Irodai dolgozók, ti szoktatok ilyet érezni?
Az a helyzet, hogy 8-tól dolgozom fél 5-ig. Mire hazaérek sokszor majdnem 6 óra, és még utána kezdek el főzni, mosni, meg az egyéb női teendők.
Ha valami ügyet el kell intéznem, az hótziher, hogy úgy tudom csak megtenni, hogy hátrányom származik belőle, mert ugye le kell dolgozni azt az időt. És ilyenkor csak még később jutok haza. Komolyan néha azt fontolgatom, hogy inkább mennék gyárba 3 műszakba, ott legalább volna esélyem intézni dolgokat, pl. amikor délutánra megyek csak, vagy ha délelőttre, akkor meg már 2-től szabad lennék. Ha éjszakás műszak jön az gázabb, de 3 hetente talán elviselném.
Most csinálom a jogsit is, persze hogy az oktató is 3-4 körül akar vezettetni, akkor is megint csak jön a ledolgozandó. Egyszerűen úgy érzem, hogy megfulladok. Jobb a 3 műszakos munkarend? Mit gondoltok?
Mondd, neked mennyi az IQ-d????
A szükséges dolgok vásárlása, a lakás karbantartása, az orvoshoz járás, az ügyintézés, a továbbképzések, néha barátokkal találkozás stb mellett az ember igenis nem hinném, hogy több este van otthon, mint heti 2-3-4.
Nem sorolom fel az összes teendőt, mert nem jut eszembe.
De kapisgálod a mondanivalómat vagy túl buta vagy hozzá?
Ha meg mondjuk bevállalnál egy keményebb egyetemet, hónapokig tapasztalnál olyat, hogy abszolút nulla szabadidő. De abszolút nulla. Ha tanulnál olyat, amit autodidakta is kell gyakorolni, akkor mondjuk 2 évig nulla szabadidő.
De szerintem ez már magas szint neked.
Hú de fel...d az embert.
Dolgoznom kellene, de egy ördögi kör, hogy annyira felidegeled az embert, hogy frissítgeti az oldalt, de csak elvon a munkától és szétvet az ideg amiatt, amit írsz.
Pá.
Sajnos ilyen profi szintű kifogáskereséshez nincs elég IQ-m, úgy tűnik. :D
Lakás karbantartása? Ez most komoly? :D nekünk kert is van, mégse hisztizek rajta, pedig ahhoz képest egy lakással nulla feladat van.
Csináltam egyetemet meló mellett, akkor tényleg nem volt sok szabadidőm, de mivel én választottam hogy ezt csinálom, nem hisztiztem tele az internetet.
Abszolút béke van. (Amúgy nincs, háború van tulajdonképpen.)
Azt hittem meg lehet vitatni a kérdés kapcsán, hogy ki hogy osztja be az idejét, hiszen erről szólt a kérdés. :D
42
Hát nem tudom.
Arra kényszerítesz, hogy konkrétumokat írjak le.
Én legalább 4 krónikus betegséggel élek együtt, rendszeresen járok orvoshoz, az elmúlt fél évben vagy 5 vérvételen vagyok túl. Mivel arcüreggyulladások miatt nem nőtt ki valahol fogam, a hidat rosszul csinálták meg, máshol zománchibám volt és a reflux is roncsolta a fogaimat, ezért 2 éven keresztül rendszeresen jártam fogorvoshoz is. Most megint van gond, ha talán nem is 2 éven át, de újra fog ez indulni.
Egyedül kell fenntartanom a háztartást, mindig van valami, amit venni kell, csinálni vagy csináltatni kell.
Rendszeresen van hivatalos ügyintézés.
Barátokkal heti 0-1-2 alkalommal találkozom.
Nekem tényleg úgy jön ki, hogy heti 2-3 este otthon, akkor edzés (és igenis KELL ennyiszer, az alapbetegségeimen is segít nagyon kicsit), házimunka, másnapra cuccok, zuhany, vacsi, 1,5 óra múlva aludni kell(ene).
Az egyetembe a körülményeim kényszerítettek bele (ez volt a kisebbik nagyonrossz) és igenis fáj és AMIKOR az a kérdés, mennyi a szabadidőd, akkor igenis előhozom, hogy semennyi (decemberben pl így volt).
Mostmár tényleg pá és nőjj fel vagy próbálj valahogy okosabbá válni.
Kerdezo ezt ereztem en is meg a Covid elott,hogy mire hazaerek,bolt,kaja kb semmi idom nem marad meg ugyis hogy gyakran hamarabb leptem le mint masok. Miota van a home office azota beke es nyugalom az eletem.De valtoztattam par dolgon igyis.Pl nem jarok bevasarolni a boltba,elkepeszto idot sziv el a heti 2-3boltba maszkalas a sorbanallas,az idegeskedes hogy mi van mar..hazhoz kell rendelni a nagybevasarlast!!ugyanazon az aron van mint a boltban,sot az akcios cuccokat konnyebben megtalalod mint a boltban,mindossze 800-1200ft-ert felcipelik a lakasodig. Ez elkepeszto idosporolas!! Mindenkinek ajanlani tudom es ha olyan sok cuccot hozataz havi max 2x kell rendelned.Ebbol fozhetsz is ha akrsz.De en ezen is idot sporolok ha foznek akkor csakis kb mirelit es hasonlo bevagod a sutobe es kesz tipusu kajat,max hetvegen normlisat amikor van idod.Mi ezt is inakbb rendelni szoktuk netpincer,woltrol marmint a napi foetelunket ,napkozben meg ha van kenyer szendvicset vagy nasit elragcsaljuk vagy az instant dolgokat,de menut is kerhetsz egy hetre ezek eleg olcsok ha megnezed a boltban neha kepes az ember 10e ugy elkolteni h abban nincs kb semmi. Hazhoz rendelek pl egy menut 1800-2000ftert .Megint megerte,nm kell mosogatni,nem pazarlom idot fozesre es kb ugyannyiba kerult mint a boltban csak az ido nalam maradt.
Takaritani kb mindennap egy picit igy mindig van egy altalnos tisztsag max napi 15p befektetessel.
Ha sportolsz a leheto legkozebbi termebe menj az enyem tolem 5p seta. Nagyon sokat szamit ez is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!