Irodai dolgozók, ti szoktatok ilyet érezni?
Az a helyzet, hogy 8-tól dolgozom fél 5-ig. Mire hazaérek sokszor majdnem 6 óra, és még utána kezdek el főzni, mosni, meg az egyéb női teendők.
Ha valami ügyet el kell intéznem, az hótziher, hogy úgy tudom csak megtenni, hogy hátrányom származik belőle, mert ugye le kell dolgozni azt az időt. És ilyenkor csak még később jutok haza. Komolyan néha azt fontolgatom, hogy inkább mennék gyárba 3 műszakba, ott legalább volna esélyem intézni dolgokat, pl. amikor délutánra megyek csak, vagy ha délelőttre, akkor meg már 2-től szabad lennék. Ha éjszakás műszak jön az gázabb, de 3 hetente talán elviselném.
Most csinálom a jogsit is, persze hogy az oktató is 3-4 körül akar vezettetni, akkor is megint csak jön a ledolgozandó. Egyszerűen úgy érzem, hogy megfulladok. Jobb a 3 műszakos munkarend? Mit gondoltok?
"Ha a dolgozó mindenféle koffein nélkül sem álmos és ha nem ette túl magát, akkor ebéd után sem, na akkor azt mondom, valóban kialudta magát."
Öhm igen, pontosan így értettem azt, hogy 7 óra az ideális. (Koffeint alkalomszerűen fogyasztok, mert szeretem a fekete tea ízét.)
"Meg az is triggerel, ha valaki előadja, hogy tele van szabadidővel, közben kiderül, hogy max 7 órákat, de inkább annál kevesebbet alszik és pl nem tart ebédszünetet. Mindezt ideális ÉS követendő példának állítja be."
Nem állítottam be követendő példának, csak leírtam hogy hogy csinálom, mivel a kérdés a személyes tapasztalatokra vonatkozott.
Szerencsére nem csak a "minden nap 1 óra edzés" és a folytonos "ülsz egész nap és nem is sportolsz" létezik, hanem van ezer más a kettő között.
Nem tudom, mivel és miért dühítettelek fel ennyire. :D
21
Akkor neked tényleg ideális a 7 óra alvás. Elfogadom. Sokaknak nem, látom.
Az ember nem minden nap van otthon munka után. Sajnos amikor otthon vagyok, KELL edzeni, de egyébként a minden nap 1 óra se lenne elegendő a szervezet számára.
Mi az ezer más lehetőség szerinted?
Nyilván elég nekem a 7 óra alvás, ha nem lenne elég akkor nem írtam volna, hogy nekem elég a 7 óra alvás....
Hadd ne soroljam fel. :D Kétnaponta edzés, háromnaponta edzés, hétvégente több óra mozgás, stb. stb.
Én minden nap sétálok legalább 10ezer lépést + hétvégente bicajozás vagy túrázás, szerintem jó kondiban vagyok, mármint simán felszaladok a 4. emeletre és bírom a túrákat is. Home office alatt otthon edzettem majdnem minden nap, rosszabb volt az állóképességem mint így.
Mindegy, nem akarom tovább offolni a kérdést.
Lényeg a lényeg, mindenki maga osztja be a szabadidejét, jól kell tervezni és kész.
1,5 óra az utazási időd, az rengeteg. Pár hónapig, A covid elott nekem is annyi volt, de azota full ho van.
Keress ilyen mumkahelyet.
Napi 3 óra utazás nem embernek való. Sokszor semmihez nem volt kedvem már mikor hazaestem.
23
A sétálás minden, csak nem sport és nem fejleszti az állóképességet sem.
Én a steppert és a futópadon relatív gyorsan, 10% emelkedőn való gyaloglást se tartom elég intenzív kardió jellegű mozgásnak. Ezek mellett igyekszem futni és guggolásokat csinálni, úgy már azt mondom, csináltam valamit.
És a séta 100-110-es pulzus, a stepper pedig 120-130. Mégis semminek érzem a steppert is, nemhogy a sétát.
1 vagy 2 megállónyinál több gyaloglást időpocsékolásnak érzek, mert unalmas, kényelmetlen és sportnak sem nevezhető.
Amúgy mi is a bajod azzal, hogy amikor otthon töltök egy estét, akkor igyekszem edzeni, hogy heti 4-5 órányi edzés meglegyen? (Nem mindig jön ki 1 óra egészben.)
