájak
-onsenek, fürdőkkultúra
-finom ételeik, étkezési kultúra, ételek tálalása, színes tálkák, színes ételek, pálcika
-tea, teázási kultúra
-divat, régi és a mai is (minimalista, casual)
-minimalista lakberendezés
-építészet, régi (szentélyek) új (modern)
-közlekedés (shinkansen, vonatok, autók)
-városok, városrendezés
-vidéki élet
-okinawa (nyaralni) hokkaidó (telelni)
-hétköznapi élet japánban (hogy zajlik, érdekes)
-virágkötészet, ikebana
-életfelfogás, zen, ikigai, wabi-sabi
-szépek, mosolygósak, vidámak, nyugodt temperamentumúak az emberek, tudnak viselkedni, perfektionistàk, kultúrnép
-wc, robotok, gépiesített sokminden
-japán design (pl. Muji,
Balmuda)
-filmek
-szèpsègipar, krèmek, make-up
Ezeket tapasztaltam:
-Mikor van egy sportesemèny ès màsnap folytatódik, a székeden nyugodtan otthagyhatod a cuccod, másnap ugyanott megtalálod, senki nem viszi el
-Ha például véletlenül, rossz helyre parkolsz a cég mélygarázsába, vki helyét elfoglalod, beköpnek a főnöknél, nem tolerálják a figyelmetlenséget sem, nem lehet hibázni
-Idegenekbe (gaijin) képesek belekönyökölni, még Európában is, mikor ők a turisták, nemhogy otthon
-Nagyon rossz szemmel nézik, ha kiesik a szemét a kezedből vagy táskádból és nem veszed észre, beköpnek még a főnöknél is
https://www.youtube.com/c/ZsirosDeszka/videos
nézd ezt a csatornát
Ki az az idióta aki lehúzta a válaszokat. 🤨
Biztos féltékeny mert ő semmit se tudott hozzászólnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!