Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyárakban dolgozni milyen?...

Gyárakban dolgozni milyen? Nem az igazgatóra, könyvelőkre, mérnökökre gondoltam. Az átlag gyári munkára. Sokan pejoratívan írnak ezekről, de szerintem ők sosem próbálták.

Figyelt kérdés

Az audinál vagy a mercinél sem rossz dolgozni állítólag.

Tapasztalatok érdekelnének, akik esetleg dolgoztak is ilyen helyen.

nov. 19. 12:37
1 2
 1/11 anonim válasza:
85%
En no kent dolgozok egy futto es hutto berendezesbe csoveket gyarto cegnel, es nagyon szeretem. Pedig elotte egy even keresztul spekulaltam rajta hogy mi legyen, mert en is csak a rosszat hallottam a gyari munkarol. Ennek ellenere nagyon szeretem. Nem monoton munka, de kemenyen kell dolgozni a penzert, ami viszont nagyon jo ahhoz kepest hogy no vagyok. Ha uj munkahelyet kene valasztanom biztos gyari munkat keresnek megint. Az ilyen munkahoz szerintem kell egy kicsit hogy az ember ilyen beallitottsagu is legyen. En mindig is jobban szerettem a fizikai munkat es jobban erzem magam ha tudom hogy azert a penzert amit kapok tenyleg kemenyen meg is dolgoztam. Nem vagyok maszkulin egyebkent, csak ilyen a termeszetem. El sem tudnam kepzelni magam egy irodaban
nov. 19. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"Sokan pejoratívan írnak ezekről, de szerintem ők sosem próbálták."

Én csináltam diákként, végig dolgoztam gyárban több nyarat és pont azért mondom, hogy soha többet. Lélektelen rabszolgamunka.

nov. 19. 13:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én csak láttam ilyet az Audiban. Még nézni is iszonyú volt. Minden mozdulatnak pontosan optimálisnak kellett lennie, még arra sem volt ideje, hogy a homlokát megtörölje, vagy oldalt pillantson.

Szó szerint úgy dolgoznak, mint egy gép.

Nyilván ez a szalag melletti munka. Ami nem szalag melletti, arról el tudom képzelni, hogy jobb.

nov. 19. 13:09
 4/11 A kérdező kommentje:

"Lélektelen rabszolgamunka"

Ilyen érzés sok irodai munkánál is kialakulhat.

nov. 19. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én dolgoztam gyárban, valóban elég lélekölő. Nem próbálnám többet.. Hasonló robotmunka, mint ami a gyorséttermeknél van.
nov. 19. 13:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én raktáros vagyok szeretem és jól is fizet
nov. 19. 13:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden gyár más és más. A jelenlegi helyen laza a meló, jok a körülmények, de voltam olyan helyenn ahova tenyleg csak akkor mennék vissza ha már 2 napja nem ettem.
nov. 19. 14:13
 8/11 anonim ***** válasza:

"Ilyen érzés sok irodai munkánál is kialakulhat"

Ez a tényen nem változtat.

nov. 19. 15:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen elven minden lehet lélektelen robotmunka. Könyvelő vagyok és adószakértő, baromira kiégve:(((
nov. 19. 16:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Leírok pár szösszenetet, ahogy toboroznak ezek a gyárak.

-Monotónia tűrés.

-3 műszak vállalása.

-precíz pontos munkavégzés

-terhelhetőség

Természetesen ezeket általában más munkahelyek is leírják, de a gyárakban ez mást jelent.

A monotómia tűrés annyi, hogy állsz egy gép mellett, vagy egy bármilyen munkaállomáson és csak ugyan azt a munkafázist csinálod. Jó esetben van egy kis mozgástered, rossz esetben semmi, és állsz egyhelyben. Közben jár a kezed.

Figyelsz mindent és mindenkit. Megkapsz egy darabot amivel dolgoznod kell, de közben ellenőrzöd azt hogy az előtted lévő ember azt úgy adta e neked oda, hogy minden rendben van vele. Ezután ha jó, akkor nyúlsz hozzá, és csinálod tovább a rád eső feladatot.

Ezt így darabról-darabra. Percről-percre, óráról-órára.

Figyelsz arra hogy ne gyárts selejtet. Ejszaka ugyanígy, amikor menne le a szemed, LED lámpák kiégetik olyan erősen világitanak, nem látsz kettőt se olyan álmos vagy, de de figyelj a legutols kis csavarra is.

A melletted lévővel ne beszélgess,nem beszélgethetsz, headset -et /zenét nem hallgathatsz közben. Ezt azzal magyarázzák, hogy elvonja a figyelmedet.

Tényleg lélekromboló.

nov. 20. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!