Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kérdezzek rá valamire...

Hogyan kérdezzek rá valamire a kollégámnál, amiből konfliktus lehet?

Figyelt kérdés
Egy művelődési házban dolgozunk mind a ketten ugyanabban a pozícióban. A rendezvényeket szervezzük, valamint magát a helyszínt is rendben tartjuk. Az alap takarítás mellett volt egy plusz ember, aki a mosdókat takarította, viszont ő felmondott és bevállalta a kollégám, hogy plusz összegért vállalja a rendezvénytér takarítása mellett a mosdókét is. Egy hónap alatt azt tapasztaltam, hogy nem csinált semmit, nincsen WC papír bekészítve, a wck minden nap piszkosan, felhajtva "maradnak ott". A csapok koszosak, stb. A főnökhöz nem tudok menni ezzel, sosem hallgatott meg, a kollégám pedig fogékony a konfliktusra. Szeretném tőle megkérdezni a legminimálisabb konfliktus esélyével, hogy konkrétan mi az, amiért a plusz pénzt kapja, de nem tudom, hogy mi lenne a legjobb megfogalmazás. Nem akarok bizonyítékot szerezni, vagy a főnökhöz menni, tőle szeretném megkérdezni. Köszönöm!
2022. ápr. 2. 12:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen szólnék,hogy piszkos a mosdó és nincs feltöltve semmi.
2022. ápr. 2. 12:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
"Mikor jártál a mosdók felé Kati/Józsi? Mert az biztos nem mostanában volt. Totál trágya minden és nincsenek feltöltve a tartók. Jóindulatból mondom ezt, mert ha másnak is feltűnik, az a főnökhöz fog menni."
2022. ápr. 2. 13:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ártatlan szemekkel:

Most akkor nincs buditakarítónk? Mert gyalázatos állapotban van a klozet.

2022. ápr. 2. 13:33
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha jogos a félelmed, hogy ebből konfliktus lehet, csak te tudod eldönteni, neked megéri-e. Ha annyira félsz a konfliktustól, akkor ne csináld. Lehet, hogy nem fogod tudni elkerülni (ezt megjósolni nekünk lehetetlen és lehet, hogy neked is), te tudod, ér-e annyit, hogy beleállj, el tudod-e viselni. Minden jót a döntéshez és az utána következőkhöz is.
2022. ápr. 2. 13:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj semmit. Majd ha baj lesz a kollégád viszi el a balhét, hiszen ő kap pluszpénzt a wc takarításért. A lényeg, h te ne nyúlj hozzá.
2022. ápr. 2. 15:12
 6/14 A kérdező kommentje:
Rá kérdeztem. Olyan dolog tartozik a feladatkörébe, ami eddig is mindkettőnknek bele tartozott. Csak a különbség, hogy ő ezért plusz pénzt kap. Most nagyon elkeseredtem, hogy valaki ugyanazért a munkáért egy ügyes trükk miatt több pénzt kap, és nem tudom, mit tehetnék. Sajnos egymásra vagyunk utalva és ha szóvá teszem a főnöknél, hogy nekem sem jönne rosszul a plusz lóvé, akkor ezt tovább fogja adni a kollégámnak és oda ez a kétszínű béke. Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 2. 17:11
 7/14 A kérdező kommentje:
4-es : Rettentően konfliktus kerülő vagyok már, mert annyi bajom volt a munkahelyemen, hogy bele bolondulok. Tanulok mellette, ezért helyszínre, beosztást nézve sem tudok váltani, de lelkileg már sok
2022. ápr. 2. 17:13
 8/14 anonim ***** válasza:
Tudod miért kapja a pénzt, nem azzal van bajod, hanem a munkájával vagy elégedettlen. Amíg nem tudod még itt sem kimondani egyenesen mi a gondod, addig ne akarj beleszólni más munkájába sem.
2022. ápr. 2. 20:22
 9/14 A kérdező kommentje:
Pedig nem tartom jogosnak, hogy semmivel sem csinál nálam több munkát és bezsebel akkora összeget, hogy az a fizetés 2/5-öd része. Ráadásul a főnök kitalálta, hogy kezdjem el kitakarítani a mosdókat amellett, hogy a rendezvényeket továbbra is szervezem a gyerekeknek. Tehát lényegében még vállaljak több munkát ugyanazért,amit eddig kaptam, míg a másik munkavállaló kapja érte a pénzt.
2022. ápr. 3. 15:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Ráadásul tudja a főnökség, hogy én már évek óta vagyok ebben a szakmában, a kollégám pedig előző év végén látott először hasonló munkát. Kezdek arra gondolni, hogy ez már szimpátia kérdése.
2022. ápr. 3. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!