Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy rosszul érzem...

Normális, hogy rosszul érzem magam, hogy nincs egy kézzel fogható foglalkozásom?

Figyelt kérdés

Irodai adminisztrátor vagyok. Ez nem egy szakma, nem iskolában tanultam, nem nagyon teszek hozzá a világhoz, egyszerűen csak gombokat nyomok a billentyűzeten és kattintgatok az egérrel.

A környezetemben mindenki más munkájának van egy megnevezése. Orvos, mérnök, dietetikus, rendőr, stb. Ismerkedésnél is rosszul szoktam érezni magam, hogy én csak adatot rögzítek, a másik fél meg mondjuk IT-s, vagy tanár, vagy bármi.

Érettségivel csinálom egyébként. Még azt is többre tartom, aki szinte ugyanezt csinálja, csak mondjuk gazdment végzett és emiatt komolyabb a munkája.

Végezzek el valamit, tudom. Az lesz. Csak nehéz dönteni, hogy mit, amiben jó is lennék és nem is halnék éhen vele.

ma 15:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem kell mindenkinek mások által elismert munkát végeznie. Én például tudtam mit akarok, de az élet közbeszólt és nem végezhetek még csak hasonló munkát sem. Aztán évekig agyaltam, mi az ami érdekelne (tegnap is nézegettem a szakokat), egyszerűen semmi. Azért meg nem kezdek bele, hogy majd lesz róla egy papírom, de totál hidegen hagy (van már egy ilyen szakmám).

Ne tartsd magad kevesebbre, hiszen nem vagy hasztalan naplopó.

Egy éve, amikor kezdem egy étteremben dolgozni, az első napomon beszólt egy vendég, hogy most jöttem a diplomaosztóról? A csávó szinte minden nap ide jár ebédelni, szóval már nem haszontalan a munkám, hiába próbálnak sokan lehúzni, mégis van igény ezekre az "alja" munkákra.

Én szeretek itt dolgozni, mondjuk nálam fő szempont volt, hogy miután hazaérek ne a munkán agyaljak, mert évekig volt sajnos ilyen is, hogy már a másnapi feladatokon dolgoztunk.

ma 15:56
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Vicces, mert én mikor irodába dolgoztam ilyen alibi melóba garantált bérminimumért, csomóan akik kerestek 2-3x annyit mint én, el voltak ájulva, mert nekik az annyira valami éteri magasságnak tűnt hogy "irodába dolgozni".
ma 16:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezen ne izgulj.

Van szakmám de én is váltottam irodai papírtologatásra mert jobb mint télen-nyáron esőben-fagyban kinn dolgozni úgy, hogy kollégák folyton megsérültek és mindenkinek hiányzott 1-1 ujjperce.

ma 16:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 Milyen jellegű munka volt az?
ma 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
3 évig voltam adatrögzítő. Lediplomáztam. Mostani munkaköröm 3-szor annyit fizet, de adatrögzítőként 3-szor olyan hasznosnak éreztem magam. Most majdnem csak magyar nyelvű nem szakszavakkal teli szöveget értelmezek olyan ambereknek akiknek nem megy, de valamiért itt vannak.
ma 17:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem. Adj a munkádnak egy címékét, nevet és máris megoldva a problémád.
ma 17:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet mindenki feltaláló, hogy hozzáadjon a világhoz. Én csak pénzért járok dolgozni, nekem úgyis jó. A szeretett szakmámmal nem lehet jól keresni.
ma 17:22
 8/9 Katona Dius ***** válasza:
Lehet, hogy te nem látod a munkád értelmét, de valaki(k)nek nagyon megkönnyíted a munkáját és ez is valami. Nekem is van egy adminisztrátorom, aki az adatokat rögzíti és iszonyatmód megkönnyíti a munkámat, ezért tudok más feladatokkal is foglalkozni.
ma 17:28
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

Orvos, mérnök, dietetikus, rendőr, stb. Ismerkedésnél is rosszul szoktam érezni magam, hogy én csak adatot rögzítek, a másik fél meg mondjuk IT-s, vagy tanár, vagy bármi.

OFF: Az összes többi hangzatos munka nagy része is csak szalagmunka. Orvos 5 percenként fogad egy náthás beteget, mérnök ezredjére rajzolja le ugyanazt, rendőr ül és traffipaxozik. Tanár is jól hangzó dolog, de hosszú távon csak szalagon "neveled" a gyerekeket.

ma 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!