Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A kollégák nem szeretnek, és...

A kollégák nem szeretnek, és úgy érzem, hogy aláírták a “halálos ítéletem”. Keressek más helyet vagy próbáljak beilleszkedni?

Figyelt kérdés
Ha jól dolgozom, akkor mindent velem csináltatnak meg, ha hibázom, akkor meg felnagyítják a problémát
2022. febr. 21. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Mióta vagy ott? Ha már régóta és kibírhatatlan számodra a légkör, akkor szerintem keress másik helyet. Ha csak nem rég kezdtél, akkor alakulhat még a dolog.
2022. febr. 21. 09:55
 2/6 Shaddark ***** válasza:
72%

Nem nézted a trónok harcát?

Keress egy szövetségest, akinek éppen gondja van valakivel. Azzal kezdj el áskálódni ellene. Aztán ha megerősödött akkor áruld el két új szövetségesért cserébe, és velük folytasd az ármánykodást. És nemsokára azt veszed észre, már be is illeszkedtél egy átlagos magyar munkahelyre :)))

Viccet félretéve, az hogy hogyan ítélnek meg téged és a munkádat, sajnos nem a munkád minőségének és mennyiségének a függvénye.

Nem csak magyarban, máshol is így van. Még ott is ahol több-ezer képletes táblázatokkal értékelik a beosztottakat.

Én infósként pl. hiába dolgoztam szuper jól és hatékonyan, nem igazán értékelte senki. Mert a kommunikációm szörnyű volt. Szerencsére úgy állok hozzá mindenhez, hogy elfogadom - minden az én felelősségem ebben az életben. Másokat okolni (ha igazam van ha nincs, ha tényleg igazi gyökér a másik ha nem) csupán a felelősség áthárítása. Ezért elmentem egy kommunikációs tréningre - egy havi fizetésemért - és azóta mindenki imád, a legtöbb kolléga szerint szuperül dolgozom. ;)

Amúgy ha normális hozzá állással nem sikerül beilleszkedni, akkor keress másik helyet.

Vagy

Én pl. ha valaki kioktató stílusban beszél velem, nem maradok benne a helyzetben. "Felülről" próbálom nézni a dolgokat, megértem hogy szegényt valószínűleg elnyomják otthon, esetleg gyermek korában traumatizálták ("Ezt te nem tudhatod Hajnalka") és ezért szüksége van rá hogy ezt feloldja magában, kompenzálja valamivel. Ezért ilyenkor én nem haragszom az ilyenekre, kicsit megsajnálom őket.

Persze csak mértékkel, jó kommunikációval reagálom le, hogy a dominancia ne sérüljön. Azaz nem hagyom magam, de nem is kapom fel a vizet. Egy jó poénnal pl. mindent el lehet intézni.

2022. febr. 21. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Lépj tovább.
2022. febr. 21. 11:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Lépj tovább, nem érdemes nyűglődni.

Én hasonló helyzetben fél évig bírtam, de így utólag azt mondom, már 2 hét után fel kellett volna állnom az íróasztaltól és eljönni (multi, számvitel-pénzügy).

A fizu nagyon jó volt, de bármit próbáltam, ők kitalálták, hogy kiutálnak, így is lett. Utólag azt mondom, nagyon káros volt nekem ez a 6 hónap, teljesen elvette az önbizalmamat, utána 15 évig voltam szabadúszó, mire újra meg mertem próbálni cégnél.

2022. febr. 21. 12:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen szituban többször is több helyen.

Először morcosak voltak velem, mert a cégtől minden új ember kilépett 1-2 nap, vagy 1-2 hónapon belül, ezért már nem feccöltek energiát egy újba, mert úgyis el fog menni.

Viszont én maradtam, akkor már jöttek haverkodni, viszont én már addigra mindent tudtam magamtól is, nem volt szükségem rájuk.

Persze vágtam, hogy valahol kellene szociálisan is alkalmazkodni, de mivel ez a pont a dohányzás szinte mindenhol, én pedig nem dohányzom, ilyenhez nem tudok alkalmazkodni.

Ezért alapnak tekintem, hogy az ilyen szakmunkákban 2 opció van.

1. dohányzol és közben mindenki a haverod lesz idővel.

2. keményen és durván fel fognak kóstolni mert kívülálló vagy.

és ha nem vagy olyan szinten félelmet ébresztő, hogy meg se próbálják ezt, akkor össze fognak fogni ellened, valamilyen formában, főleg ha még jó is vagy a munkában amiben további fenyegetést látnak magukra nézve.

ha a főnök is dohányos és együtt cigiznek, akkor garantáltan véged, mert végig azt fogják neki heteken, hónapokon keresztül suttogni, hogy 1 senki sza r vagy, a lehető legrosszabb munkaerő.

Hiába az a valóság, hogy mondjuk behalna a cég ha te nem vagy ott, olyan szinten vagy képben, ez nem fog érdekelni senkit sem, mert a többiekkel együtt cigizik és ez sokkal jobban összeköti őket, mint egy adott tény, vagy épp a cég érdeke.

szóval ez a cigizés, valami elképesztő összekötő erő a proli szektorban.

kb minden a dohányzóban dől el.

felülírja a szakértelmet, a cég érdekeit, mindent.

2022. febr. 22. 23:45
 6/6 Shaddark ***** válasza:
39%

Igen, mindig az fogják leoltani aki nincs ott :)

Mondjuk a munka-tempónak jót tesz, ha te is megállsz óránként és kimész velük. Nálunk az irodában nem dohányzik csak két ember, azok sem egyszerre járnak ki. De ha olyan közegbe kerülnék amit írsz, vennék valami finom gyümölcs ízű elektromos cigit 0 nikotin tartalommal és mennék velük ;)

2022. febr. 24. 11:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!