Gyárakban dolgozni milyen? Nem az igazgatóra, könyvelőkre, mérnökökre gondoltam. Az átlag gyári munkára. Sokan pejoratívan írnak ezekről, de szerintem ők sosem próbálták.
Az audinál vagy a mercinél sem rossz dolgozni állítólag.
Tapasztalatok érdekelnének, akik esetleg dolgoztak is ilyen helyen.
"Sokan pejoratívan írnak ezekről, de szerintem ők sosem próbálták."
Én csináltam diákként, végig dolgoztam gyárban több nyarat és pont azért mondom, hogy soha többet. Lélektelen rabszolgamunka.
Én csak láttam ilyet az Audiban. Még nézni is iszonyú volt. Minden mozdulatnak pontosan optimálisnak kellett lennie, még arra sem volt ideje, hogy a homlokát megtörölje, vagy oldalt pillantson.
Szó szerint úgy dolgoznak, mint egy gép.
Nyilván ez a szalag melletti munka. Ami nem szalag melletti, arról el tudom képzelni, hogy jobb.
"Lélektelen rabszolgamunka"
Ilyen érzés sok irodai munkánál is kialakulhat.
"Ilyen érzés sok irodai munkánál is kialakulhat"
Ez a tényen nem változtat.
Leírok pár szösszenetet, ahogy toboroznak ezek a gyárak.
-Monotónia tűrés.
-3 műszak vállalása.
-precíz pontos munkavégzés
-terhelhetőség
Természetesen ezeket általában más munkahelyek is leírják, de a gyárakban ez mást jelent.
A monotómia tűrés annyi, hogy állsz egy gép mellett, vagy egy bármilyen munkaállomáson és csak ugyan azt a munkafázist csinálod. Jó esetben van egy kis mozgástered, rossz esetben semmi, és állsz egyhelyben. Közben jár a kezed.
Figyelsz mindent és mindenkit. Megkapsz egy darabot amivel dolgoznod kell, de közben ellenőrzöd azt hogy az előtted lévő ember azt úgy adta e neked oda, hogy minden rendben van vele. Ezután ha jó, akkor nyúlsz hozzá, és csinálod tovább a rád eső feladatot.
Ezt így darabról-darabra. Percről-percre, óráról-órára.
Figyelsz arra hogy ne gyárts selejtet. Ejszaka ugyanígy, amikor menne le a szemed, LED lámpák kiégetik olyan erősen világitanak, nem látsz kettőt se olyan álmos vagy, de de figyelj a legutols kis csavarra is.
A melletted lévővel ne beszélgess,nem beszélgethetsz, headset -et /zenét nem hallgathatsz közben. Ezt azzal magyarázzák, hogy elvonja a figyelmedet.
Tényleg lélekromboló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!