Irodai dolgozók, ti szoktatok ilyet érezni?
Az a helyzet, hogy 8-tól dolgozom fél 5-ig. Mire hazaérek sokszor majdnem 6 óra, és még utána kezdek el főzni, mosni, meg az egyéb női teendők.
Ha valami ügyet el kell intéznem, az hótziher, hogy úgy tudom csak megtenni, hogy hátrányom származik belőle, mert ugye le kell dolgozni azt az időt. És ilyenkor csak még később jutok haza. Komolyan néha azt fontolgatom, hogy inkább mennék gyárba 3 műszakba, ott legalább volna esélyem intézni dolgokat, pl. amikor délutánra megyek csak, vagy ha délelőttre, akkor meg már 2-től szabad lennék. Ha éjszakás műszak jön az gázabb, de 3 hetente talán elviselném.
Most csinálom a jogsit is, persze hogy az oktató is 3-4 körül akar vezettetni, akkor is megint csak jön a ledolgozandó. Egyszerűen úgy érzem, hogy megfulladok. Jobb a 3 műszakos munkarend? Mit gondoltok?
Fix munkaidőben abszolút ezt éreztem én is.
8-tól 5-ig volt hétfőtől-csütörtökig, pénteken pedig 8-14:30. Sokat ért a rövidebb péntek, ha az ember cserében kifacsart rongy volt az előző 4 napon és semmit se tudott elintézni. Hivatalos ügyintézés a heti egy hosszú napon, akkor is rohanva. A kisebb, valamilyen témakörre szakosodott boltok tuti, hogy csak 6-ig vannak nyitva és ismét vagy rohanás, vagy helyből esélytelen.
Az én privát véleményem szerint egy könyvelőirodánál simán lehetne rugalmas munkaidő.
7-től dolgozni??
Ha 7-kor szól az első ébresztőm, akkor is alig tudok magamról.
Minden embernek más a bioritmusa.
Egyébként egy rugalmas munkaidős hely megoldás lehet, bár ott is be kell pótolni az órákat, de nincs hiszti legalább a munkáltató részéről.
Amikor vezetni tanultam, akkor találtam szerencsére egy oktatót, aki este is vállalt embereket.
Irodában dolgozok, papíron 8-tól fél 5-ig. A gyakorlatban nem szoktam ebédszünetet tartani (meló közben kapok be valamit a gép előtt), így 4-kor végzek.
5 után érek haza, fél-egy órát szoktam szánni a házimunkára, utána vacsora 6 körül, és egész 11-ig szabad vagyok, az szerintem nem olyan rossz.
"Ügyet intézni" elég ritkán kell, akkor is a munkahely miatt (pl. Szép kártyát kellett csináltatnom legutóbb), mivel ezekre a munkahely "kötelez", természetesen elengednek munkaidőben ezeket elintézni. Privát dolgot nem is tudom, hogy kellett-e valaha munkaidőben intéznem.
Régen 3 műszakoztam, gyűlöltem az egészet ahogy volt. Egyébként még az éjszakás volt a legjobb. :D
Amúgy próbáld ki, esetleg a 2 műszakost, ha nem akarsz éjszakázni. Anyukám 2 műszakban dolgozik, ő szereti. De ez tök emberfüggő hogy kinek melyik válik be.
Én ugyan nem pontoztalak le, de nem egészen értem, min segítene a NAV. Van ott ismerősöm, ők is 8-kor kezdenek.
11-es voltam.
Amúgy szabadidőm nekem sincs szinte semmi.
Hazaesek.
1 óra edzés rögtön otthon, vagy lemegyek futni.
Zuhany, másnapra összekészülés, nagyon minimális házimunka, vacsorakészítés.
Leülök vacsorázni és nem vicc, hogy addigra kb 1-1,5 óra múlva aludnom kellene, hogy legalább egy 8 óra alvás meglegyen (ami kezd elég lenni).
Pedig nem vagyok kifejezetten lassú, nem nyomkodok telefont mosogatás közben vagy zuhanyzás előtt....
Szerintem az edzés pl. simán szabadidő. Te edzésre fordítasz 1 órát napi szinten, más meg másra. Na meg hát rengeteg ember nem tud/akar 8 órát aludni.
17
Annyira nem érzem szabadidőnek az edzést, csak muszáj.
Rengeteg embernek szüksége volna minimum 8 óra alvásra, csak a napi 3 kávét, 2 kólát és az álmosságot gondolja normálisnak. De hosszútávon megbosszulja magát az alváshiány.
Hát, én konkrétan rosszabbul érzem magam ha 8-9 órákat alszok. Nekem a 7 az ideális, akkor vagyok a toppon. :D
Miért "muszáj"? Nyilván ha orvos által javasolt gyógytorna akkor oké, de más esetben nem muszáj, csak te döntesz úgy szabadon.
19
Ha a dolgozó mindenféle koffein nélkül sem álmos és ha nem ette túl magát, akkor ebéd után sem, na akkor azt mondom, valóban kialudta magát. Viszont ritkán látni ilyet..
Én 8,5-9 óra alvásnál kevesebb esetén fel se ébredek magamtól. :D
Ok, értem, hogy miért spórolnak az emberek az alváson, engem az triggerel, amikor ezt ideális állapotnak állítják be.
Meg az is triggerel, ha valaki előadja, hogy tele van szabadidővel, közben kiderül, hogy max 7 órákat, de inkább annál kevesebbet alszik és pl nem tart ebédszünetet. Mindezt ideális ÉS követendő példának állítja be.
Oké, éljen egészségtelenül rohanva, értem, miért teszi, de ne állítsa be követendőként.
Az emberi test mozgásra van "tervezve", ha ülsz egész nap és nem is sportolsz, akkor az egy nagyon rendeltetésszerűtlen használata a testednek. Mindenféle betegség melegágya.
Ezen kívül én néha, 1-2 havonta szeretek túrázni vagy bicajozni, szeretek várost nézni és ezek mind nagyon nehezen mennek nekem amúgy is, de ha nem is sportolok, akkor pláne. 30 körül vagyok, ebben a korosztályban már kezdem látni az embereken, hogy akik semmit se sportolnak, azok legyengülnek és minimálisat bírnak. Pl 10 km gyaloglás után kivannak vagy rövid emelkedőn kétszer meg kell állniuk vagy korlátra alig tudnak felülni, mert alig bírják felhúzni magukat.
Ezért KELL edzeni. Én szabadidőnek nem mondanám, de kell, ahogy enni vagy aludni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!