"A sétálás minden, csak nem sport és nem fejleszti az állóképességet sem."
1. Hamarosan Gerecse50, menj ki a rajthoz és közöld minden indulóval, hogy a sétálás nem sport. :D
2. Ha nem haragszol meg, inkább a saját tapasztalatomnak hiszek, mint egy random fórumozónak. :)
"Amúgy mi is a bajod azzal"
Hol írtam, hogy bajom lenne bármivel? :DD
Komolyan nem értem, hogy min húztad fel magad ennyire.
Te nem ugyanaz vagy, aki már x hónappal ezelőtt is napi több kérdést írt ki arról, hogy le kell dolgoznia az ebédidejét és emellett hogyan sportoljon? Hasonló a hisztizős stílus. :DDD
26
A Gerecse50 nem sétálás kategória, terepen, szintekkel stb.
De ha valaki például Budapesten kétszer 30 percet gyalogol a munkahelyére (és az esetek többségében ez NEM dombon van) és közli, hogy ő ezzel eleget sportol, azt kiröhögöm.
Ennél többet ér, ha épp home office-ban vagyok, a lépésszámom 600 lenne, viszont fél órát gyaloglok futópadon emelkedőn, guggolásokat végzek és gyakorlatokat hátizomra, hasra, karra.
Egyik héten én is hazagyalogoltam amúgy, gyors tempóban, utána lementem futni 7 km-t, na úgy már rendben voltam.
Ha a te napi gyaloglásodban van 500-1000 méter szint, akkor ok, sport, különben pedig semmit se ér. 🙂
A legtöbb irodai dolgozó 8,5-9 órát tölt bent. Szinte mindenki. Ha nem túlórázik... Igen, triggerel, ha az interneten az "arra van időd, amire akarsz" huszárok napi 8 órával számolnak, mert nem igaz, mert demagóg.
"A Gerecse50 nem sétálás kategória, terepen, szintekkel stb."
Jaa, azt nem tudtam hogy belelátsz abba hogy én a mindennapjaimban milyen környezetben sétálok. Bár szerintem összekeversz valakivel, én ugyanis nem budapesten élek.
(Az már csak hab a tortán, hogy sehol nem írtam hogy sétálok = sportolok. Annyit írtam, hogy hétközben napi szinten sokat sétálok ÉS EMELLETT hétvégente sportolok.)
"Igen, triggerel, ha az interneten az "arra van időd, amire akarsz" huszárok napi 8 órával számolnak, mert nem igaz, mert demagóg."
Szóval te vagy az. Értem, köszi. :D
Mi demagóg ezen amúgy? Én is nekiállhatnék kötekedni, hogy "triggerel" hogy neked van időd sportolgatni össze-vissza, milyen jó neked hogy ilyen marhára ráérsz. De nem teszem. Te az edzést VÁLASZTOD, én meg mást. Ennyi.
28
Az edzés választása KÖTELEZŐ, pláne nagyvárosban, ülőmunka mellett.
Az emberek többsége továbbra se 8 órát van az irodában. Vagy ne menjen bele az ember időhiánnyal kapcsolatos vitába, vagy az igazat írja akkor már.
Emlékszem, 5 éve valaki azt írta, hogy mi bajom, hiszen 10 óra max a munka és az utazás akkor is, ha beugrom a boltba.
Csakhogy fogalmam sincs, hogy jött ki neki. Akkoriban kétszer 40 percet utaztam, plusz a 9 óra munkahelyen lét (fix munkaidőben) és ehhez jönne még a bolt.
Ha az ember demagógiával nyit, akkor nincs miről beszélni.
Tudom, ezen az oldalon mindenki tökéletesnek akarja eladni magát és az életét.
Itt mindenki elvan 5-6,nagyon max 7 óra alvással. A valóságban viszont látja az ember a napi 3-4 kávé mellett kókadozó kollégákat akik minden nap többször viccelődnek azon, de jó lenne ledőlni.
Nem tudom, mire jó, ami ezen az oldalon megy, de nemcsak most, hanem akár 5 vagy 10 éve is.
"Az edzés választása KÖTELEZŐ"
Nem ismerek olyat, akinek jogszabály írná elő a minden napi 1-2 óra edzést. Furcsa ország lehet, ahol így működik. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!