Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért várják el sokan a...

Miért várják el sokan a borravalót?

Figyelt kérdés

Pl futárok, pincérek, még a hálapénz kitiltása előtt az eü dolgozók.

Én sem kapok senkitől, pedig emberekkel foglalkozom, de nem is várom el. A fizetésemet megkapom mindig. Akkor is ennyit, ha full kedves vagyok és akkor is, ha bunkó. Ezért általában normális vagyok vagy kedves, bunkó nem vagyok, inkább néha türelmetlen.

Akkor mások miért várják el? És akkor az ügyfél/vendég/beteg a fa.sz, hogy csak annyit ad, amennyit kell, vagy ha állami intézmény, akkor semennyit (ugye a tb-t fizeti).

febr. 5. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Ezt én sem értettem soha. Pláne, akik fodrásznak, meg ilyen senki körmösnek adnak.

Az más, ha fullos a pincércsaj, és kedves, vagy amikor a parkolós foglal helyet a bejárat mellett, vagy a TAXI sofőrje segít felhozni a bőröndöket,...

febr. 5. 14:06
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Ez1-es esetben már nem az alapszolgáltatásért fizetsz - egyetlen esetben sem

a pincérnő esetében a nyálcsorgatásért

a parkolósnál a foglalásért

a taxisnál a cipekedésért

nem tudom, mennyire evidens, de az alap

a pincérnőnél a felszolgálás

a parkolásnál az autó felügyelete

a taxisnál a fuvarozás...

febr. 5. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Azért mert már hozzászoktak a jóhoz és van akik nehezen mondanak le róla, nem ért értik meg hogy az embereknek nincs pénze erre.
febr. 5. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

1

"Az más, ha fullos a pincércsaj"

Azért mert túl bögyös, amit ki is hangsúlyozz és te ezért a látványért fizetsz neki még borravalót??

Atyaég, de buta vagy, nem bírsz a farkaddal!

febr. 5. 14:59
 5/9 anonim ***** válasza:
42%
4. Miért kéne bírnom vele?
febr. 5. 15:04
 6/9 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én csak akkor szoktam adni, ha adnak hozzá valami pluszt. Pl ha a futár behozza a rendelt dolgot. Persze kis cuccokat nem hozatom be, de pl mikor a mosogatógépet rendeltem, egyedül nem bírtam volna behozni.
febr. 5. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Mert a magyarok sosem fognak tanulni.
febr. 5. 20:49
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
Én eleve sosem értettem, hogy mi az. Mindenki megkapja a fizetését nem? Akkor mi az isten az a borravaló?
febr. 6. 00:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Az óvónő vigyáz a gyerekemre, kedves vele, fejleszti őt. Nem adok neki borravalót.

A pincér kihozza a szakács által elkészített ételt. És akkor neki adjak? Milyen alapon?

tegnap 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!