Irodai dolgozók, ti szoktatok ilyet érezni?
Az a helyzet, hogy 8-tól dolgozom fél 5-ig. Mire hazaérek sokszor majdnem 6 óra, és még utána kezdek el főzni, mosni, meg az egyéb női teendők.
Ha valami ügyet el kell intéznem, az hótziher, hogy úgy tudom csak megtenni, hogy hátrányom származik belőle, mert ugye le kell dolgozni azt az időt. És ilyenkor csak még később jutok haza. Komolyan néha azt fontolgatom, hogy inkább mennék gyárba 3 műszakba, ott legalább volna esélyem intézni dolgokat, pl. amikor délutánra megyek csak, vagy ha délelőttre, akkor meg már 2-től szabad lennék. Ha éjszakás műszak jön az gázabb, de 3 hetente talán elviselném.
Most csinálom a jogsit is, persze hogy az oktató is 3-4 körül akar vezettetni, akkor is megint csak jön a ledolgozandó. Egyszerűen úgy érzem, hogy megfulladok. Jobb a 3 műszakos munkarend? Mit gondoltok?
Kedves Kérdező!
Van igazság abban, amit írsz!
Én egyszer beszélgettem egy bevásárlóközpontban dolgozó pénztárosnővel. Mivel a bev.kp. hétvégén is nyitva tart, neki rendszeresen kell szombaton ill. vasárnap is dolgoznia. Ilyenkor értelemszerűen kap szabadnapokat hét közben. És csöppet sem bánja a hétvégi munkát! Egyrészt mert a főnökség rugalmas, és ha családi program miatt pont kéne neki egy konkrét vasárnap, akkor ha valamelyik kolléganőjével el tudja cserélni, azt simán jóváhagyják. Másrészt pedig nagyon örül neki, hogy időnként egy-egy munkanapja szabadnap. Ilyenkor szabi kivétele nélkül tud pl. délelőtt hivatalba menni vagy bármilyen ügyet elintézni. Ilyenkor szokott pl. fodrászhoz is menni.
Ehhez képest gyárban, a város szélén levő ipari parkban dolgozó mérnök ismerős ilyet nagyon nehezen tud elintézni. Még csak ebédszünetben se tud kiszaladni ügyet intézni, mint egy belvárosi munkahelyen dolgozó. Neki sokszor szabadsága megy rá a hivatalos intéznivalóira, vagy éppen arra, hogy autószerelőhöz vigye a kocsit.
Szóval igen, a hétvégi vagy műszakos munkának vannak ilyen előnyei is. Az egy másik kérdés, hogy az éjszakai műszak nem zavarja-e össze az alvás-ébrenlét ciklusodat. Sokan nem bírják, és ez nem kényeskedés, hanem egészségük megsínyli. Emésztési problémáik lesznek, nőknek a havi ciklusa felborul, sokat fáj a fejük stb. És ahogy öregszik az ember, egyre kevésbé rugalmas a szervezete ilyen szempontból is.
Szóval ezt is mérlegelni kell.
De a felvetésed, hogy ilyen időbeosztás miatt sehova se érsz oda, teljesen jogos!
én úgy oldom meg, hogy 8 helyett 6-ra megyek és 3-ra már otthon, bár otthonról dolgozom még kicsit
rugalmas a munkahelyem ilyen téren
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!